ΑρχικήsecurityΣφάλμα στο Google Play Store επηρεάζει τη λειτουργικότητα αναζήτησης

Σφάλμα στο Google Play Store επηρεάζει τη λειτουργικότητα αναζήτησης

Kατά τους τελευταίους δύο μήνες, η Google εισήγαγε αρκετές νέες λειτουργίες στο Play Store. Το Play Store έλαβε πρόσφατα ένα νέο dark mode στο Android 10, one-tap buttons για να καταργήσετε την εγγραφή από betas, σαφείς wishlists κ.λπ. και έχουμε δει ακόμη και συμβουλές για μια επερχόμενη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης.

Google Play

Όμως, ενώ η Google κυκλοφορεί όλο και περισσότερα νέα χαρακτηριστικά, υπάρχει ένα σημαντικό σφάλμα στο Google Play Store, το οποίο παραμένει αδιευκρίνιστο. Το εν λόγω σφάλμα επηρεάζει τη λειτουργικότητα αναζήτησης του Play Store και δεν εμφανίζει εφαρμογές που προστέθηκαν πρόσφατα, ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε τις σωστές λέξεις-κλειδιά.

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του Android Authority, το σφάλμα δεν σας επιτρέπει να βρείτε συγκεκριμένες εφαρμογές και παιχνίδια στο Google Play Store. Οι εφαρμογές, αν και έχουν κυκλοφορήσει επίσημα, δεν εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης ακόμα και όταν πληκτρολογείτε ολόκληρο το όνομα. Για παράδειγμα, η αναζήτηση του παιχνιδιού ‘Deliver The Duck’ εμφανίζει μόνο συναφή αποτελέσματα και όχι το επίσημο app του παιχνιδιού. Το παιχνίδι δεν εμφανίζεται ακόμα και αν κάνετε αναζήτηση με τον πλήρη τίτλο ‘Deliver The Duck Water Game’. Ωστόσο, για έναν περίεργο λόγο, το παιχνίδι εμφανίζεται αν ψάξετε ‘Deliver_The_Duck’.

Το σφάλμα έχει αναφερθεί από διάφορους προγραμματιστές τόσο στα φόρουμ βοήθειας του Google Play όσο και στο Google Tracker.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία του σφάλματος αλλά ίσως η Google κρύβει αυτά τα αποτελέσματα αναζήτησης για δικούς της λόγους. Ωστόσο, το γεγονός ότι μπορείτε να βρείτε τις εφαρμογές τροποποιώντας ελαφρώς τη λέξη-κλειδί αναζήτησης μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το ζήτημα ενδέχεται να είναι αποτέλεσμα μερικών πρόσφατων αλλαγών στον αλγόριθμο αναζήτησης. Παρόλο που η Google δεν έχει δημοσιεύσει επίσημη δήλωση σχετικά με το θέμα, ένα σχόλιο στο Issue Tracker αποκαλύπτει ότι το ζήτημα έχει ήδη κλιμακωθεί στην ομάδα ανάπτυξης.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS