ΑρχικήinetApple: «Μην εγκαταστήσετε το iOS 11.3 μέχρι να βρεθεί λύση στο bug»

Apple: «Μην εγκαταστήσετε το iOS 11.3 μέχρι να βρεθεί λύση στο bug»

Το iOS 11.3 ήταν μια ενημέρωση που οι περισσότεροι χρήστες iPhone περίμεναν με ανυπομονησία. Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του, όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται τελικά για ένα από τα πιο επιτυχημένα updates της Apple.

Σύμφωνα με αναφορές, το iOS 11.3 καταστρέφει το σύστημα MDM (Mobile Device Management), το οποίο χρησιμοποιούν οι εταιρείες για την εξ αποστάσεως ενημέρωση των iPhone και iPads. Επομένως, με την εγκατάσταση του iOS 11.3, οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να ελέγχουν απομακρυσμένα τις συσκευές τους.

Η εταιρεία JAMF, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους MDM software της Apple, έχει αναγνωρίσει το σφάλμα και συνιστά στις εταιρείες να καθυστερήσουν την αναβάθμιση μέχρι να βρεθεί μια λύση.

«Καλό θα ήταν οι οργανισμοί να μην χρησιμοποιήσουν το MDM Software Update για την αναβάθμιση των συσκευών σε iOS 11.3 μέχρι να έχουμε διαθέσιμο το κατάλληλο patch», ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της εταιρείας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει κάποια λύση, χωρίς όμως να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες περί αυτού.

Το iOS 11.3 είναι μια κρίσιμη έκδοση του λειτουργικού, καθώς εισάγει τις πολυαναμενόμενες λειτουργίες διάγνωσης της υγείας των μπαταριών και παρέχει στους χρήστες των παλαιότερων iPhone τη δυνατότητα απενεργοποίησης της λειτουργίας που επιβράδυνε τις συσκευές εξαιτίας των φθαρμένων μπαταριών.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι η Apple είχε παραδεχτεί την επιβράδυνση των παλαιότερων iPhone μοντέλων (συμπεριλαμβανομένου του iPhone 6 και iPhone 7) σε μια προσπάθεια αποφυγής απροσδόκητων διακοπών λειτουργίας. Η απόφαση αυτή προκάλεσε ένα κύμα επικρίσεων, παγκοσμίως, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο ποσοστό πελατών να στέλνει την εταιρία στα δικαστήρια.

Απ’ ότι φαίνεται το πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταριών που δημιουργήθηκε για τα ελαττωματικά iPhone δεν κατάφερε να επαναφέρει την εμπιστοσύνη των χρηστών στην Apple.

iOS 11.3

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS