ΑρχικήsecurityT-Mobile: Νέα παραβίαση δεδομένων! Ποιες οι απώλειες;

T-Mobile: Νέα παραβίαση δεδομένων! Ποιες οι απώλειες;

Η T-Mobile έχει αρχίσει να ειδοποιεί τους πελάτες για μια παραβίαση ασφαλείας που μπορεί να επηρεάσει έναν απροσδιόριστο αριθμό από αυτούς, ενδεχομένως αποκαλύπτοντας τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους, τους τηλεφωνικούς αριθμούς, τους αριθμούς λογαριασμών, τα προγράμματα χρεώσεων και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά τους, καθώς και τα στοιχεία χρέωσης.

Αυτού του τύπου οι εταιρείες αποτελούν πρωταρχικό στόχο για τους hackers επειδή διαθέτουν μεγάλες βάσεις δεδομένων πελατών και δεδομένα που προσφέρουν υψηλή αξία στη μαύρη αγορά. Ακόμη και αν δεν διαρρεύσουν οικονομικά στοιχεία, εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό ζήτημα ασφάλειας.

Η παραβίαση δεδομένων της T-Mobile παρουσίασε περιορισμένα δεδομένα σχετικά με τους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων πραγματικών ονομάτων και διευθύνσεων, αριθμών τηλεφώνου, αριθμών λογαριασμού, “rate plans” και πληροφοριών χρέωσης. Δεν υπάρχουν ενδείξεις διαρροών κωδικών πρόσβασης ή αριθμών πιστωτικής κάρτας και κοινωνικής ασφάλισης, αλλά αυτό εξακολουθεί να είναι πολύτιμο.

“Η ομάδα Cybersecurity προσδιόρισε πρόσφατα μια κακόβουλη επίθεση εναντίον του email vendor που οδήγησε σε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ορισμένους email λογαριασμούς των εργαζομένων της T-Mobile, με μερικούς από αυτούς να περιέχουν πληροφορίες λογαριασμών πελατών και υπαλλήλων της T-Mobile”, λέει η εταιρεία σε μια ανακοίνωση προς τους πελάτες. “Ξεκίνησε αμέσως έρευνα, με τη βοήθεια κορυφαίων εμπειρογνωμόνων για τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, για να καθορίσει τι συνέβη και τι πληροφορίες επηρεάστηκαν”.

Προς το παρόν, τα κλεμμένα δεδομένα δεν έχουν ακόμη χρησιμοποιηθεί με κακόβουλους τρόπους, όπως σε απάτες. Ακόμα, ενώ οι πελάτες δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα ξεχωριστό, η T-Mobile συμβουλεύει όλους να αναθεωρήσουν τις πληροφορίες του λογαριασμού τους και να ενημερώσουν τον προσωπικό τους αριθμό αναγνώρισης (PIN / κωδικό πρόσβασης).

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών δεν προσφέρει άλλες λεπτομέρειες σχετικά με το hack, έτσι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ως προς τον ένοχο. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό ασφάλειας για την T-Mobile, καθώς η εταιρεία υπέστη παρόμοιο περιστατικό τον Νοέμβριο του 2019. Επίσης, η εταιρεία το 2018 αντιμετώπισε παραβίαση προσωπικών δεδομένων 2,3 εκατομμυρίων πελατών.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS