ΑρχικήsecurityΣε 87 εκατομμύρια ανέρχονται οι χρήστες που επηρεάστηκαν από τη διαρροή δεδομένων...

Σε 87 εκατομμύρια ανέρχονται οι χρήστες που επηρεάστηκαν από τη διαρροή δεδομένων του Facebook

FacebookΟ επικεφαλής τεχνολογίας του Facebook, Mike Schroepfer επιβεβαίωσε τώρα ότι η Cambridge Analytica είχε πρόσβαση σε δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών – κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Προηγούμενες αναφορές είχαν εκτιμήσει ότι ο αριθμός των επηρεαζόμενων λογαριασμών ήταν περίπου 50 εκατομμύρια, τα δεδομένα των οποίων φημολογείται ότι είχαν διαρρεύσει στην εταιρεία αναλύσεων – όμως όπως όλα δείχνουν το μέγεθος της διαρροής είναι κατά πολύ μεγαλύτερο.

Παλαιότερα, όταν το Facebook ανακοίνωνε τον αριθμό των λογαριασμών που εκτέθηκαν σε ρωσική προπαγάνδα, η οποία είχε ως στόχο την χειραγώγηση του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών του 2016, είχε αφήσει το Instagram έξω από τους υπολογισμούς του και έτσι έπρεπε να ανανεώσει αργότερα αυτά τα στοιχεία, προσθέτοντας και εκείνα που προέρχονταν από το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο.

Σε μια δημοσίευση που κυκλοφόρησε την Τετάρτη, ο Schroepfer είπε ότι το Facebook πρόκειται επίσης να ενημερώσει τα θύματα της παραβίασης, των οποίων τα δεδομένα ενδέχεται να έχουν «διαρρεύσει αθέμιτα στην Cambridge Analytica».

Το post μιλάει επίσης για αρκετές αλλαγές που θα εισάγει το Facebook, προκειμένου να περιορίσει την πρόσβαση των προγραμματιστών στα δεδομένα χρήστη. Η εταιρεία θα εγκρίνει ξεχωριστά κάθε εφαρμογή που προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες που σχετίζονται με τα check-in, τις ασχολίες, τις φωτογραφίες, τις αναρτήσεις, τα βίντεο, τα συμβάντα και τις ομάδες.

Από τις 9 Απριλίου και μετά, το Facebook θα προσθέσει έναν σύνδεσμο πάνω από τα News Feeds των χρηστών, έτσι ώστε να μπορεί να ελέγξει ποιες εφαρμογές χρησιμοποιεί και τη φύση των δεδομένων που μοιράζεται με αυτές τις εφαρμογές. Μπορεί επίσης να επιλέξει να καταργήσει τις εφαρμογές που δεν επιθυμεί πλέον να χρησιμοποιεί.

Σε άλλη σχετική είδηση, το Facebook έχει επίσης επιβεβαιώσει ότι παρακολουθεί όλα τα μηνύματα και τις φωτογραφίες που στέλνετε μέσω Messenger. Η εταιρεία δήλωσε ότι το κάνει για να φιλτράρει μηνύματα που περιέχουν ευαίσθητα δεδομένα ή ακατάλληλο περιεχόμενο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS