ΑρχικήUpdatesKali Linux 2020.1a: Ανανεωμένη έκδοση για Raspberry Pi

Kali Linux 2020.1a: Ανανεωμένη έκδοση για Raspberry Pi

Το Kali Linux 2020.1a κυκλοφόρησε με κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα εγκατάστασης, οι οποίες κάνουν την εγκατάσταση της διανομής ακόμα πιο εύκολη για τους χρήστες. Επίσης, ανανέωθηκε η έκδοση για το Raspberry Pi, για τις 32bit και 64bit συσκευές. Σε αυτή την έκδοση, έχει λυθεί το πρόβλημα με τα «σπασμένα» αρχεία το οποίο υπήρχε πριν.

Στις προηγούμενες εκδόσεις του Kali 2020.1, η Offensive security αναβάθμιζε μόνο τις βασικές διανομές, παραδείγματος χάρη “Installer” και “Live”, χωρίς να επικαιροποιεί και τις υπόλοιπες διανομές.

Να σημειώσουμε οτι στο 2020.1a update, το “Installer” πλέον χρησιμοποιεί “Debian-dc” στο back-end.

“Παρατηρήσαμε bug στο “dependency chain”, το οποίο δημιουργεί πρόβλημα με το x11, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει γραφικό περιβάλλον μετά την εγκατάσταση. Για αυτό τον λόγο, φτιάξαμε το 2020.1a , το οποίο αντιμετωπίζει το πρόβλημα.” αναφέρει εκπρόσωπος της Offensive security.

Άλλο χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης, είναι ότι πλέον έχουμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε έναν απλό χρήστη, χωρίς αυτός να έχει διαχειριστικά δικαιώματα. Επίσης, το Kali πλέον έχει διανομές για Vagrant περιβάλλοντα, όπως και για Pinebook pro.

Έχετε υπόψιν σας, ότι το 2020.1a είναι για χρήστες οι οποίοι δεν καταφέραν να εγκαταστήσουν επιτυχείς το 2020.1. Εάν έχετε ήδη το 2020.1, δεν είναι ανάγκη να ξανακάνετε εγκατάσταση.

Εδώ θα βρείτε τις νέες εκδόσεις του Kali Linux 2020.1a.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS