ΑρχικήUpdatesMicrosoft: Ενισχύει τα Windows 10 με νέο και πιο απλό Μενού Έναρξης

Microsoft: Ενισχύει τα Windows 10 με νέο και πιο απλό Μενού Έναρξης

Microsoft Windows 10 νέο σχέδιο μενού έναρξηςΗ Microsoft έφερε στο φως της δημοσιότητας το νέο σχέδιο του Μενού Έναρξης για τα Windows 10. Οι επικείμενες αλλαγές αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια ενός Windows Insider podcast και έχουν σχεδιαστεί για να διαφοροποιήσουν οπτικά το Μενού Έναρξης. Το νέο μενού χαρακτηρίζεται από μία πιο απλή και απλοϊκή μορφή καθώς περιέχει λιγότερα χαοτικά χρώματα, ενώ ταυτόχρονα δε δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα Live Tiles, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Microsoft παύει να τα χρησιμοποιεί. Επιπλέον, η εταιρεία θα μειώσει τα χρώματα των blocks ώστε το Μενού Έναρξης να φαίνεται πιο ομοιόμρφο και εκλεπτυσμένο. Η εταιρεία έχει ήδη αποσύρει τα Live Tiles από το Μενού Έναρξης των Windows 10X, αλλά όπως τόνισε ο Brandon Le Blanc, ανώτερος Διευθυντής προγράμματος της Microsoft, η διεπαφή με τα Live Tiles δεν θα αποσυρθεί σε καμία περίπτωση από το κύριο desktop OS παρά τη νέα κατεύθυνση, ενώ όσοι απολαμβάνουν τα Live Tiles, θα συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν για πολύ καιρό ακόμη. Παρόλα αυτά, γίνεται κατανοητό ότι τα Live Tiles θα εξαφανιστούν εντελώς στο μέλλον. Δεν τα υποστηρίζουν όλα τα ενσωματωμένα στο λειτουργικό apps, ενώ η υποστήριξη εκ μέρους των προγραμματιστών δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρή.Microsoft Windows 10 νέο σχέδιο μενού έναρξης

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές που έχουν γνώση επί του θέματος στο περιοδικό “The Verge”, η Microsoft δεν έχει προγραμματίσει προς το παρόν τίποτα συγκεκριμένο και τελικό όσον αφορά τα Live Tiles, αλλά το feedback από τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στα Windows 10 θα καθορίσει τί πρόκειται να ισχύσει στο μέλλον.

Το νέο Μενού Έναρξης είναι τελείως διαφορετικό σε σύγκριση με το υπάρχον μενού καθώς πρόκειται να διευκολύνει τους χρήστες στην αναζήτηση εφαρμογών που θέλουν να εκκινήσουν και συγχρόνως να τους εμφανίζει μία λίστα με τα πιο πρόσφατα έγγραφα.

Γενικότερα, έχει καταστεί σαφές ότι η Microsoft επιθυμεί να εφαρμόσει πολλές τροποποιήσεις ώστε να αλλάξει η υπάρχουσα διεπαφή των Windows 10. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το νέο Μενού Έναρξης προέκυψε λίγο καιρό αφότου η εταιρεία ξεκίνησε να λανσάρει καινούργια εικονίδια για τα Windows 10 1909.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS