ΑρχικήinetApple: Το Face ID έρχεται πλέον και στο Apple Watch

Apple: Το Face ID έρχεται πλέον και στο Apple Watch

Είναι λογικό η Apple να επεκτείνει το σύστημα αναγνώρισης προσώπου, Face ID, σε όλες τις συσκευές της και τα νέα μοντέλα iPad θα λάβουν με τη σειρά τους το χαρακτηριστικό αυτό.

Φαίνεται ότι η εταιρεία πρόκειται να φέρει πολύ σύντομα το Face ID και στο Apple Watch, σύμφωνα με ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ώστε η συσκευή να είναι σε θέση να ξεκλειδώνει αυτόματα κάθε φορά που την κοιτάς.

Με την πρώτη ματιά, αυτό το νέο χαρακτηριστικό θα συνεργάζεται με την υποστήριξη περιστροφής του καρπού που ενεργοποιεί αυτόματα την οθόνη για να δείξει την ώρα και τις αναπάντητες ειδοποιήσεις. Χρησιμοποιώντας το αναγνωριστικό προσώπου, η συσκευή θα μπορούσε να ξεκλειδώνει αυτόματα όταν ενεργοποιήσετε αυτή τη χειρονομία.

Ακριβώς όπως στο iPhone X, το Face ID στο Apple Watch θα λειτουργήσει με μια ενσωματωμένη κάμερα στην οθόνη, αν και δεν είναι σαφές αν η Apple θέλει να ενσωματώσει μια εγκοπή, ή έχει αναπτύξει έναν διαφορετικό τρόπο που επιτρέπει την προσθήκη του Face ID.Face ID

Το ίδιο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει επίσης τις περαιτέρω βελτιώσεις που έρχονται στο Apple Watch, πολλές από τις οποίες βασίζονται σε αισθητήρες ενσωματωμένους στη ζώνη επιτρέποντας την πιο προηγμένη ανάλυση των επιδόσεων στον αθλητισμό. Θα μπορούσαν να υποστηριχθούν πρόσθετες δραστηριότητες, όπως το μπέιζμπολ, καθώς οι νέοι αισθητήρες θα επιτρέψουν περαιτέρω αναγνώριση ορισμένων χειρονομιώς.

Η επόμενη γενιά Apple Watch θα μπορούσε να δει το φως της ημέρας κάποια στιγμή μέσα στο 2018, και η προσθήκη Face ID θα βελτιώσει τον τρόπο που λειτουργεί ανεξάρτητα από ένα iPhone. Η τρίτη γενιά Apple Watch έχει ήδη μειώσει την εξάρτηση από το iPhone χάρη στην ενσωματωμένη υποστήριξη LTE και με το Face ID, η συσκευή θα μπορέσει να διαθέτει ακόμα πιο ισχυρή προστασία από μη εξουσιοδοτημένη χρήση.

Αυτή τη στιγμή, ο μόνος τρόπος για να διαφυλάξετε ένα ρολόι της Apple είναι μέσω ενός κωδικού πρόσβασης, ο οποίος ενεργοποιείται αυτόματα όταν αφαιρείτε τη συσκευή από τον καρπό σας. Αλλά με το Face ID, η Apple θα μπορούσε να προσφέρει απρόσκοπτη ολοκλήρωση, καθώς η συσκευή μπορεί να ξεκλειδώσει κάθε φορά που τη βλέπει ο ιδιοκτήτης.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS