ΑρχικήUpdatesPowerShell 7.0: Κυκλοφόρησε για Windows 10, Linux, macOS

PowerShell 7.0: Κυκλοφόρησε για Windows 10, Linux, macOS

Το PowerShell 7 πλέον δεν βρίσκετε σε beta στάδιο και κυκλοφόρησε επίσημα για όλες τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες όπως τα Windows 10, MacOS και πολλές διανομές linux. Αυτό είναι το επόμενο μεγάλο update μετά το PowerShell Core 6, το οποίο βγήκε πριν περίπου 3 χρόνια την εποχή που η Microsoft είχε το Power Point ως πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα.

Τι νέο υπάρχει;

Το update λειτουργεί με το .Net Core 3.1 και είναι γεμάτο με δυνατότητες. Μια από αυτές είναι ότι πλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ternary/pipeline chain operators.  Άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι πλέον τα σφάλματα εμφανίζονται με «πιο απλό τρόπο», επιτρέποντας του χρήστη να αναλύει τα λάθη πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Επίσης, οι χρήστες μπορούν να κάνουν “pipeline parallelization” με νέα εντολή. Έχουμε και μια πειραματική δυνατότητα η οποία μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε το DCS (Desired State Configuration) κατευθείαν από το PowerShell 7.

Η Microsoft αναφέρει, ότι το .Net Core 3.1 βελτιώνει τη συμβατότητα του PowerShell 7 με τα αρχεία των παλαιών εκδόσεων. Αυτό θεωρείται σημαντικό, διότι πριν υπήρχαν κάποια προβλήματα, τα οποία δεν επέτρεπαν στους χρήστες να χρησιμοποιούν κάποιες από τις δυνατότητες του PowerShell 6.x.

To νέο PowerShell είναι LTS, δηλαδή έρχεται με μακροπρόθεσμη υποστήριξη. Θα υποστηρίζεται για τα επόμενα 3 χρόνια.

Εδώ μπορείτε να βρείτε τα αρχεία εγκατάστασης του PowerShell 7  για Windows 10, Linux και MacOS.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS