ΑρχικήsecurityFacebook: Σφάλμα επηρέασε apps για iOS όπως το Tik Tok και το...

Facebook: Σφάλμα επηρέασε apps για iOS όπως το Tik Tok και το Spotify!

Ένα κρίσιμο σφάλμα που εντοπίστηκε στο Facebook επηρέασε την Τετάρτη την λειτουργία πολλών apps για συσκευές iOS, για περισσότερες από τρεις ώρες, σύμφωνα με σχετικές αναφορές που κοινοποιήθηκαν στο GitHub καθώς επίσης και στα social media. Ειδικότερα, το συγκεκριμένο σφάλμα επηρέασε μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή apps για iOS που κυκλοφορούν σήμερα. Ενδεικτικά, μεταξύ των apps που επηρεάστηκαν, συγκαταλέγονται τα ακόλουθα: TikTok, Spotify, Tinder, Venmo, GrubHub, Doordash, Soundcloud και Pinterest. Αυτά είναι λίγα μόνο από τα apps στα οποία είχε αντίκτυπο το σφάλμα που εντοπίστηκε στο Facebook.

Σύμφωνα με μία τεχνική ανάλυση των αρχείων καταγραφής σφαλμάτων που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο, το σφάλμα εντοπίστηκε στο κιτ ανάπτυξης λογισμικού του Facebook (SDK) για συσκευές iOS, μια βιβλιοθήκη που οι προγραμματιστές συμπεριλαμβάνουν στα apps τους για να υποστηρίζουν λειτουργίες, όπως η κοινή χρήση, το κοινωνικό γράφημα και οι συνδέσεις στο Facebook. Οι προγραμματιστές δήλωσαν ότι το Facebook SDK για συσκευές iOS ενημέρωνε τους servers του Facebook κάθε φορά που ένας χρήστης ξεκινούσε να χρησιμοποιεί μια εφαρμογή που περιλάμβανε τη βιβλιοθήκη.

Το ζήτημα που προέκυψε ήταν το γεγονός ότι το SDK περίμενε ανταπόκριση από έναν server σε συγκεκριμένη μορφή, την οποία όμως δεν παρείχαν οι servers του Facebook την Τετάρτη. Δεδομένου ότι δεν έλαβε την κατάλληλη ανταπόκριση, το Facebook SDK κατέρρευσε, επηρεάζοντας συγχρόνως και την λειτουργία όλων των εφαρμογών που το χρησιμοποιούσαν. Παρόλο που το Facebook δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό, η εταιρεία φαίνεται να κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα για τους servers, περίπου τρεις ώρες αφότου άρχισαν να κοινοποιούνται στο διαδίκτυο αναφορές σχετικά με την δυσλειτουργία των εφαρμογών. Ωστόσο, λόγω της κρισιμότητας και του αντίκτυπου του σφάλματος, αρκετά hashtags, όπως το #tiktokdown και το #spotifydown, σημειώθηκαν στο Twitter το βράδυ της Τετάρτης, ενώ πολλές αναφορές παρατηρήθηκαν και στο GitHub καθώς επίσης και στο HackerNews.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS