ΑρχικήHow To10 λειτουργίες του Microsoft Excel που βοηθούν το ψηφιακό marketing

10 λειτουργίες του Microsoft Excel που βοηθούν το ψηφιακό marketing

Το Microsoft Excel μπορεί να μετατραπεί σε ένα ανεκτίμητο εργαλείο για σχεδόν κάθε εταιρεία ψηφιακού εμπορίου. Ο λόγος είναι αφενός η εύκολη προσβασιμότητά του και αφετέρου οι εκτεταμένες δυνατότητες που προσφέρει, μόλις κάποιος μάθει να το χρησιμοποιεί. Ας δούμε 10 από τις καλύτερες δυνατότητες:

  1. Μορφοποίηση πίνακα

Το εν λόγω εργαλείο, μπορεί να δημιουργήσει μια συλλογή δεδομένων, πριν την τοποθέτησή τους σε μια βάση δεδομένων, καθιστώντας πολύ πιο εύκολη την εφαρμογή αποφάσεων που θα επηρεάσουν πολλά δεδομένα ταυτόχρονα.

  1. Charting

Το Charting είναι ένας απλός τρόπος για την οπτική παρουσίαση δεδομένων, που έχουν ταξινομηθεί με τη μορφή διαφορετικών διαγραμμάτων.

Πρόκειται για μία λειτουργία, που είναι χρήσιμη όταν τα δεδομένα πρόκειται να παρουσιαστούν σε μια παρουσίαση ή σε ένα σύνολο πελατών, καθώς έχει ένα πιο επαγγελματικό χαρακτήρα. Επίσης, είναι πολύ εύκολο να δείτε την πρόοδο ενός διαγράμματος λόγω των οπτικών χαρακτηριστικών του.

  1. COUNTIFS

Η λειτουργία COUNTIF επιτρέπει στο χρήστη να κάνει αποκοπή των δεδομένων του και στη συνέχεια να πάρει έναν συγκεκριμένο αριθμό κελιών που εμπίπτουν σε μια συγκεκριμένη συλλογή, βάσει ενός συνόλου κριτηρίων στο οποίο εργάζεται.

  1. Concatenate

Η λειτουργία Concatenate επιτρέπει στο χρήστη να τραβήξει μαζί δύο διαφορετικές ομάδες στηλών πληροφοριών, εξοικονομώντας έτσι χρόνο. Αυτό λειτουργεί άριστα με πληροφορίες, όπως ονόματα και επώνυμα που χρειάζεται να είναι σε μία στήλη και όχι σε δύο.

  1. VLOOKUP

Αυτή η λειτουργία σημαίνει κάθετη αναζήτηση και επιτρέπει την αναζήτηση μιας συγκεκριμένης τιμής σε έναν ήδη δημιουργημένο πίνακα, ενώ παρουσιάζει και την αντίστοιχη τιμή.

Αυτή η λειτουργία εξοικονομεί πολύ χρόνο, αλλά μειώνει και την πιθανότητα λάθους.

  1. IF Statements

Η λειτουργία IF Statements συμβάλλει στον προσδιορισμό του εάν τα δεδομένα που εφαρμόστηκαν πληρούν τις καθορισμένες συνθήκες, συμβάλλοντας στην εξακρίβωση των αληθινών και των ψεύτικων, επιστρέφοντας μια τιμή πίσω αν φαίνεται να έχει λάθος απάντηση. Η ίδια η λειτουργία επιτρέπει δύο πιθανά αποτελέσματα, που είναι “αν είναι αληθινά” και “αν είναι ψευδή”.

      7. SUMIFS

Αυτή η λειτουργία είναι ένας άλλος τρόπος με τον οποίο ο χρήστης μπορεί να εξαγάγει συγκεκριμένες πληροφορίες από τον προ-κατασκευασμένο πίνακα δεδομένων. Παρόμοια με το COUNTIFS, αντί να μετράει τα δεδομένα, τα επεξεργάζεται σε ένα άθροισμα, επιτρέποντας στον χρήστη να καθορίζει περισσότερες από μία συνθήκες τη φορά.

  1. Len

Η λειτουργία Len βοηθά να μετρήσετε τον αριθμό των χαρακτήρων μέσα σε ένα κείμενο. Η επιλεγμένη συμβολοσειρά πρέπει να βρίσκεται μέσα στο ίδιο κελί, ώστε να μπορείτε να λάβετε σωστή απάντηση και σας επιτρέπει να εξοικονομείτε πολύ χρόνο, χωρίς να χρειάζεται να μετράτε χειροκίνητα τα γράμματα σε μια πρόταση.

  1. Conversion Rate

Πολύ χρήσιμο εάν τα δεδομένα στο Excel προορίζονται για μια παρουσίαση ή για έναν πελάτη, καθώς επιτρέπει την ταξινόμηση των δεδομένων και υπολογίζει γρήγορα το πόσο καλά εκτελούνται οι πωλήσεις, η παραγωγή και τα ποσοστά click-through. Μπορεί να υπολογίσει διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με τα δεδομένα που δίνονται.

  1. IF & AND

Εάν υπάρχουν δύο ή περισσότερες συνθήκες που είναι αληθινές και χρειάζονται κάτι συγκεκριμένο, τότε ο χρήστης μπορεί να συνδυάσει τις λειτουργίες IF και AND. Όταν το κάνετε αυτό, θα αξιολογήσει τις συνθήκες των επιλεγμένων δεδομένων με μια δοκιμή. Αν η δοκιμή φέρει ως αποτέλεσμα Αληθές η λειτουργία θα εκτελέσει την ενέργεια που θέλετε, αλλά αν το αποτέλεσμα είναι Αναληθές, θα αλλάξει διαδρομή και θα εκτελέσει μια διαφορετική ενέργεια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS