ΑρχικήinetΗ Cambridge Analytica δεν έχει διαγράψει ακόμα τα δεδομένα σας

Η Cambridge Analytica δεν έχει διαγράψει ακόμα τα δεδομένα σας

δεδομέναΠαρά τις έντονες διαμαρτυρίες που εκδηλώθηκαν, τα δεδομένα Facebook για 50 εκατομμύρια άτομα, που συλλέχθηκαν λανθασμένα από την Cambridge Analytica, δεν έχουν διαγραφεί ακόμα. Τουλάχιστον όχι όλα.

Αντ ‘αυτού, ένα αρκετά μεγάλο μέρος προσωπικών πληροφοριών, είναι ακόμα εκτεθειμένο και κανένας χειρισμός από τον Mark Zuckerberg και τους συνεργάτες του, δεν αρκεί για να το διορθώσει.

Αυτό έγινε απόλυτα σαφές από το κανάλι 4 του Λονδίνου, το οποίο κατάφερε να δει τα δεδομένα 136.000 ατόμων που βρίσκονται σήμερα στα χέρια μιας “πηγής της Cambridge Analytica”. Με άλλα λόγια, κάποιος, κάπου, εξακολουθεί να έχει αυτές τις πληροφορίες.

Αυτά τα “δεδομένα που προέρχονται από το Facebook” επικεντρώθηκαν στους κατοίκους του Κολοράντο και αρχικά χρησιμοποιήθηκαν για τις προσπάθειες εκλογής της Cambridge Analytica.

Για να χειροτερέψουν τα πράγματα, είναι ασαφές πόσοι άνθρωποι ή ομάδες ατόμων εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, τα οποία μας διαβεβαίωναν ότι έχουν διαγραφεί. Σύμφωνα με το κανάλι 4, τα δεδομένα του προφίλ “μεταβιβάστηκαν χρησιμοποιώντας γενικά, μη εταιρικά συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου”, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανό αυτή η μία από τις πηγές τους να μην είναι η μόνη που διαθέτει αυτές τις πληροφορίες.

Αυτό είναι σίγουρα κάτι που δεν θα αρέσει και πολύ σε εκείνους των οποίων τα προφίλ βρίσκονται στο σύνολο αυτών των δεδομένων.

“Πρόκειται για μια προσπάθεια χειραγώγησης της κοινωνίας μας από ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για αυτήν”, δήλωσε μια πολίτης στο κανάλι 4. “Φροντίζουν μόνο για την επιχείρησή τους”.

Παρόμοιο σύνολο δεδομένων εξακολουθεί να υπάρχει και για τους κατοίκους του Όρεγκον.

Αυτό σίγουρα δεν κάνει καθόλου καλό στην εικόνα του Zuckerberg, ο οποίος προσπάθησε να κατευνάσει το όλο θέμα με μια δημοσίευση στο Facebook στις 21 Μαρτίου, στην οποία ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία του “απαίτησε” τόσο η Cambrige Analytica όσο και ο ερευνητής που έλαβε τα δεδομένα “να πιστοποιήσουν επισήμως ότι είχαν διαγράψει όλα τα ακατάλληλα αποκτηθέντα δεδομένα”.

“Παρείχαν αυτές τις πιστοποιήσεις”, επιμένει ο Zuckerberg.

Φαίνεται όμως ότι κανείς στο Facebook δεν ένιωσε την ανάγκη να ελέγξει αν όντως τα δεδομένα διαγράφησαν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS