ΑρχικήbusinessH Apple τροφοδοτεί τις εγκαταστάσεις της με 100% ανανεώσιμη ενέργεια

H Apple τροφοδοτεί τις εγκαταστάσεις της με 100% ανανεώσιμη ενέργεια

Η Apple είναι πλέον παγκοσμίως τροφοδοτούμενη από 100% ανανεώσιμη ενέργεια. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα καταστήματα λιανικής, τα γραφεία, τα data centers και τις συνεργαζόμενες εγκαταστάσεις σε 43 χώρες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κίνα και η Ινδία.

Apple

 

Η Apple δεσμεύεται να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή, να δημιουργήσει ένα υγιέστερο περιβάλλον και πολυάριθμα έργα βασισμένα στην ανανεώσιμη ενέργεια που θα διευκολύνουν αυτόν τον στόχο. Ανάμεσα στα έργα θα συναντήσουμε ηλιακά panel σε συστοιχίες, αιολικά πάρκα και νεότερες τεχνολογίες όπως κυψέλες από καύσιμο βιοαερίου, υδροηλεκτρικά συστήματα παραγωγής ενέργειας και τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας.

“Είμαστε αποφασισμένοι να αφήσουμε τον κόσμο καλύτερο από ότι τον βρήκαμε. Μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς είμαστε υπερήφανοι που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημαντικό επίτευγμα. Θα συνεχίσουμε αυτό το έργο με τα υλικά των προϊόντων μας, τον τρόπο με τον οποίο τα ανακυκλώνουμε, τις εγκαταστάσεις μας και τη δουλειά με τους προμηθευτές, προκειμένου να δημιουργήσουμε νέες ιδέες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διότι γνωρίζουμε ότι το μέλλον εξαρτάται από αυτό”, είπε ο Tim Cook, Διευθύνων Σύμβουλος της Apple.

Η Apple δήλωσε ότι διαθέτει σήμερα 25 projects ανανεώσιμης ενέργειας που παράγουν 626 megawatts ισχύ, με τα 286 megawatts να δημιουργούνται από ηλιακά πάνελ, από το 2017. Για παράδειγμα, η νέα έδρα της Apple στην Cupertino χρησιμοποιεί ηλιακούς συλλέκτες στην κορυφή των κτιρίων της, που παράγουν 17 megawatt  καθαρής ενέργειας.

Apple

Η Apple δήλωσε ότι 23 εταιρείες που συνεργάζεται και της παρέχουν υλικά και συστήματα παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας θα συμμετέχουν επίσης στο πρόγραμμα.

Με 15 ακόμη έργα υπό κατασκευή σε συνολικά 11 χώρες, υπολογίζεται ότι θα παράγουν πάνω από 1,4 gigawatts ανανεώσιμης ενέργειας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS