ΑρχικήbusinessZuckerberg: Το ότι πληρώνετε πολλά για ένα iPhone δεν σημαίνει ότι η...

Zuckerberg: Το ότι πληρώνετε πολλά για ένα iPhone δεν σημαίνει ότι η Apple νοιάζεται για σας

Το Facebook βρίσκεται σε αναστάτωση εξαιτίας του φιάσκου της Cambridge Analytica και ένας από αυτούς που κριτίκαραν την εταιρεία για τον τρόπο που χειρίστηκε τα data των χρηστών είναι ο CEO της Apple Tim Cook.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο Tim Cook δήλωσε ότι δεν θα βρεθεί ποτέ στην ίδια θέση με τον Mark Zuckerberg, καθώς η Apple φροντίζει ώστε τα data των χρηστών να είναι ασφαλή με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο: Η πολιτική που έχει υιοθετήσει η εταιρεία είναι να ελέγχει κάθε εφαρμογή που δημοσιεύεται στο App Store, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την προστασία των δεδομένων των χρηστών.

Φυσικά όπως είναι λογικό, ο Zuckerberg απάντησε στην δήλωση του Cook, λέγοντας ότι το να πληρώνεις περισσότερα για ένα προϊόν της Apple δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρόκειται να αντιμετωπιστείς και διαφορετικά.

«Εάν θέλεις να δημιουργήσεις μια υπηρεσία που δεν εξυπηρετεί μόνο πλούσιους ανθρώπους, τότε πρέπει να προσφέρεις κάτι που οι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν οικονομικά. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να μην αφήσετε τις εταιρείες που προσπαθούν να σας χρεώσουν περισσότερο, να σας πείσουν ότι πραγματικά ενδιαφέρονται για εσάς, γιατί αυτό μου φαίνεται γελοίο» δήλωσε.

Ο Zuckerberg δεν υπέδειξε ρητά την Apple στη δήλωσή του περί υπερχρέωσης των πελατών, όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιδρυτής του Facebook αφήνει “δυνητικά” αιχμές κατά της Cupertino. Το 2014, όταν ο Tim Cook δήλωνε “δεν είσαι ο πελάτης, είσαι το προϊόν” αναφερόμενος στις δωρεάν ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Facebook, ο Zuckerberg κατέκρινε με τη σειρά του την πολιτική υπερτιμολόγησης που ακολουθεί η Apple:

«Νομίζω πως είναι το πιο γελοίο concept. Τι νομίζετε ότι επειδή πληρώνετε την Apple νοιάζεται προσωπικά για εσάς; Eάν όντως ενδιαφερόταν για εσάς, θα είχε κάνει φθηνότερα τα προϊόντα της», δήλωσε ο Zuckerberg.

Ο καυγάς αναμένεται να συνεχιστεί, αλλά προς το παρόν το Facebook δεν είναι και στα καλύτερά του, για να κρίνει το τι κάνουν οι άλλες εταιρείες. Οι μετοχές του Facebook συνέχισαν την πτωτική τους πορεία, φτάνοντας τα $155,39 την Τρίτη.

Apple

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS