ΑρχικήUpdatesRescuezilla 1.0.6 - Η τέλεια λύση για Recovery και Backups

Rescuezilla 1.0.6 – Η τέλεια λύση για Recovery και Backups

Rescuezilla 1.0.6 - Η τέλεια λύση για Recovery και Backups
Rescuezilla 1.0.6 – Η τέλεια λύση για Recovery και Backups

Rescuezilla 1.0.6 – Η τέλεια λύση για Recovery και Backups: Ο Shashen Ediriweera, ένας από τους developers του Rescuezilla, ανακοίνωσε την νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος – Rescuezilla 1.0.6. Η νέα έκδοση, έρχεται με μερικές νέες δυνατότητες, όπως EFI υποστήριξη, νέα 64bit διανομή, κ.α.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Rescuezilla είναι μια Linux διανομή βασισμένη στο ubuntu και αποτελεί μια αρκετά βελτιωμένη έκδοση της παλιάς εφαρμογής Redo Backup & Restore, η οποία πλέον δεν αναπτύσσεται. Το Rescuezilla λοιπόν, είναι ολοκληρωμένο λειτουργικό σύστημα, το οποίο προσφέρει διάφορες backup και recovery υπηρεσίες, καθώς και μερικές επιπλέον δυνατότητες, όπως file restoring και web browsing.

Ποιες αλλαγές έχουν γίνει στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού;

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, μια από τις σημαντικότερες αλλαγές στην τελευταία έκδοση, είναι η νέα 64bit διανομή, η οποία βασίζεται στο Ubuntu 20.04 LTS. Ωστόσο, αυτή η έκδοση του ubuntu δεν έχει διανομές των 32bit, για αυτό και το Rescuezilla 32bit βασίζεται στο παλιότερο ubuntu 18.04 LTS.

Εκτός από νέες διανομές, το Rescuezilla 1.0.6 περιέχει και νέες υποστηρίζεις, μια από τις οποίες επιτρέπει στο λειτουργικό να κάνει boot σε EFI-only υπολογιστές. Επιπλέον, η έκδοση των 64bit τώρα περιέχει και Secure Boot επιλογή. Αυτό σημαίνει, ότι πλέον μπορείτε να χρησιμοποιείτε το λειτουργικό, ανεξάρτητα από το αν ο υπολογιστής σας υποστηρίζει legacy boot.

Rescuezilla 1.0.6 – Η τέλεια λύση για Recovery και Backups

Συνεχίζοντας με τις αλλαγές, ερχόμαστε και στο νέο GRUB bootloader του συστήματος. Χάρη στα πακέτα τα οποία περιέχει το GRUB 1.0.6, το λειτουργικό σύστημα πλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για GRUB repairs.  

Εκτός από τις αλλαγές στην υποστήριξη και στο bootloader, υπάρχουν και ορισμένες νέες εφαρμογές. Μια από αυτές, είναι το νέο Mousepad text editor, το οποίο παίρνει την θέση του Leafpad, επειδή το ίδιο δεν αναπτύσσεται πλέον. Εκτός από το Leafpad, το chromium επίσης αντικαταστάθηκε, με αποτέλεσμα το λειτουργικό σύστημα να χρησιμοποιεί τον Mozila Firefox ως προεπιλεγμένο browser.

Παρακάτω, σας αναφέρουμε και λίστα με τα bugfixes τα οποία υπάρχουν στο λειτουργικό σύστημα:

  • Διορθώθηκε το σφάλμα με το backup στα partitions μικρότερα από ~40MB.
  • Πλέον είναι δυνατή η χρήση άτυπων χαρακτήρων στα ονόματα των αρχείων.
  • Το boot menu πλέον περιέχει και επιλογή που οδηγεί στο BIOS firmware setup (μόνο σε EFI-boot).
  • Αντικαταστάθηκε το logo του Redo Backup, με αυτό του Rescuezilla.
  • Τα ονόματα των ISO αρχείων τώρα περιέχουν rescuezilla-1.0.6 αντί redobackup-livecd.
  • Αφαιρέθηκε το πακέτο ‘maximus’.

Πως να χρησιμοποιήσετε το λειτουργικό σύστημα;

Το Rescuezilla είναι σύστημα live λειτουργικού. Αυτό σημαίνει, ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, χωρίς να κάνετε εγκατάσταση. Το μόνο που πρέπει να κάνετε λοιπόν, είναι λήψη του λειτουργικού, και δημιουργία ενός Bootable USB. Στη συνέχεια, κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, και επιλέξτε boot από την USB συσκευή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS