ΑρχικήUpdatesChromium: Ενσωματώνεται στα Windows ως προεπιλεγμένος περιηγητής!

Chromium: Ενσωματώνεται στα Windows ως προεπιλεγμένος περιηγητής!

H Microsoft ξεκίνησε επιτέλους την κυκλοφορία του -βασισμένου στο Edge– περιηγητή Chromium στα Windows 10, όπως είχε υποσχεθεί! O περιηγητής κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό τον χρόνο, ως μια αυτόνομη εφαρμογή, την οποία οι περισσότεροι χρήστες έχουν ήδη εγκαταστήσει.

chromium
Chromium: Ενσωματώνεται στα Windows ως προεπιλεγμένος περιηγητής!

Ωστόσο, όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Edge Chromium προοριζόταν να αντικαταστήσει τον Legacy Edge και να γίνει ο προεπιλεγμένος περιηγητής των Windows 10. Το αποτέλεσμα θα είναι να βλέπετε το νέο λογότυπο του Edge σε σημεία όπως το «Start Menu», το «Taskbar», οι συντομεύσεις, τα «Pins» και άλλα.

Δηλαδή, στην ουσία, η Microsoft θα εξαφανίσει κάθε ίχνος του προγόνου του Chromium από παντού. Αυτό περιλαμβάνει και τις Ρυθμίσεις εφαρμογών, dialog boxes, και άλλες εφαρμογές, ενώ αν προσπαθήσετε να ανοίξετε τον παλιό περιηγητή θα μεταφερθείτε αυτόματα στον Edge Chromium.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν μπορείτε να αφαιρέσετε τον περιηγητή Edge Chromium από τους υπολογιστές σας, καθώς πλέον θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του λειτουργικού συστήματος των Windows 10.

Ο νέος browser θα εγκατασταθεί αυτόματα, και όταν αυτό ολοκληρωθεί θα δείτε τη σελίδα «First Run Experience» αμέσως μετά την επόμενη επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Το καλύτερο είναι ότι όλο το ιστορικό περιήγησης, οι σελιδοδείκτες και οι κωδικοί, που είχατε αποθηκεύσει στο Edge, θα συγχρονιστούν αυτόματα με τον Chromium.

Chromium: Ενσωματώνεται στα Windows ως προεπιλεγμένος περιηγητής!

Επιφανειακά, ο Microsoft Chromium μπορεί να φαίνεται απλά σαν ένα ακόμα skin, αλλά έρχεται με πολλές αλλαγές και νέες δυνατότητες. Μία από αυτές είναι ότι λειτουργεί με λογαριασμό Microsoft, αντί για Google, και παρέχει έναν πιο εύκολο τρόπο εγκατάστασης PWAs στον υπολογιστή σας.

Ενώ ο Internet Explorer και ο παλαιότερος Edge δέχτηκαν πιο πολύ κριτική παρά θετικά σχόλια, για τον Chromium φαίνεται να συμβαίνει το αντίθετο. Τα εύσημα ανήκουν στην αναβαθμισμένη απόδοσή του, και την ικανότητα να υποστηρίζει μια ποικιλία από browser extensions.

Εκτός από τα Windows 10, ο Chromium, θα είναι επίσης διαθέσιμος για τα Windows 7, 8.2, Android, macOS και iOS, αλλά θα πρέπει να κάνετε μόνοι σας την εγκατάσταση καθώς δεν γίνεται αυτόματα. Για να μπορέσετε να κάνετε την εγκατάσταση του στους υπολογιστές σας, μέσω της ενημέρωσης των Windows, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τις εκδόσεις 1803, 1809, 1903, και 1909.

Η Microsoft έχει επιβεβαιώσει στο παρελθόν ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον Edge στα Windows 7 μέχρι τον Ιούλιο του 2021.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS