ΑρχικήinetWindows vs macOS. Ποιος κερδίζει τη μάχη των desktop;

Windows vs macOS. Ποιος κερδίζει τη μάχη των desktop;

Τα Windows εξακολουθούν να είναι το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα για desktop, αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για την Microsoft να παραμένει στη κορυφή;

Προς το παρόν, δεν της είναι πολύ δύσκολο καθώς το μερίδιο αγοράς των Windows αυξάνεται, ενώ του μεγαλύτερου αντιπάλου της, macOS, μειώνεται.

Σύμφωνα με στοιχεία του NetMarketShare για τον Μάρτιο του 2018, τα Windows παραμένουν στην κορυφή φτάνοντας το 88,80%. Αυτό σημαίνει ότι η πλατφόρμα της Microsoft κατάφερε να σημειώσει αύξηση της τάξεως του 1,36% μέσα σε έναν μόλις μήνα. Η επιτυχία αυτή είναι αρκετά σημαντική για την εταιρεία που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Spring Creators Update.

Από την άλλη πλευρά, το macOS της Apple σημειώνει πτώση από το 10,09% στο 9,01%. Τα Linux υποχώρησαν επίσης από το 2,10% στο 1,84%.

Αν και το macOS έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του μέχρι να θεωρηθεί σοβαρή απειλή για τα Windows, πολλοί είναι οι πελάτες που θεωρούν το λειτουργικό σύστημα της Apple ως μια καλή εναλλακτική επιλογή.Windows

Το πιο ανησυχητικό για την Microsoft είναι ότι το λογισμικό της Apple έχει αρχίσει να ακολουθεί παρόμοια κατεύθυνση με το δικό της.

Το κυριότερο μειονέκτημα της Microsoft είναι η έλλειψη λειτουργικού συστήματος για κινητά, ένας τομέας στον οποίο η Apple έχει ηγετικό ρόλο εδώ και αρκετά χρόνια. Παράλληλα, φέτος, η Apple επεκτείνεται στον τομέα της εκπαίδευσης με νέα προϊόντα όπως ένα πιο προσιτό iPad, αν και σε αυτή τη περίπτωση ευνοούνται τα iOS και όχι τα macOS.

Προς το παρόν, η Microsoft παραμένει ο ηγέτης των desktops και η άφιξη ενός νέου Windows 10 update θα βάλει ένα ακόμη λιθαράκι στην αυτοκρατορία της. Η κυκλοφορία του Windows 10 Spring Creators Update αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του Απριλίου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS