ΑρχικήinetΝέο υποθαλάσσιο καλώδιο της Google σε Ασία και Αυστραλία

Νέο υποθαλάσσιο καλώδιο της Google σε Ασία και Αυστραλία

Οι κάτοικοι της Ιαπωνίας, του Γκουάμ και της Αυστραλίας, πρόκειται σύντομα να απολαμβάνουν υψηλότερες ταχύτητες internet. Η Google ανακοίνωσε ότι έχει επενδύσει σε ένα νέο υποθαλάσσιο καλώδιο: το Καλωδιακό Σύστημα Ιαπωνίας-Γκουάμ-Αυστραλίας (JGA).

υποθαλάσσιο

Το καλώδιο θα συνδέει το Τόκιο και την Οσάκα, με το Γκουάμ και το Γκουάμ με το Σίδνεϊ. Θα εκτείνεται συνολικά σχεδόν 6000 μίλια και πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στο έτος 2019.

Η Google επενδύει στο νότιο τμήμα του JGA, το οποίο συνδέει το Γκουάμ με το Σίδνεϊ, μαζί με το αυστραλιανό ISP AARNet και τον κατασκευαστή υποθαλάσσιων καλωδίων RTI-C.

Το καλώδιο θα παρέχει καλύτερη σύνδεση στις πέντε περιοχές όπου οι υπηρεσίες Google Cloud Platform είναι διαθέσιμες, σε Ασία και Αυστραλία. Αυτές οι περιοχές περιλαμβάνουν το Μουμπάι, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν, το Τόκιο και το Σίδνεϊ.

Το καλώδιο αυτό, μαζί με άλλα τρία καλώδια, θα αποτελέσουν την “οικογένεια δικτύου” της Google, συμπεριλαμβανομένου του Indigo, το οποίο συνδέει το Περθ, το Σίδνεϊ και τη Σιγκαπούρη με τη Τζακάρτα, το HK-G που συνδέει το Χονγκ Κονγκ με το Γκουάμ και το SJC που συνδέει την Ιαπωνία με την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, τις Φιλιππίνες, το Μπρουνέι, την Ταϊλάνδη και τη Σιγκαπούρη. Η Google σχεδιάζει επίσης την κατασκευή δύο επιπλέον καλωδίων για τη διάδοση της πλατφόρμας Cloud σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τη Νότια Αμερική, μέσα στο 2019.

Τι σημαίνει αυτό για τους χρήστες; Οι κάτοικοι της Αυστραλίας ή της Νοτιοανατολικής Ασίας, θα απολαύσουν γρηγορότερο και καλύτερο internet, καθώς το υποθαλάσσιο καλωδιακό δίκτυο της Google θα επεκτείνει τη χωρητικότητα και το εύρος της πλατφόρμας Google Cloud Platform στην περιοχή τους.

Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Google Cloud, συμπεριλαμβανομένων των Coca Cola, Best Buy, Niantic, Spotify, Motorola, Paypal, iCloud της Apple και η Airbus, θα έχουν πρόσβαση σε διακομιστές με μεγαλύτερη χωρητικότητα, υψηλότερες επιδόσεις και λιγότερες διακοπές υπηρεσιών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS