ΑρχικήinetTo 92% των κερδών στα smartphones συγκέντρωση η Apple!

To 92% των κερδών στα smartphones συγκέντρωση η Apple!

apple1Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Apple όταν η συζήτηση έρχεται σε θέματα πωλήσεων και marketing. 

Η εταιρεία κολοσσός είναι η απόλυτη κυρίαρχος στη αγορά των smartphones αφού για άλλη μια φορά κατάφερε να έχει τα περισσότερα κέρδη από κάθε άλλη ανταγωνιστική εταιρία, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα και από τα νούμερα, εφόσον συγκέντρωσε το 92% των κερδών της βιομηχανίας, παρά το γεγονός πως το μερίδιο αγοράς της είναι κάτω από 20%. Πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό της ανήλθε στο 65%.

Δεύτερη έρχεται η Samsung, διατηρώντας το 15% του κέρδους της βιομηχανίας για το Q2 2015. Αλλά και οι δύο εταιρείες ξεπερνούν το 100% καθώς όλες οι ανταγωνιστικές εταιρείες είτε είχαν απώλειες, είτε δεν είχαν κέρδη μέσα στο περασμένο τρίμηνο.
Εταιρείες όπως η Xiaomi και η Micromax δεν περιέχονται στην έκθεση της Wall Street Journal, αν και ακόμα και να είχαν συμπεριληφθεί δεν επρόκειτο να αλλάξει το σκηνικό…
Οι λόγοι που τα iPhones είναι εξαιρετικά προσοδοφόρα ποικίλουν και διατηρούν την Apple βασίλισσα των κερδών στην βιομηχανία των smartphones. Κι όλα αυτά ενώ το Cupertino ετοιμάζεται για μια ακόμα πιο δυνατή σεζόν, αφού αναμένεται να κάνει πωλήσεις άνω των 85-90 εκατομμυρίων…

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS