ΑρχικήinetAmazon: Άλλος ένας νεκρός εργαζόμενος από κορωνοϊό!

Amazon: Άλλος ένας νεκρός εργαζόμενος από κορωνοϊό!

Ένας υπάλληλος της αποθήκης της Amazon στο Βορειοανατολικό Ιλλινόις πέθανε από τον κορωνοϊό, επιβεβαίωσε η εταιρεία.

Ο υπάλληλος, ο οποίος εργαζόταν στην αποθήκη Waukegan, Illinois, Amazon, γνωστή ως MDW8, πέθανε από τον ιό στις 18 Απριλίου. Ο εργαζόμενος, που ήταν 50 ετών, άφησε πίσω του μια γυναίκα και εφτά παιδιά. Ο υπάλληλος εργάστηκε τη νυχτερινή βάρδια ως επιλογέας, η οποία περιλαμβάνει την επιλογή αντικειμένων από τα ράφια της εγκατάστασης και την προετοιμασία τους για αποστολή, μεταξύ άλλων καθηκόντων.

«Είμαστε στεναχωρημένοι για την απώλεια ενός συνεργάτη μας στο Waukegan του Ιλλινόις», δήλωσε η εκπρόσωπος της Amazon Lisa Levandowski στο CNBC. «Η οικογένεια και τα αγαπημένα του πρόσωπα είναι στις σκέψεις μας και στηρίζουμε τους συναδέλφους του».

Ο θάνατος του εργαζομένου έρχεται καθώς οι υπάλληλοι της αποθήκης της Amazon έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι η εταιρεία δεν κάνει αρκετά για να τους προστατεύσει από το να κολλήσουν τον κορωνοϊό όσο βρίσκονται στην δουλειά. Οι εργαζόμενοι έχουν επίσης επικρίνει τον τρόπο με τον οποίο η Amazon χειρίζεται τους ανθρώπους που βρέθηκαν θετικοί στον ιό και εργάζονται στις εγκαταστάσεις της, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι πρέπει να κλείσει αυτές τις αποθήκες και να κάνει περισσότερα για να βεβαιωθεί ότι οι εργαζόμενοι ενημερώνονται.

Amazon

Δεν είναι σαφές πώς ή πότε ο υπάλληλος κόλλησε τον κορωνοϊό. Ο εργαζόμενος ήταν τελευταία φορά στις εγκαταστάσεις στις 19 Μαρτίου, οπότε δεν είχε αναφέρει συμπτώματα, είπε η Amazon. Η εταιρεία ενημερώθηκε ότι ο εργαζόμενος είναι θετικός στον κορωνοϊό στις 24 Μαρτίου.

Η Amazon αρνήθηκε να σχολιάσει πόσοι υπάλληλοι της αποθήκης έχουν πεθάνει από το κορωνοϊό σε εθνικό επίπεδο. Ο θάνατος του εργαζομένου του Ιλλινόις σηματοδοτεί την τέταρτη γνωστή περίπτωση εργαζομένου της Amazon που πέθανε από τον ιό, μετά από αναφορές θανάτων στο Staten Island της Νέας Υόρκης.

Η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει τον συνολικό αριθμό εργαζομένων που είναι θετικοί στον  ιό και εργάζονται στις εγκαταστάσεις της. Ως αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι της Amazon προσπάθησαν να διατηρήσουν έναν ανεπίσημο αριθμό επιβεβαιωμένων και μη επιβεβαιωμένων περιπτώσεων σε εθνικό επίπεδο, με έναν υπάλληλο της ομάδας Reddit να εκτιμά ότι τουλάχιστον 400 εργαζόμενοι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Η ομάδα εργασίας United for Respect έχει δημιουργήσει έναν χάρτη παρακολούθησης που προέρχεται από πλήθος που δείχνει τον αριθμό των θετικών περιπτώσεων στις εγκαταστάσεις της Amazon στις ΗΠΑ. Η Amazon διατηρεί 175 αποθήκες σε όλη τη χώρα και ορισμένες αποθήκες έχουν αναφέρει δεκάδες περιπτώσεις.

Οι εντάσεις αυξάνονται μεταξύ της Amazon και των εργαζομένων στην αποθήκη σε εθνικό επίπεδο, καθώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων και των θανάτων στις εγκαταστάσεις της αυξήθηκε. Οι εργαζόμενοι στην αποθήκη ζήτησαν από την εταιρεία να εφαρμόσει περισσότερες τεχνικές προστασίας και ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της παροχής άδειας ασθενείας επί πληρωμή και του κλεισίματος εγκαταστάσεων όπου υπάρχουν θετικές περιπτώσεις για επιπλέον καθαρισμό.

Η Amazon είπε στο παρελθόν ότι έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να διατηρεί τις εγκαταστάσεις καθαρές και να διασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι ακολουθούν τις απαραίτητες προφυλάξεις, όπως το πλύσιμο των χεριών τους, την χρήση απολυμαντικού χεριών και την εξάσκηση σε κοινωνικές αποστάσεις. Άρχισε επίσης να θερμομετρεί τους υπαλλήλους μόλις φτάνουν στην δουλειά και να τους προμηθεύει με μάσκες προσώπου. Στην τελευταία έκθεση κερδών της εταιρείας, η Amazon δήλωσε ότι θα επενδύσει τα αναμενόμενα κέρδη των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων του δεύτερου τριμήνου σε προσπάθειες που σχετίζονται με την ασθένεια του κορωνοϊού, όπως η αγορά πρόσθετων εργαλείων ασφαλείας για τους εργαζόμενους και η ανάπτυξη των τεστ για τον κορωνοϊό, μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι της Amazon συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι η εταιρεία δεν κάνει αρκετά για να τους προστατεύσει. Οι εργαζόμενοι έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον τρεις απεργίες σε τοπικές αποθήκες και έχουν συμμετάσχει σε απεργίες σε εθνικό επίπεδο για να απαιτήσουν περισσότερη ασφάλεια ενάντια στον ιό.

Οι εργαζόμενοι της Amazon δήλωσαν στο CNBC ότι έχουν γίνει παρανοϊκοί ότι οι διαχειριστές δεν είναι ειλικρινείς σχετικά με το αν οι εργαζόμενοι είναι άρρωστοι με τον ιό. Επιπλέον, όταν υπάρχουν επιβεβαιωμένα περιστατικά ή θάνατοι στις εγκαταστάσεις τους, οι εργαζόμενοι λένε ότι η Amazon δεν τους ειδοποιεί αρκετά γρήγορα.

Η Amazon είπε ότι κοινοποίησε χωρίς καθυστέρηση στους υπαλλήλους του MDW8 τον θάνατο του εργαζομένου και επέκτεινε επίσης την υποστήριξή του στην οικογένειά του.

Η διαδικασία της εταιρείας να ειδοποιεί τους εργαζομένους για θάνατο σε μια εγκατάσταση είναι εγγενώς πιο αργή από τη διαδικασία ανακοίνωσης ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος. Η Amazon είπε ότι ειδοποιεί τους εργαζόμενους μέσω μηνύματος ή τηλεφώνου όταν υπάρχουν θετικά κρούσματα σε μια εγκατάσταση. Όταν ένας εργαζόμενος πεθαίνει, η εταιρεία συγκεντρώνει σταδιακά υπαλλήλους σε μικρές ομάδες για να τους ενημερώσει. Η Amazon ειδοποιεί τους εργαζομένους για τον θάνατο ενός συναδέλφου τους αυτοπροσώπως, και όχι μέσω τηλεφώνου, σε μια προσπάθεια μείωσης του φόβου και έτσι ώστε οι διευθυντές να μπορούν να ενημερώνουν τους υπαλλήλους για συμβουλευτικές υπηρεσίες σε περίπτωση που χρειάζονται επιπλέον υποστήριξη.

Λόγω του κορανοϊού, η Amazon έχει κάνει κλιμακωτές αλλαγές στις εγκαταστάσεις της για να αποτρέψει τον συνωστισμό, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένοι υπάλληλοι μπορεί να μάθουν για έναν θάνατο στην εγκατάσταση πριν από άλλους, είπε η Amazon. Αυτό είναι πιθανό να προκαλέσει σύγχυση μεταξύ των υπαλλήλων που ακούνε για έναν θάνατο από έναν συνάδελφο πριν λάβουν την επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία.

Ένας υπάλληλος του MDW8 αμφισβήτησε το σχόλιο της Amazon ότι όλοι οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις ενημερώθηκαν για το θάνατο του ατόμου.

Ο υπάλληλος είπε ότι έχει μιλήσει με συναδέλφους στην εγκατάστασή του οι οποίοι, από την Τρίτη, δεν γνώριζαν ότι ένα άτομο πέθανε από τον ιό στο MDW8. Αντί να ενημερώσει ολόκληρο το κτίριο, ένας διευθυντής στις εγκαταστάσεις τους ενημέρωσε μόνο τους εργαζόμενους που ήταν στην ίδια βάρδια με το άτομο, είπε ο εργαζόμενος.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS