ΑρχικήUpdatesΕξομοιωτή διπλής οθόνης αποκτά το πρόγραμμα περιήγησης Chromium

Εξομοιωτή διπλής οθόνης αποκτά το πρόγραμμα περιήγησης Chromium

Chromium

To Windows Latest ανακάλυψε μία δημοσίευση στο Chromium Gerrit, σύμφωνα με την οποία η Microsoft φαίνεται ότι εργάζεται πάνω σε έναν “εξομοιωτή διπλής οθόνης”, ο οποίος απευθύνεται στο πρόγραμμα περιήγησης ανοιχτού κώδικα Chromium και οι χρήστες θα είναι σε θέση να τον ενεργοποιήσουν, μέσω ενός πειραματικού flag.

Τα νέα σχετικά με τον εξομοιωτή δεν είναι κάτι απρόσμενο, καθώς ακόμα περισσότερες συσκευές εμφανίζονται στην αγορά. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο ωστόσο, είναι το γεγονός ότι ο εξομοιωτής απευθύνεται μόνο σε mobile συσκευές.

Όπως έχει γίνει γνωστό, μέχρι τώρα ο εξομοιωτής υποστηρίζει τα Galaxy Fold και Surface Duo, τα οποία έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στο έτος. Ωστόσο περισσότερες συσκευές είναι πιθανό να προστεθούν στο μέλλον. Εν τω μεταξύ, η Microsoft έχει ήδη κυκλοφορήσει τον εξομοιωτή Windows 10X για το Surface Neo διπλής οθόνης.

Ο νέος εξομοιωτής της Microsoft, περιλαμβάνει ορισμένες αλλαγές, όπως υποστήριξη για τις διαφορετικές ρυθμίσεις προσανατολισμού για συσκευές διπλής οθόνης, όταν βρίσκονται σε κατακόρυφη ή οριζόντια θέση.

Επιπλέον έχουν προστεθεί νέα στοιχεία ελέγχου για την επέκταση της διεπαφής χρήστη του προγράμματος περιήγησης, από μονή σε διπλή οθόνη. Εάν μια συσκευή διαθέτει μεντεσέ στη λειτουργία διπλής οθόνης, θα εμφανίζεται και στον εξομοιωτή. Η Microsoft έχει επίσης δημοσιεύσει screenshots που δείχνουν πώς θα μοιάζει η δυνατότητα εξομοίωσης συσκευών διπλής οθόνης.

Η αρχική ιδέα για τον εξομοιωτή, είναι να χρησιμοποιείται από προγραμματιστές, ώστε να μπορούν να βελτιστοποιήσουν τους ιστότοπούς τους, για συσκευές διπλής οθόνης. Ωστόσο κι ένας απλός χρήστης θα μπορούσε να τον χρησιμοποιεί για να δει πώς θα εμφανίζεται μία σελίδα σε συσκευές διπλής οθόνης.

Το πιθανότερο είναι ότι η νέα δυνατότητα εξομοίωσης για συσκευές διπλής οθόνης, θα φτάσει στο Edge Chromium μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξής του. Από τότε που δημιουργήθηκε το Edge Chromium, η Microsoft αποδείχτηκε ιδιαίτερα δραστήρια στο έργο Chromium. Νωρίτερα φέτος, πρόσθεσε μια λειτουργία που βοηθά το Chromium (και το Chrome) να μειώσει την κατανάλωση μπαταρίας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS