ΑρχικήinetJulian Assange: Ο ιδρυτής του WikiLeaks απέκτησε κρυφά 2 παιδιά ενώ κρυβόταν...

Julian Assange: Ο ιδρυτής του WikiLeaks απέκτησε κρυφά 2 παιδιά ενώ κρυβόταν για να αποφύγει την έκδοσή του στις ΗΠΑ

Η εφημερίδα The Mail αποκάλυψε ότι ο ιδρυτής του WikiLeaks, Julian Assange, έγινε κρυφά πατέρας δύο παιδιών (του 2 ετών Gabriel και του 1 έτους Max) ενώ κρυβόταν στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να αποφύγει την έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου κατηγορείται για κατασκοπεία και διαρροή χιλιάδων αμερικανικών εμπιστευτικών εγγράφων. Ο 48χρονος Assange καταζητούταν επίσης για βιασμό στη Σουηδία, μία κατηγορία την οποία ο ίδιος δεν αποδέχτηκε ποτέ, ενώ αργότερα απαλλάχτηκε από αυτήν. Η μητέρα των αγοριών είναι μία 37χρονη δικηγόρος από τη Νότια Αφρική, η Stella Morris, η οποία ερωτεύτηκε τον αμφιλεγόμενο ιδρυτή του WikiLeaks πριν από πέντε χρόνια που ανέλαβε την υπεράσπισή του.

Το 2016 που απέκτησε τον πρώτο του γιο, ο Assange βρισκόταν στην πρεσβεία, κοντά στο Harrods, για τέσσερα χρόνια όντας, καθώς λέγεται, υπό συνεχή παρακολούθηση από αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας. Ωστόσο, μία αστυνομική επιχείρηση της Scotland Yard, η οποία διεξαγόταν όλο το εικοσιτετράωρο, αποσύρθηκε ύστερα από μια δημόσια αντίδραση που αφορούσε το κόστος αυτής, το οποίο ανερχόταν στις 13,2 εκατομμύρια λύρες. Το ζευγάρι κατάφερε να κρατήσει τη σχέση του και τη γέννηση των 2 παιδιών του κρυφή από τους διπλωμάτες του Εκουαδόρ και τους αξιωματούχους που είχαν προσφέρει καταφύγιο στον Assange. Ο Assange, που έχει γεννηθεί στην Αυστραλία, κρατείται στη φυλακή υψηλής ασφαλείας Belmarsh από τον περασμένο Απρίλιο που η αστυνομία εισέβαλε στην πρεσβεία και τον συνέλαβε.

Η αποκάλυψη για την μυστική οικογένειά του προέκυψε την περασμένη εβδομάδα στα δικαστικά έγγραφα, τα οποία έφερε στο φως η εφημερίδα The Mail, σχετικά με την υπόθεση έκδοσής του στις ΗΠΑ και την προσπάθειά του να βγει με εγγύηση, καθώς ο COVID-19 σαρώνει τον πληθυσμό των φυλακών.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη, η κυρία Morris αποκαλύπτει πως:

  • Ο Assange παρακολούθησε την γέννηση και των δύο παιδιών του σε νοσοκομεία του Λονδίνου μέσω live video, ενώ με το πρώτο του παιδί, τον Gabriel, συναντήθηκε όταν εισήλθε στην πρεσβεία.
  • Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών προσπάθησαν να κλέψουν το DNA του Gabriel από μια πάνα αφού άρχισαν να υποψιάζονται ότι ο Assange ήταν ο πατέρας του.
  • Το ζευγάρι θα παντρευτεί στην φυλακή, εκτός κι αν αφεθεί ελεύθερος ο Assange.
  • Και τα δύο αγόρια, που είναι Βρετανοί πολίτες, επισκέφτηκαν τον πατέρα τους στη φυλακή. Η Δούκισσα του Beaufort και πρώην ηθοποιός Tracy Ward και η βρετανίδα ράπερ Μ.Ι.Α είναι οι νονές των παιδιών.
  • Οι ειδήσεις θα έρθουν ως βόμβα στους φίλους και τους εχθρούς του Assange, καθώς ήταν ευρέως γνωστό ότι έκανε μια σχεδόν μοναστική ζωή από τότε που εισήλθε στην πρεσβεία το 2012. Αντίθετα, όπως δείχνουν οι αποκλειστικές εικόνες του The Mail, ήταν ένας πατέρας, που έπαιζε με το γιο του όταν ήταν μωρό, χωρίς να πέσει στην αντίληψη των διπλωματών του Εκουαδόρ, παρά την 24ωρη παρακολούθησή του από αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Η κυρία Morris αποκαλύπτει τη μακροχρόνια σχέση τους και την ύπαρξη των γιων τους επειδή φοβάται ότι η ζωή του Assange διατρέχει σοβαρό κίνδυνο εάν παραμείνει στο Belmarsh, όπου ένας κρατούμενος έχει ήδη πεθάνει από τον COVID-19. Υποστηρίζει ότι ο αρραβωνιαστικός της θα αφεθεί ελεύθερος σύμφωνα με σχέδια της κυβέρνησης για την αποφυλάκιση χιλιάδων κρατουμένων, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του θανατηφόρου ιού. Επεσήμανε επίσης ότι ο Assange είναι τώρα διπλά ευάλωτος καθώς πάσχει από χρόνια πάθηση του πνεύμονα η οποία έχει επιδεινωθεί από τότε που κρατούταν στην πρεσβεία, ενώ η απομόνωση του έχει δημιουργήσει και ψυχολογικά προβλήματα τα οποία γίνονται όλο και πιο σοβαρά.

Έχει περάσει ακριβώς ένας χρόνος από την σύλληψη του Assange στην πρεσβεία, στην οποία του δόθηκε πολιτικό άσυλο για να αποφευχθεί η έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου έχει να έρθει αντιμέτωπος με 17 κατηγορίες περί κατασκοπείας καθώς και για μία συνωμοσία, αφού ήθελε να παραβιάσει έναν υπολογιστή. Όλα σχετίζονται με τη διαρροή 700.000 αμερικανικών εγγράφων που παραδόθηκαν στο WikiLeaks από τον πρώην αναλυτή πληροφοριών των ΗΠΑ Chelsea Manning (τότε Bradley Manning) το 2010. Η Ουάσινγκτον αναφέρει ότι η διαρροή έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των Αμερικανών πρακτόρων και των πηγών τους που εργάζονται σε αυτόν τον τομέα. Αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί φυλάκιση έως και 175 χρόνια. Το δικαίωμα του Assange να βρίσκεται δίπλα στην οικογένειά του θα συντελέσει στην προσπάθεια του WikiLeaks να τον κρατήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Την περασμένη δεκαετία, η επαγγελματική και προσωπική ζωή του Assange ήταν πρώτο θέμα στις ειδήσεις. Η κυρία Morris συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Assange το 2011 για ένα φλιτζάνι τσάι στο Frontline Club του Λονδίνου, ένα δημοφιλές στέκι διασήμων, όταν η φίλη της, Jennifer Robinson, δικηγόρος του WikiLeaks, της ζήτησε βοήθεια για τις σουηδικές κατηγορίες. Η κυρία Morris είχε μια διεθνή ανατροφή – η μητέρα της ήταν διευθύντρια θεάτρου και ο πατέρας της πολεοδόμος. Η οικογένεια έζησε για πολλά χρόνια στη Σουηδία, πράγμα που σημαίνει ότι γνώριζε άπταιστα τη σουηδική γλώσσα, επομένως θα μπορούσε να αναλάβει την υπεράσπιση του Assange για κατηγορίες που τον βάραιναν στην Σουηδία, από τις οποίες τελικά απαλλάχτηκε πέρυσι. Γνωρίζει επίσης πολύ καλά την ισπανική γλώσσα, κάτι που είναι εξίσου σημαντικό, δεδομένου ότι ο Assange ζήτησε άσυλο σε μια πρεσβεία της Νότιας Αμερικής. Έχει πτυχίο νομικής και πολιτικής από την αριστοκρατική Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του Λονδίνου, ενώ έκανε και το μεταπτυχιακό της στην Οξφόρδη, όπου ήταν διακεκριμένη ερευνήτρια. Έγινε μέλος του εσωτερικού κύκλου του Assange στην πρεσβεία, αλλάζοντας επίσημα το όνομά της από Sara Gonzalez Devant σε Stella Morris, ώστε να διατηρήσει ένα χαμηλότερο προφίλ κατά την έρευνα και τη σύνταξη νομικών εγγράφων για το WikiLeaks.


Η κυρία Morris, περιγράφοντας λεπτομερώς την σχέση της με τον Assange, εξομολογήθηκε πως φοβόταν ότι τα αμερικανικά όργανα ασφαλείας που παρακολουθούσαν τον Assange θα μάθαιναν για την εγκυμοσύνη και το μωρό τους. Έτσι προσπαθούσε να κρύψει την κοιλιά της φορώντας φαρδιά ρούχα, ενώ όταν γεννήθηκε ο Gabriel, μπαινοέβγαινε στην πρεσβεία αγκαλιά με έναν φίλο της που υποτίθεται ότι ήταν ο πατέρας του παιδιού. Τον Ιανουάριο του 2018, ένας φρουρός που δούλευε για ισπανική εταιρεία ασφαλείας στην πρεσβεία την προειδοποίησε ότι του είχε ανατεθεί να κλέψει μία από τις πάνες του Gabriel για να αναλύσει το DNA του προκειμένου να δουν αν ήταν γιος του Assange.

Η κυρία Morris έμεινε έγκυος στον δεύτερο γιο της Max, αλλά καθώς η εγκυμοσύνη της προχωρούσε, μια νέα κυβέρνηση του Εκουαδόρ στράφηκε εναντίον του Assange, απαγορεύοντάς του τους επισκέπτες και περιορίζοντας την τηλεφωνική και ηλεκτρονική πρόσβασή του. Δεν είχε την δυνατότητα να τον δει από τον Νοέμβριο του 2018 έως ότου γεννήθηκε ο Max τον Φεβρουάριο του 2019. Ο Assange δεν είχε δει τον δεύτερο γιο του μέχρι τον Μάιο, όταν η κυρία Morris τον επισκέφθηκε στην φυλακή στο Belmarsh και με τα δύο αγόρια. Την πρώτη φορά που ο Assange είδε τον Max βρισκόταν στην απομόνωση και είχε κλονιστεί η ψυχική του υγεία. Όμως όταν κράτησε τον γιο του ήταν όλοι σαν μια κανονική οικογένεια, ανέφερε η κυρία Morris.

Η κυρία Morris ζει σήμερα με μία μεγάλη οικογένεια στο Λονδίνο. Έχει την στήριξη της μητέρας του Assange, Christine Assange, και του πατέρα του, John Shipton, οι οποίοι είναι ευτυχισμένοι με τα εγγόνια τους, ενώ υπάρχει βοήθεια και από τις νονές των παιδιών. Η υποψήφια για Oscar και Grammy M.I.A είναι η νονά του Gabriel, ενώ η πρώην ηθοποιός και νυν Δούκισσα του Beaufort, Tracy Ward, είναι του Max. Αυτή την περίοδο, απαγορεύονται οι επισκέψεις στις φυλακές λόγω του Κορωνοϊού COVID-19. Έτσι ανησυχεί ότι ο Assange δεν είναι σε θέση να δει τους δικηγόρους του ή να προετοιμαστεί για την ακρόασή του για την έκδοσή του που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι για πολύ καιρό φοβόταν ότι ο ιδρυτής του WikiLeaks, Assange, θα δώσει τέλος στην ζωή του, σε περίπτωση που δεν βρεθεί τρόπος να σταματήσει η έκδοσή του στις ΗΠΑ, ενώ τώρα φοβάται και για άλλους λόγους, συμπεριλαμβανομένου του ιού.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS