ΑρχικήsecurityFacebook: Προωθεί το ISIS μέσω του χαρακτηριστικού «Suggested Friends»

Facebook: Προωθεί το ISIS μέσω του χαρακτηριστικού «Suggested Friends»

FacebookΟι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter, έχουν κατηγορηθεί επανειλημμένα ότι ενεργούν υπέρ της εξάπλωσης της εξτρεμιστικής προπαγάνδας. Σε μια σχετική έρευνα, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι το χαρακτηριστικό «Suggested Friends» του Facebook, έχει χρησιμοποιηθεί για να γνωριστούν μεταξύ τους χιλιάδες μέλη του ISIS.

Είναι γνωστό ότι το Facebook θέλει να σας παρακολουθεί. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα σας, σας παρουσιάζει διαφημίσεις, περιεχόμενο news feed, προτεινόμενους φίλους κλπ. Έχει διαπιστωθεί ότι συχνά τα μέλη του ISIS γνωρίζονται μεταξύ τους μέσω αυτών των χαρακτηριστικών.

Τα ευρήματα αυτής της έρευνας θα δημοσιευθούν αργότερα αυτό το μήνα με το πρόγραμμα Counter Extremism Project. Μιλώντας στο The Telegraph, ο Gregory Waters, ένας από τους κύριους συντάκτες της έκθεσης, περιέγραψε πως το Facebook έχει επανειλημμένα αποτύχει να περιορίσει τον εξτρεμισμό στην πλατφόρμα του.

“Αυτή η έκθεση αποκαλύπτει την αδυναμία ή την απροθυμία του Facebook να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το εξτρεμιστικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα του”, δήλωσε ο Waters.

Ακόμη και έξι μήνες μετά την εύρεση σχεδόν 1.000 προφίλ Facebook που υποστηρίζουν το ISIS, περισσότεροι από τους μισούς λογαριασμούς παραμένουν ενεργοί. Σε πολλές περιπτώσεις, η πλατφόρμα εξακολουθεί να αφήνει ανοιχτό το προφίλ ακόμα και μετά τον εντοπισμό και την αφαίρεση προσβλητικών posts.

Σε μια περίεργη περίπτωση, ένας βρετανός ύποπτος τρομοκράτης ήταν σε θέση να επαναφέρει το λογαριασμό του εννέα φορές, ακόμη και αφού κατηγορήθηκε ότι μοιραζόταν βίντεο του ISIS. Σε μια άλλη περίπτωση, ένας ινδονήσιος υποστηρικτής του ISIS μπόρεσε να επηρεάσει έναν μη μουσουλμάνο χρήστη στη Νέα Υόρκη και να τον μετατρέψει σε μουσουλμάνο που υποστηρίζει το ISIS.

Απο την πλευρά του, το Facebook έχει υπερασπιστεί τα μέτρα που λαμβάνει. “Καταργούμε κάθε περιεχόμενο που επαινεί ή υποστηρίζει την τρομοκρατία”, ανέφερε η εταιρεία. Ωστόσο, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει εύκολη τεχνική λύση για την καταπολέμηση του online εξτρεμισμού με 100% ακρίβεια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS