ΑρχικήinetΗ Verizon σκοτώνει τα email accounts όσων αποθηκεύουν το ιστορικό των Yahoo...

Η Verizon σκοτώνει τα email accounts όσων αποθηκεύουν το ιστορικό των Yahoo Groups

Η Verizon, η οποία αγόρασε το Yahoo το 2017, έχει αναστείλει τα email των αρχειοθετών που προσπαθούν να διατηρήσουν 20 χρόνια περιεχομένου που θα διαγραφεί μόνιμα μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Όπως ανακοίνωσε η Verizon τον Οκτώβριο, η εταιρεία σκοπεύει να σβήσει όλο το περιεχόμενο από τις ομάδες Yahoo. Από τις 14 Δεκεμβρίου, όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύτηκε στο παρελθόν στο website θα καταργηθεί οριστικά.

Η μαζική διαγραφή περιλαμβάνει αρχεία, δημοσκοπήσεις, links, φωτογραφίες, φακέλους, βάση δεδομένων, ημερολόγιο, συνημμένα, συνομιλίες, ενημερώσεις email, αποσπάσματα μηνυμάτων και ιστορικά μηνυμάτων που μεταφορτώθηκαν στους servers της Yahoo από την εποχή των 1990s προ-Google.

Η Verizon σχεδίαζε να επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν τα δικά τους δεδομένα από τον πίνακα ελέγχου απορρήτου του ιστότοπου, αλλά προφανώς έχει πρόβλημα με το έργο της ομάδας του Archive που θέλει να αποθηκεύσει περιεχόμενο για να το ανεβάσει στο μη κερδοσκοπικό αρχείο Internet, που τρέχει το δημοφιλές Wayback Machine site.

“Το Yahoo απαγόρευσε όλες τις διευθύνσεις email που οι εθελοντές της ομάδας αρχείων χρησιμοποίησαν για να συμμετάσχουν στο Yahoo Groups για να κατεβάσουν δεδομένα“, ανέφερε το Yahoo Groups Archive Team.

“Η Verizon έχει επίσης καταστήσει αδύνατο για το Archive Team να συνεχίσει να χρησιμοποιεί ημι-αυτοματοποιημένα σενάρια για να συμμετάσχει στο Yahoo Groups – πράγμα που σημαίνει ότι κάθε ομάδα πρέπει να επανέλθει μία προς μία, ένα αδύνατο έργο (επαναλάβετε τις εργασίες των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων για τις επόμενες 10 μέρες).”

Verizon

Τα νέα της προφανώς επιθετικής κίνησης από την Verizon αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στο boingboing.net. Το Yahoo Groups Archive Team ισχυρίζεται ότι αντιμετωπίζει σχεδόν συνολική απώλεια δεδομένων κατά 80%, επειδή η Verizon αποκλείει τους email λογαριασμούς των μελών της ομάδας.

Το website της Yahoo Groups δεν χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα αλλά ήταν στο παρελθόν. Το μέγεθος του αρχείου που προσπαθεί να αποθηκεύσει η ομάδα είναι σημαντικό και η ομάδα είχε εξοικονομήσει περίπου 1,8 δισεκατομμύρια μηνύματα στα τέλη του 2018.

Σύμφωνα με το Archive Team: «Από το 2019-10-16 ο κατάλογος παραθέτει 5.619.351 ομάδες, από τους οποίους έχουν ανακαλυφθεί 2.752.112 1.483.853 (54%) έχουν δημόσια αρχεία μηνυμάτων με εκτιμώμενο αριθμό 2.1 δισεκατομμυρίων μηνυμάτων (1.389 μηνύματα ανά ομάδα μέσος όρος μέχρι στιγμής) – 1,8 δισ. μηνύματα (86%) έχουν αρχειοθετηθεί από το 2018 έως το 28.

Η Verizon εξέδωσε δήλωση στην ομάδα που υποστηρίζει τo Archive Team, λέγοντας στους ενδιαφερόμενους χρήστες ότι “οι πόροι που χρειάζονται για τη διατήρηση ιστορικού περιεχομένου από τις σελίδες του Ομίλου Yahoo είναι απαγορευτικοί ως προς το κόστος, καθώς είναι σε μεγάλο βαθμό αχρησιμοποίητοι”.

Ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών δήλωσε επίσης ότι οι άνθρωποι που επηρεάζονται από την υπηρεσία παραβίασαν τους όρους της και ανέφεραν ότι ο αριθμός των χρηστών που επηρεάστηκαν ήταν μικρός.

“Σχετικά με τα 128 άτομα που εντάχθηκαν στο Yahoo Groups με σκοπό να τα αρχειοθετήσουν οι ενέργειές τους παραβιάζουν τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών και εξαιτίας αυτής της παραβίασης δεν μπορούμε να ανανεώσουμε την λειτουργία”, δήλωσε η Verizon.

“Επίσης, οι συντονιστές των Archive μπορούν να απαγορεύσουν τους χρήστες εάν παραβιάζουν τους όρους των Archive τους, επομένως τα μέλη που έχουν απαγορευτεί από το παρελθόν δεν θα μπορούν να κατεβάσουν περιεχόμενο από αυτό το Archive.

Επιπλέον, η Verizon ανέφερε ότι η λειτουργία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της πλατφόρμας θα συνεχίσει να λειτουργεί, τουλάχιστον για μέλη που δεν έχουν αποβληθεί.

“Ενώ οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να δημοσιεύουν ή να ανεβάζουν περιεχόμενο στον ιστότοπο, υπάρχει η δυνατότητα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με αυτήν τη λειτουργία, απευθυνθείτε στο YahooGroupsEscalations@verizonmedia.com και θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε το πρόβλημα με οποιαδήποτε καθυστέρηση“, έγραψε ο εκπρόσωπος της Verizon.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS