ΑρχικήinetΗ Microsoft θα μπορούσε να αυξήσει τις τιμές των Windows στα High-End...

Η Microsoft θα μπορούσε να αυξήσει τις τιμές των Windows στα High-End PC

Η Microsoft εξετάζει μια ενδεχόμενη αύξηση των τιμών για τα προγράμματα αδειοδότησης των Windows και οι High-End υπολογιστές θα μπορούσαν να είναι αυτοί που θα επηρεαστούν με αυτή την κίνηση της εταιρείας, σύμφωνα με μια έκθεση.

Η Digitimes γράφει ότι η Microsoft επιθυμεί να αυξήσει τις τιμές σε συστήματα εξοπλισμένα με ισχυρές διαμορφώσεις hardware, αν και δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση για το θέμα αυτό.

Μετά την αναθεώρηση των σχεδίων αδειοδότησης που ανακοινώθηκαν πέρσι και με βάση τις διαμορφώσεις CPU, η Microsoft θέλει να εισάγει νέες αλλαγές που θα ρυθμίζουν πόσα OEMs πρέπει να πληρώνουν οι κατασκευαστές ανάλογα με μια σειρά άλλων εξαρτημάτων, όπως οθόνες και μνήμη. Αυτό σημαίνει ότι οι κατασκευαστές συσκευών υψηλής τεχνολογίας που έρχονται με οθόνη OLED, μεγάλη ποσότητα μνήμης RAM και επεξεργαστή τελευταίας γενιάς θα πρέπει να πληρώνουν περισσότερα για την εγκατάσταση των Windows στα συστήματά τους.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες σε αυτό το σημείο, αλλά η αναφερθείσα πηγή λέει ότι αυτό είναι πιθανό να “ασκήσει περαιτέρω πίεση στους κατασκευαστές notebook”, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς ήδη αγωνίζονται με το αυξανόμενο κόστος.

Τελικά, η νέα προσέγγιση της Microsoft θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές για τους πελάτες, καθώς οι ΚΑΕ θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να αντισταθμίσουν το αυξανόμενο κόστος των εξαρτημάτων και την ακριβότερη χορήγηση αδειών Windows με το να αυξήσουν τις τιμές των συσκευών.

Φαίνεται ότι μια ανακοίνωση σχετικά με αυτό το θέμα βρίσκεται στο τραπέζι μετά το δεύτερο τρίμηνο, πράγμα που σημαίνει ότι η Microsoft θα μπορούσε να προσαρμόσει τα σχέδια αδειοδότησης μετά την ενημέρωση του Redstone 4, γνωστή και ως Spring Creators Update, ευρέως διαθέσιμη στους πελάτες παγκοσμίως. Οι πρώτες συσκευές που θα διαθέτουν Windows Update Spring Creators Update αναμένεται να δουν το φως της ημέρας σε μερικούς μήνες, λίγο μετά την έναρξη λειτουργίας του λειτουργικού συστήματος κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.

Microsoft

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS