ΑρχικήinetΗ Cortana σας φροντίζει πραγματικά αν αιμορραγείτε μέχρι θανάτου

Η Cortana σας φροντίζει πραγματικά αν αιμορραγείτε μέχρι θανάτου

Οι ψηφιακές βοηθοί γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες σήμερα, ενώ οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση των δυνατοτήτων τους. Το πιο δύσκολο πράγμα που προσπαθούν να επιτύχουν; Να καταφέρουν να τις κάνουν πιο ανθρώπινες.

Cortana

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου αυτές οι βοηθοί – που αρκετοί, συμπεριλαμβανομένης και της Microsoft, τις αποκαλούν “προσωπικές βοηθούς” – δίνουν απόλυτα απροσδόκητες απαντήσεις.

Αυτό ακριβώς συνέβη όταν ένας χρήστης Twitter, ο Maneesh Juneja, είπε στην Cortana ότι αιμορραγεί. Η βοηθός απάντησε ακριβώς σαν να μην την ένοιαζε. “Εντάξει” και “Ενδιαφέρον” ήταν κάποιες από τις απαντήσεις της, παρόλο που ήταν προφανές ότι η Cortana θα έπρεπε τουλάχιστον να εμφανίσει έναν αριθμό τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης στην οθόνη για τον άνδρα που χρειαζόταν να καλέσει γρήγορα υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το tweet κέντρισε την προσοχή πολλών, συμπεριλαμβανομένης και της Microsoft, και η γιγαντιαία εταιρεία software ενημέρωσε την Cortana για να δείξει πραγματικό ενδιαφέρον στον ιδιοκτήτη που αιμορραγούσε μέχρι θανάτου. Η εταιρεία τροποποίησε τις απαντήσεις που δίνει η  Cortana για να ενημερώνει τους ανθρώπους τι να κάνουν όταν αιμορραγούν μέχρι θανάτου και ταυτόχρονα να παρέχει γρήγορες συντομεύσεις για την αναζήτηση περισσότερων πληροφοριών στο διαδίκτυο σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού.

Δεν υπάρχει ακόμη κάποια συντόμευση για να καλέσετε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αν και στην περίπτωση αυτή, ο εύκολος τρόπος είναι απλά να πείτε στην Cortana «κάλεσε το 100» και η ψηφιακή βοηθός θα το κάνει.

Μπορεί να υπάρχουν περισσότερα σε αυτήν την ενημερωμένη έκδοση, ενώ η Cortana ενδέχεται να προσφέρει και άλλες χρήσιμες απαντήσεις σχετικά με ιατρικά περιστατικά έκτακτης ανάγκης, απαντώντας πιο στοχευμένα στις εντολές των χρηστών. Ωστόσο η Microsoft δεν έχει παράσχει περισσότερες πληροφορίες μέχρι στιγμής. Χωρίς αμφιβολία όμως, η εταιρεία θα περάσει λίγο περισσότερο χρόνο βελτιώνοντας αυτή την πλευρά της βοηθού στο μέλλον.

Η ψηφιακή βοηθός Cortana είναι πλέον ένα βασικό χαρακτηριστικό όχι μόνο για συσκευές Windows, αλλά και για Android και iOS, με την Microsoft να προσπαθεί να την μετατρέψει σε μια ευρύτερα υιοθετημένη εφαρμογή, αντικαθιστώντας τις διαθέσιμες βοηθούς σε κάθε πλατφόρμα.

 

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS