ΑρχικήinetΟι καταναλωτές προτιμούν τα iPhone προηγούμενης γενιάς

Οι καταναλωτές προτιμούν τα iPhone προηγούμενης γενιάς

Η Apple δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη με την πρόοδο του iPhone, όχι μόνο επειδή η ζήτηση του iPhοne X δεν ήταν αυτή που υπολόγιζε, αλλά και επειδή η φράση “κάθε πέρσι και καλύτερα” περιγράφει απόλυτα τις πωλήσεις της σειράς iPhοne, συνολικά.

Τι εννοούμε;

Η Apple πούλησε συνολικά 45 εκατομμύρια συσκευές το πρώτο τρίμηνο του 2018, σημειώνοντας μια μείωση της τάξης του 13%, συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2017.

Το χειρότερο της υπόθεσης είναι ότι ενώ το iPhοne 7 είχε επικριθεί αρκετά για τις αλλαγές στο σχεδιασμό, τα νεότερα μοντέλα (iPhοne 8 και iPhοne X) δεν έχουν αφήσει επίσης τις καλύτερες εντυπώσεις στους καταναλωτές.iPhone

Συγκεκριμένα, η εταιρεία πούλησε μόνο 8 εκατομμύρια μονάδες iPhone X κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου και 15 εκατομμύρια μονάδες iPhone 8 και 8 Plus. Οι υπόλοιπες 22 εκατομμύρια μονάδες αποτελούν iPhone προηγούμενης γενιάς, όπως iPhοne 6s και 6s Plus, iPhοne 7 και 7 Plus και iPhοne SE.

Πληροφοριακά, το iPhοne X παρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, η επίσημη κυκλοφορία καθυστέρησε όμως λόγω έλλειψης αποθεμάτων, καθώς οι προμηθευτές δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν άμεσα στις απαιτήσεις λόγω δυσκολιών που προέκυψαν με την παραγωγή των πιο περίπλοκων μερών της συσκευής, όπως ο αισθητήρας Face ID.

Δυστυχώς, όμως, για την εταιρεία, τα νούμερα των πωλήσεων για τα νεότερα προϊόντα δεν φαίνεται να αυξάνονται με το πέρασμα του χρόνου, με τους καταναλωτές να επιλέγουν να στραφούν πλέον σε μοντέλα παλαιότερης γενιάς, τα οποία θεωρούν πιο αξιόπιστα.

Αυτή τη φορά η Apple, με την νέα γενιά iPhοne, σκοπεύει να αφοσιωθεί περισσότερο στην βελτίωση της ασφάλειας και όχι τόσο στην προσθήκη νέων χαρακτηριστικών. Τα νέα smartphones αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο του 2018.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS