ΑρχικήUpdatesOffice 365: Επιτρέπει σε χρήστες να ανακαλούν κρυπτογραφημένα email!

Office 365: Επιτρέπει σε χρήστες να ανακαλούν κρυπτογραφημένα email!

Η Microsoft δίνει σε τακτικούς χρήστες την δυνατότητα να ανακαλούν κρυπτογραφημένα μηνύματα email που αποστέλλονται χρησιμοποιώντας την υπηρεσία του Office 365 Message Encryption (OME), στα πλαίσια μιας προσπάθειας να αποτραπούν οι διαρροές δεδομένων και οι κλοπές εταιρικών δεδομένων. Αυτή την δυνατότητα την είχαν έως τώρα μόνο οι διαχειριστές. Το OME βασίζεται στο Microsoft Azure Rights Management (Azure RMS) και συνδυάζει τη διαχείριση δικαιωμάτων με δυνατότητες κρυπτογράφησης email. Επιπλέον, επιτρέπει στους χρήστες του Οffice 365 να στέλνουν και να λαμβάνουν κρυπτογραφημένα μηνύματα email χρησιμοποιώντας το Outlook.com, το Yahoo, το Gmail και πολλές άλλες υπηρεσίες email με υποστήριξη κρυπτογράφησης, εξουσιοδότησης και πολιτικών ταυτότητας.

Η Microsoft ανακοίνωσε πως θα επεκτείνει την δυνατότητα ανάκλησης email στους τελικούς χρήστες, επισημαίνοντας πως προηγουμένως, έπρεπε κάποιος να είσαι διαχειριστής για να μπορεί να ανακαλέσει ένα μήνυμα που είχε ήδη αποσταλεί. Αυτή η νέα δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη μόνο σε χρήστες που έχουν συνδρομή στο Office 365, με προηγμένη υποστήριξη κρυπτογράφησης μηνυμάτων, όπως το Microsoft 365 Enterprise E5, το Office 365 E5, το Microsoft 365 E5, το Office 365 Enterprise E5 και το Office 365 Education A5. Ενώ η Microsoft δεν διευκρινίζει τί ακριβώς πρόκειται να συμβεί με τα ανακληθέντα κρυπτογραφημένα μηνύματα, σύμφωνα με το επίσημο site της εταιρείας, όταν οι διαχειριστές θα ανακαλούν τέτοια μηνύματα email, οι παραλήπτες θα λαμβάνουν την ειδοποίηση “Το μήνυμα έχει ανακληθεί από τον αποστολέα”, κατά την προσπάθεια πρόσβασης στα κρυπτογραφημένα μηνύματα μέσω του portal του Office 365 Message Encryption.

Η ομάδα του Microsoft Exchange σχεδιάζει να αναπτύξει αυτήν τη νέα επέκταση δυνατοτήτων του OME κατά το 4ο τρίμηνο του 2020, καθιστώντας την διαθέσιμη παγκοσμίως. Στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να σταματήσει την κλοπή δεδομένων επιχειρήσεων, η Microsoft σχεδιάζει επίσης να καταργήσει την δυνατότητα προώθησης email του Office 365 σε εξωτερικούς παραλήπτες από προεπιλογή, ξεκινώντας από το τέταρτο τρίμηνο του 2020. Η εταιρεία βρίσκεται επίσης στη διαδικασία προσθήκης βελτιωμένων ελέγχων προώθησης εξωτερικών μηνυμάτων email, που θα επιτρέπουν στους διαχειριστές του Office 365 να ενεργοποιούν τη δυνατότητα για όσους υπαλλήλους του οργανισμού τους επιθυμούν. Η Microsoft εργάζεται επίσης για τη βελτίωση του τρόπου αναγνώρισης των email που αποστέλλονται μέσω της υπηρεσίας του OME από mail servers, έτσι ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να σταλούν στον κάδο απορριμμάτων, αφού επισημανθούν ως ανεπιθύμητα.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS