ΑρχικήsecurityΚυκλοφόρησε νέο Android Security Patch για Pixel και Nexus συσκευές

Κυκλοφόρησε νέο Android Security Patch για Pixel και Nexus συσκευές

Η Google κυκλοφόρησε πρόσφατα το Android Security Patch για τις υποστηριζόμενες συσκευές Pixel και Nexus αντιμετωπίζοντας περισσότερες από 40 ευπάθειες και σφάλματα ασφαλείας.

Το Android Security Patch απευθύνεται προς το παρόν στις συσκευές Google Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, Nexus 5X, Nexus 6P και Pixel C διορθώνοντας 10 ευπάθειες ασφαλείας στο 2018-04-01 security patch και 43 ευπάθειες ασφαλείας στο 2018-04-05 security patch.

Αξίζει να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα εντοπίστηκε στο Media framework και επιτρέπει σε έναν hacker, απομακρυσμένα, να χρησιμοποιήσει ένα ειδικά επεξεργασμένο αρχείο για να εκτελέσει αυθαίρετο κώδικα.

Εκτός από τις ευπάθειες ασφαλείας που περιγράφονται από τη Google στο ενημερωτικό δελτίο ασφαλείας, τα υποστηριζόμενα Google Pixel και Nexus έλαβαν patches και για άλλες ευπάθειες ασφαλείας μαζί με διορθώσεις για ορισμένα προβλήματα λειτουργικότητας (βελτίωση της απόδοσης και της συνδεσιμότητας των συσκευών). Βελτιώθηκαν επίσης χαρακτηριστικά όπως η ανταλλαγή μηνυμάτων, η μπαταρία, το logging, ο ήχος, το GPS και το user interface.

Security Patch

Ανάμεσα στα θετικά της ενημέρωσης είναι και η καλύτερη μετάβαση μεταξύ VoWiFi και VoLTE κατά την διάρκεια κλήσεων έκτακτης ανάγκης, καθώς και η βελτιωμένη απόδοση των microvideo στη Google Camera των Pixel, Pixel XL, Pixel 2 και Pixel 2 XL. Επιπλέον, έχουμε καλύτερη λειτουργία του lock screen, βελτιωμένη απόδοση και σταθερότητα του Wi-Fi στα Pixel 2 και Pixel 2 XL καθώς και βελτιωμένη απόδοση VoLTE για διάφορα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στις συσκευές Nexus 5X, Pixel, Pixel XL, Pixel 2 και Pixel 2 XL.

Αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις νέες βελτιώσεις, θα τις βρείτε στο Δελτίο Ασφαλείας που δημοσιοποίησε η Google για Pixel και Nexus. Σας συνιστούμε να  ενημερώσετε το συντομότερο δυνατό τις Google συσκευές σας, για να μπορείτε να απολαμβάνετε μια καλύτερη, συνολικά, εμπειρία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS