ΑρχικήUpdatesΟ Firefox 77 κυκλοφορεί το WebRender σε περισσότερα Windows 10 laptops

Ο Firefox 77 κυκλοφορεί το WebRender σε περισσότερα Windows 10 laptops

Η Mozilla κυκλοφόρησε τον Firefox 77 σήμερα, 2 Ιουνίου 2020, στο Stable desktop για Windows, macOS και Linux με επιδιορθώσεις σφαλμάτων, νέες δυνατότητες και διορθώσεις ασφαλείας.

Οι πιο αξιοσημείωτες αλλαγές στον Firefox 77 είναι μια ενημερωμένη σελίδα about:certificate και την πιο ευρεία διάθεση του χαρακτηριστικού WebRender.

Firefox

Εκτός από αυτό, αυτή η έκδοση περιέχει κυρίως διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις απόδοσης.

Οι χρήστες desktop με Windows, Mac και Linux μπορούν να πραγματοποιήσουν αναβάθμιση σε Firefox 77 μεταβαίνοντας στα Options -> Help -> About Firefox και ο browser θα ελέγξει αυτόματα τη νέα ενημέρωση και θα την εγκαταστήσει όταν είναι διαθέσιμη.

Μπορείτε να κατεβάσετε τον Firefox 77 από τα παρακάτω links:

Εάν τα παραπάνω links δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα για τον Firefox 77, μπορείτε επίσης να τον κατεβάσετε μη αυτόματα από τον κατάλογο έκδοσης FTP του Mozilla.

Το WebRender συνεχίζει να κυκλοφορεί

Το WebRender είναι ένα 2D σύστημα απόδοσης για browser που χρησιμοποιεί την κάρτα γραφικών ενός χρήστη για την απόδοση μιας ιστοσελίδας αντί για την CPU.

Η χρήση αυτής της “μηχανής” κάνει τις εικόνες πιο ευδιάκριτες, βελτιώνει την απόδοση των ιστοσελίδων και δημιουργεί ειδικά οπτικά εφέ.

Η Mozilla άρχισε να κυκλοφορεί το WebRender στον Firefox 67 σε μια περιορισμένη ομάδα χρηστών.

Με τον Firefox 77, το WebRender είναι πλέον διαθέσιμο από προεπιλογή σε όλα τα Windows 10 laptop που χρησιμοποιούν GPU NVIDIA (3440×1440).

Στο Firefox 71, η Mozilla κυκλοφόρησε μια νέα σελίδα προβολής πιστοποιητικών που σας επιτρέπει να δείτε γρήγορα ένα πιστοποιητικό ιστότοπου και τις αρχές που το εμπιστεύονται.

Αυτή η σελίδα ανοίγει στη δική της καρτέλα και απαιτεί την καταχώριση ενός certificate hash ως επιχείρημα για να δείτε τις πληροφορίες της, όπως φαίνεται παρακάτω.

Με τον Firefοx 77, η Mozilla έχει ενημερώσει τη σελίδα about: Certificate για να σας επιτρέψει να την χρησιμοποιήσετε χωρίς να καθορίσετε ένα συγκεκριμένο πιστοποιητικό.

Άλλες διορθώσεις σφαλμάτων, βελτιώσεις και developer αλλαγές

Διορθώθηκαν σφάλματα:

  • Η λίστα εφαρμογών στο Firefοx Options είναι πλέον προσβάσιμη στους χρήστες του προγράμματος ανάγνωσης οθόνης.
  • Ορισμένα live regions στο παρελθόν δεν ανέφεραν ενημερωμένο κείμενο με τον αναγνώστη οθόνης JAWS. Αυτό το ζήτημα επιλύθηκε.
  • Οι καταχωρήσεις ημερομηνίας / ώρας δεν λείπουν πλέον ετικέτες για τους χρήστες εργαλείων προσβασιμότητας.

Άλλες αλλαγές:

  • Το browser.urlbar.oneOffSearches έχει καταργηθεί. Για να αποκρύψετε τα εφάπαξ κουμπιά αναζήτησης, αποεπιλέξτε τις μηχανές αναζήτησης στην σελίδα about:preferences#search
  • Τα Pocket recommendations τώρα εμφανίζονται για τους χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου στην σελίδα της νέας καρτέλας του Firefox

Developer:

  • Σημαντικές βελτιώσεις στον εντοπισμό σφαλμάτων JavaScript καθιστούν τη φόρτωση και τον έλεγχο των πηγών πιο γρήγορα και με λιγότερη μνήμη να χρησιμοποιείται με την πάροδο του χρόνου. Η υποστήριξη του χάρτη προέλευσης έγινε πολύ πιο αξιόπιστη και θα λειτουργήσει σε πολύ περισσότερες περιπτώσεις.
  • Προστέθηκε υποστήριξη για το JavaScript API String.prototype.replaceAll () που επιτρέπει στους προγραμματιστές να επιστρέψουν ένα νέο string με όλες τις αντιστοιχίες στο παρεχόμενο μοτίβο διατηρώντας το original string.

Διορθώθηκαν οι ευπάθειες ασφαλείας

Με αυτήν την κυκλοφορία, η Mozilla έχει διορθώσει επτά ευπάθειες ασφαλείας, με πέντε από αυτές να βαθμολογούνται ως «High», μία ως «Moderate» και μία ως «Low».

Ο πλήρης κατάλογος των ζητημάτων ασφαλείας που επιδιορθώθηκε από την Mozilla στον Firefοx 77.0 είναι παρακάτω:

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS