ΑρχικήinetWindows Maps: Προσεχώς σημαντικές ενημερώσεις

Windows Maps: Προσεχώς σημαντικές ενημερώσεις

Η εφαρμογή Maps της Microsoft για Windows 10 υποφέρει από ένα παρωχημένο πρόβλημα περιεχομένου, το οποίο στο παρελθόν δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με το πόσο διατεθειμένη είναι στην πραγματικότητα η εταιρεία να κρατήσει ενημερωμένες τις λύσεις χαρτογράφησης που παρέχει.

Ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που ισχυρίστηκαν ότι η Microsoft θα μπορούσε ακόμη και να εγκαταλείψει αυτές τις εφαρμογές, εκπρόσωπος της εταιρείας εξήγησε τελικά γιατί μερικές φορές συμβαίνει να ανακαλύπτονται μη ενημερωμένοι χάρτες στο Bing Maps και στο Windows 10 Maps app, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία σε καμία περίπτωση δεν εξετάζει την εγκατάλειψή τους.

Microsoft

Η Microsoft δήλωσε στο AAWP ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος για την επεξεργασία των δεδομένων των χαρτών που παρέχονται από το ΗΕRE και ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η ενημέρωση, το νέο περιεχόμενο ενδέχεται να φτάνει σε ορισμένους χρήστες λίγο πιο αργά από το αναμενόμενο. Μια νέα ενημέρωση προβλέπεται να κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Θα ήθελα να σας δώσω μερικές λεπτομέρειες για το τι κάνουμε και πώς θα το εξελίξουμε όλο αυτό στο μέλλον. Όπως υποδείξατε, σε ορισμένες περιπτώσεις τα δεδομένα των χαρτών μας είναι παρωχημένα. Όπως γνωρίζετε, λαμβάνουμε τα βασικά δεδομένα χαρτών από το HERE και στη συνέχεια επεξεργαζόμαστε αυτά τα δεδομένα για να τα ενσωματώσουμε στο Bing Maps και στο Windows Map App. Περιστασιακά, αυτή η διαδικασία αντιμετωπίζει καθυστερήσεις. Ωστόσο, προσπαθούμε να επιταχύνουμε την επεξεργασία δεδομένων και αναμένουμε ότι μια νέα ενημέρωση θα είναι διαθέσιμη αυτό το καλοκαίρι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Συνεχίζουμε να επενδύουμε στους χάρτες μας και θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τα δεδομένα μας καθώς προχωράμε. Ας ελπίσουμε ότι στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, οι καθυστερήσεις αυτού του τύπου θα είναι παρελθόν”.

Μια τέτοια ανακοίνωση μόνο ως θετική μπορεί να εκληφθεί, ειδικά για Windows 10 mobile χρήστες που δεν επιθυμούν να μεταβούν σε κάποια διαφορετική πλατφόρμα, καθώς οι επιλογές τους είναι περιορισμένες όταν πρόκειται για λύσεις χαρτογράφησης.

Φυσικά, η χρήση των Google Maps μέσα από κάποιο πρόγραμμα περιήγησης δεν είναι και η πιο βολική λύση και το ότι Microsoft προσφέρει μη ανανεωμένους χάρτες είναι ένας λόγος που έκανε αρκετούς να πιστεύουν ότι η εταιρεία σκοπεύει να εγκαταλείψει το project, δίνοντας με τον τρόπο αυτό έναν ακόμη λόγο στους χρήστες να μεταβούν σε Android ή iOS.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS