ΑρχικήinetUbisoft: Μηνύει Apple και Google για "κλώνο" του Rainbow Six Siege!

Ubisoft: Μηνύει Apple και Google για “κλώνο” του Rainbow Six Siege!

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ubisoft κατέθεσε την Παρασκευή μήνυση κατά της Apple και της Google, καθώς οι δύο εταιρείες φαίνεται να κυκλοφόρησαν ένα βιντεοπαιχνίδι που είναι “κλώνος” του Rainbow Six Siege. Συγκεκριμένα, η Ubisoft αναφέρει ότι το Area F2 αποτελεί “κλώνο” του RS6, καθώς έχει αντιγράψει σχεδόν ολόκληρο το περιεχόμενο του παιχνιδιού. Η Ubisoft επισημαίνει επίσης πως είχε προηγουμένως ειδοποιήσει την Apple και την Google για τις παραβιάσεις των πνευματικών της δικαιωμάτων, ωστόσο και οι δύο εταιρείες είχαν αρνηθεί να κατεβάσουν το παιχνίδι – “κλώνο” από το App Store και το Google Play αντίστοιχα, κι έτσι προέβη στη μήνυση.

Το Area F2 είναι ένα παιχνίδι που δημοσιεύθηκε από το Ejoy.com της Alibaba Group Holdings Ltd και κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ στα τέλη του προηγούμενου μήνα. Η Ubisoft ισχυρίζεται ότι το παιχνίδι είναι “κλώνος” του Rainbow Six Siege, γεγονός που δεν χωρά αμφισβήτηση. Ειδικότερα, η Ubisoft επισημαίνει ότι σχεδόν κάθε πτυχή του Area F2 αντιγράφει το παιχνίδι της, από την οθόνη επιλογής χαρακτήρα, μέχρι την οθόνη της τελικής βαθμολογίας, και γενικότερα οτιδήποτε συναντά ένας παίκτης στο ενδιάμεσο. Αν κάποιος παρατηρήσει τα screenshots στα καταστήματα εφαρμογών, αντιλαμβάνεται εύκολα πόσο πολύ μοιάζει το Area F2 με το Rainbow Six Siege.

Το πρωτότυπο παιχνίδι έχει περισσότερους από 55 εκατομμύρια εγγεγραμμένους παίκτες σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την αγωγή για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων που κατέθεσε η Ubisoft, και παίζεται από περισσότερα από 3 εκατομμύρια άτομα σε καθημερινή βάση. Το Rainbow Six Siege (R6S) παίζεται επίσης ως ανταγωνιστικό “esport” και περιλαμβάνει τόσο επαγγελματικές όσο και ημι-επαγγελματικές ομάδες που ανταγωνίζονται για εκατομμύρια δολάρια σε έπαθλα. Η Ubisoft εξηγεί ότι το Rainbow Six Siege είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια παγκοσμίως καθώς και ένα από τα πιο κερδοφόρα προϊόντα της, έτσι πιστεύει ότι το Area F2 σχεδιάστηκε με στόχο να βγάλει κέρδη “πατώντας” πάνω στο δικό της δημοφιλές παιχνίδι. Προς το παρόν, εκπρόσωποι της Google δεν έχουν παραθέσει κανένα σχόλιο σχετικά με την αγωγή της Ubisoft, ενώ κανένα σχόλιο δεν έχουν κάνει ούτε η Alibaba ούτε η Apple.

Pohackontas
Pohackontashttps://secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS