ΑρχικήUpdatesWSL2: Φέρνει καλύτερη απόδοση στο ενσωματωμένο Linux στα Windows

WSL2: Φέρνει καλύτερη απόδοση στο ενσωματωμένο Linux στα Windows

Η αγάπη της Microsoft μπρος το Linux αυξάνεται μέρα με τη μέρα και τα τελευταία νέα σχετικά με το WSL2 το αποδεικνύουν. Η εταιρία τώρα κάνει κάποιες μεγάλες αλλαγές πάνω στον πυρήνα του Linux, τον οποίο προσθέτει στα Windows. Σύμφωνα με ένα post, η Microsoft θα μετατρέψει το Windows Update ώστε να παρέχει αυτόματη εγκατάσταση και ενημερώσεις όχι μόνο για τα Windows, αλλά και για τον πυρήνα του Linux, με παρόμοιο τρόπο που εγκαθιστά και ενημερώνει τα drivers. Αυτή η μέθοδος θα τεθεί σε εφαρμογή στη νέα ενημέρωση – Windows 10 2004 (20H1).

Ενσωματωμένο Linux μέσα στα Windows (WSL):

Το 2016, η Microsoft πρόσθεσε το WSL για να δημιουργήσει το περιβάλλον GNU / Linux απευθείας στα Windows 10. Δεν σταμάτησε εκεί, αλλά επίσης έβαλε στο περιβάλλον και τα περισσότερα εργαλεία για τη γραμμή εντολών, κάποια βοηθητικά προγράμματα και εφαρμογές οι οποίες τρέχουν χωρίς να έχουν ανάγκη από εικονικοποίηση.

Microsoft Defender: Επίσημη ATP προστασία και για το Linux

Όμως, το WSL λειτουργεί σαν interface του Linux και όχι σαν λειτουργικό. Επομένως, οι χρήστες μπορούσαν να εκτελούν μόνο μερικές περιορισμένες ενέργειες πάνω σε αυτό. Εξαιτίας αυτού, δημιουργήθηκε ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο ονομάστηκε WSL2. Αυτό περιλαμβάνει έναν νέο πυρήνα του Linux γραμμένο από τη Microsoft. Το WSL2 λοιπόν, είναι ένας πλήρης πυρήνας του Linux και φέρνει  τις περισσότερες απαιτούμενες βελτιώσεις στο Linux το οποίο είναι ενσωματωμένο στα Windows.

Η Microsoft έχει ήδη καταργήσει τον πυρήνα του Linux από την διανομή των Windows 10. Ο στόχος είναι να παρέχετε αυτόματη εγκατάσταση και ενημερώσεις του WSL2 χωρίς να χρειάζεται να ξανά εγκαταστήσετε τα Windows.

Πώς να εγκαταστήσετε και να ενημερώσετε αυτόματα το WSL;

Μπορείτε να εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις του πυρήνα του Linux πολύ εύκολα, απλά πατώντας στο κουμπί “Check for Updates” το οποίο υπάρχει στις Ρυθμίσεις των Windows. Ωστόσο, η Microsoft λέει ότι θα πρέπει να εγκαταστήσετε τον πυρήνα με το χέρι, στην αρχική έκδοση των Windows 10 2004 (και στις Insider διανομές) χρησιμοποιώντας το Command Prompt. Οι δυνατότητες αυτόματης εγκατάστασης και συντήρησης θα προστεθούν αργότερα, σε μερικούς μήνες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS