ΑρχικήsecurityΟι hackers στο πλευρό της δικαιοσύνης. Ποιος είναι ο κακός τελικά;

Οι hackers στο πλευρό της δικαιοσύνης. Ποιος είναι ο κακός τελικά;

Οι hackers στο πλευρό της δικαιοσύνης. Ποιος είναι ο κακός τελικά;Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πλήττονται από μια σειρά βίαιων διαδηλώσεων σε αρκετές πόλεις ενάντια στην υπερβολική χρήση βίας από αστυνομικούς στον George Floyd, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του. Τώρα, το hacktivist group «Anonymous» συμμετέχει και αυτό στον αγώνα για την καμπάνια #BlackLivesMatter.

Τις τελευταίες 24 ώρες, η hacktivist ομάδα, κατέβασε τον ιστότοπο του αστυνομικού τμήματος της Μινεάπολης, χάκαρε αστυνομικές συχνότητες στο Σικάγο και έπαιξε το τραγούδι “F * ck the police”. Επίσης, αποκάλυψαν εμπιστευτικά έγγραφα που σχετίζονται με τον Donald Trump και τον Epstein, καθώς και την έκθεση του φερόμενου ρόλου της Βασιλικής Οικογένειας στη δολοφονία της Πριγκίπισσας Ντιάνα.

Η ομάδα των Anonymous ήταν ανενεργή τον τελευταίο καιρό, και η τελευταία εμφάνισή τους στο διαδίκτυο πριν από το 2020, ήταν το 2017 όταν παραβίασαν 10.000 ιστότοπους που βασίζονται σε Tor σε μια επιχείρηση με την κωδική ονομασία “Darknet Relaunch” όπου έκλεψαν αρχεία μεγέθους περίπου 75 GB.

Οι Anonymous έχουν τον τρόπο να κάνουν αισθητή της παρουσία τους όσος καιρός και αν περάσει και είναι σημαντική η απόφαση τους να ενταχθούν στο κίνημα BlackLivesMatter. Ας δούμε παρακάτω για ποιους λόγους είναι τόσο γνωστό αυτό το hacking group.

Τι είναι τελικά η ανώνυμη λεγεώνα;

H hacktivist συλλογικότητα Anonymous είναι μια αποκεντρωμένη ομάδα χάκερ που έχουν εμπλακεί ενεργά σε πολλές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον κυβερνητικών ιστότοπων, εταιρειών και θρησκευτικών οργανώσεων.

Τα μέλη της ομάδας, οι «Anons», εμφανίζονται συνήθως online με μάσκα Guy Fawkes. Σύμφωνα με τη σελίδα τους στο Twitter, είναι ακτιβιστές από διάφορες χώρες «που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον για την ανθρωπότητα».

Η ομάδα κυβερνοεπαγρύπνησης λειτουργεί με το μόττο «Είμαστε οι ανώνυμοι, είμαστε λεγεώνα, δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε. Να μας περιμένετε.”

Οι μεγαλύτερες εκστρατείες των Anonymous

1. Project Chanology

Οι hackers στο πλευρό της δικαιοσύνης. Ποιος είναι ο κακός τελικά;
Οι hackers στο πλευρό των διαδηλωτών για τον George Floyd

Η ομάδα έγινε γνωστή το 2008 με το Project Chanology που περιελάμβανε μια σειρά από επιθέσεις DDoS, κλήσεις για φάρσες και μαύρα φαξ σε κέντρα Σαηεντολογίας. Το 2008, διέρρευσε ένα βίντεο του ηθοποιού του Χόλιγουντ Τομ Κρουζ στο οποίο συζητούσε αντι-Σαηεντολογικές πεποιθήσεις, κάτι που εξόργισε τους ηγέτες της εκκλησίας που, με τη σειρά τους, αποφάσισαν να αφαιρέσουν το βίντεο από το διαδίκτυο.

Οι Anonymous χαρακτήρισαν αυτή την κίνηση ως παραβίαση της ελευθερίας του λόγου και αποφάσισαν να εκδικηθούν με την καμπάνια «Project Chanology» το 2008.

2. Operation Payback

Το 2010, οι Anons ξεκίνησαν μια σειρά επιθέσεων DDoS στην Aiplex Software, μια ινδική εταιρεία λογισμικού που επιτέθηκε σε ιστότοπους που χρησιμοποιούνται από παραβάτες πνευματικών δικαιωμάτων όπως το The Pirate Bay. Η ομάδα ξεκίνησε επίσης επιθέσεις DDoS εναντίον της Ένωσης Βιομηχανιών Ηχογραφήσεων της Αμερικής (RIAA) και του Motion Picture Association of America (MPAA), καθιστώντας τις ιστοσελίδες τους εκτός σύνδεσης.

Οι Anonymous δημοσίευσαν αυτό το μήνυμα κατά την καμπάνια “Operation Payback”:

“Έχουμε κουραστεί από τα εταιρικά συμφέροντα που ελέγχουν το διαδίκτυο και σιωπούν τα δικαιώματα των ανθρώπων να διαδίδουν πληροφορίες, αλλά το πιο σημαντικό είναι το δικαίωμα να τις μοιράζονται μεταξύ τους. Το RIAA και το MPAA προσποιούνται πως βοηθούν τους καλλιτέχνες και τον σκοπό τους, όμως δεν κάνουν κάτι τέτοιο. Στα μάτια τους δεν φαίνεται η ελπίδα, μόνο τα σημάδια του δολαρίου. Οι Anonymous δεν θα το ανεχθούν αλλό αυτό.”

3. Operation Charlie Hebdo

Οι hackers στο πλευρό της δικαιοσύνης. Ποιος είναι ο κακός τελικά;
Οι hackers στο πλευρό των διαδηλωτών για τον George Floyd

Το 2015, η ομάδα των ανώνυμων χάκερ κήρυξε πόλεμο εναντίον της Αλ Κάιντα, του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων που πυροβόλησαν τους δημοσιογράφους του Charlie Hebdo για μια αμφιλεγόμενη γελοιογραφία που απεικονίζει τον Προφήτη Μωάμεθ. Οι hacktivists δημοσίευσαν μια λίστα με λογαριασμούς Twitter που ανήκαν σε εξτρεμιστές του Ισλάμ και επίσης μπλόκαρε αρκετούς ιστότοπους που ανήκαν στην ομάδα που επιτέθηκε στους δημοσιογράφους.

4. Operation KKK

Οι hackers στο πλευρό της δικαιοσύνης. Ποιος είναι ο κακός τελικά;

Σε μια διάσημη επιχείρηση εναντίον λευκών υπέρμαχων, η ανώνυμη ομάδα κυκλοφόρησε μια λίστα με 57 αριθμούς τηλεφώνων και 23 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φέρεται να ανήκαν στην ομάδα Ku Klux Klan, μια ομάδα μίσους λευκών αμερικανών.

5. OpParis

Anonymous
Οι hackers στο πλευρό των διαδηλωτών για τον George Floyd

Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι το 2015, οι Anonymous κήρυξαν έναν κυβερνο-πόλεμο στα μέλη του ISIS που ήταν πίσω από την επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Anonymous κατάφεραν να χακάρουν έως και 20.000 λογαριασμούς Twitter των μελών του ISIS και άλλων τρομοκρατών που εμπλέκονται στην επίθεση στο Παρίσι.

«ISIS, θα σας κυνηγήσουμε και θα κατεβάσουμε τους ιστότοπους, τους λογαριασμούς σας, τα email σας και θα σας εκθέσουμε. Από τώρα και στο εξής, δεν υπάρχει ασφαλές μέρος για εσάς στο διαδίκτυο. Θα σας αντιμετωπίσουμε σαν ιό και εμείς είμαστε η θεραπεία », είπε η ομάδα των χάκερ.

6. Επιχείρηση εκδίκησης για τον Assange

Οι hackers στο πλευρό της δικαιοσύνης. Ποιος είναι ο κακός τελικά;

Οι Anonymous υπήρξαν σθεναροί υποστηρικτές του Julian Assange και της ιστοσελίδας του WikiLeaks. Η ομάδα των χάκερ ξεκίνησε το “Operation Avenge Assange” και εισέβαλε σε ιστοτόπους πολλών εταιρειών υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων των Mastercard, Visa, Amazon και Paypal.

7. Η παραβίαση των Ηνωμένων Εθνών

Οι hackers στο πλευρό των διαδηλωτών για τον George Floyd
Οι hackers στο πλευρό των διαδηλωτών για τον George Floyd

Το 2020, οι Anonymous χάκαραν έναν ιστότοπο των Ηνωμένων Εθνών και δημιούργησαν μια σελίδα για την Ταϊβάν, μια χώρα που αφαιρέθηκε από τον οργανισμό για χάρη της Κίνας το 1971.

Τι να περιμένετε από τους Anonymous

Με την φήμη τους να προηγείται, οι Anonymous υποστηρίζουν τώρα το κίνημα BlackLivesMatter και τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ που θα μπορούσαν να αλλάξουν το κοινωνικοπολιτικό σκηνικό της χώρας.

Η ανώνυμη κολεκτίβα έχει εκθέσει αρκετές διασημότητες, εταιρείες και πολιτικές προσωπικότητες στο παρελθόν, και η ομάδα υποσχέθηκε, για άλλη μια φορά, ότι θα εκθέσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Αναμένουμε την επόμενη κίνηση τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS