ΑρχικήinetΗ νέα γενιά iPhone θα διαθέτει εύκαμπτες μπαταρίες;

Η νέα γενιά iPhone θα διαθέτει εύκαμπτες μπαταρίες;

Ενώ η σειρά προϊόντων iPhone 2018 θα περιελάμβανε μόνο αναβαθμίσεις υλικού στα ήδη υπάρχοντα μοντέλα, τελικά η Apple σκοπεύει να πραγματοποιήσει αρκετές σημαντικές βελτιώσεις μέσα στα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων και αλλαγών στις μπαταρίες.

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η Apple εξετάζει μια νέα ευέλικτη δομή μπαταριών που θα φέρει πολλές αλλαγές στα προϊόντα.

Χωρίς αμφιβολία, το πρώτο πραγματικό όφελος μιας εύκαμπτης μπαταρίας είναι ο βελτιωμένος σχεδιασμός της συσκευής που την χρησιμοποιεί, καθώς το iPhone με τη σειρά του θα μπορούσε να υιοθετήσει παρόμοια δομή.iPhone

Φημολογείται ότι η Apple ερευνά την πιθανότητα μιας πτυσσόμενης οθόνης οπότε η νέα μπαταρία θα βοηθούσε αρκετά την εταιρεία να επιτύχει αυτόν το σκοπό. Να υπενθυμίσουμε ότι μια πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας της πρώτης πτυσσόμενης συσκευής είναι το 2019 ή το 2020.

Επίσης, μια εύκαμπτη μπαταρία θα επιτρέψει στην Apple να χρησιμοποιήσει τον χώρο μέσα σε μια συσκευή με πιο αποτελεσματικό τρόπο. Χωρίς το παραδοσιακό ορθογώνιο σχήμα, αλλά με τη χρήση ενός σχεδιασμού μπαταρίας που μπορεί να προσαρμοστεί στον διαθέσιμο χώρο, το iPhone μπορεί να λάβει σημαντικές αναβαθμίσεις όσον αφορά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, εάν φυσικά η εταιρεία προχωρήσει στην υλοποίηση της συγκεκριμένης ιδέας.

Η Apple έχει ήδη διερευνήσει το ενδεχόμενο μιας αλλαγής στο σχεδιασμό της μπαταρίας με το iPhone X, το οποίο χρησιμοποιεί μια διάταξη σε σχήμα L. Άρα, η εταιρεία θα μπορούσε να συνεχίσει τις επενδύσεις της σε μια ευέλικτη μονάδα.

Όμως, όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις αποκάλυψης ενός νέου χαρακτηριστικού, δεν υπάρχει καμία σιγουριά ότι θα φτάσει στη μαζική παραγωγή. Από την άλλη πλευρά, μας δίνει μια ματιά στο όραμα της Apple για τις συσκευές επόμενης γενιάς.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS