ΑρχικήReviewsMediaTek Dimensity 820 SoC: Γρήγορο και ανεπτυγμένο 5G

MediaTek Dimensity 820 SoC: Γρήγορο και ανεπτυγμένο 5G

MediaTek Dimensity 820 SoC: Γρήγορο και ανεπτυγμένο 5G- Η MediaTek σήμερα ανακοίνωσε το νέο 5G SoC για τα Dimensity 820. Από τότε που ανακοινώθηκε η σειρά Dimensity 800, είναι το πρώτο που κατασκευάστηκε και το πρώτο που θα ενσωματωθεί στα κινητά.

MediaTek Dimensity 820 SoC: Γρήγορο και ανεπτυγμένο 5G
MediaTek Dimensity 820 SoC: Γρήγορο και ανεπτυγμένο 5G

 «Το Dimensity 1000 τροφοδοτεί ήδη τις εντυπωσιακές ναυαρχίδες 5G σε αρκετές αγορές. Το νέο Dimensity 820, θα κάνει το δίκτυο 5G πιο προσβάσιμο. Το Dimensity 820, βγάζει εκτός ανταγωνισμού τις υπόλοιπες εταιρείες, ενώ προσφέρει 4 πυρήνες υψηλής απόδοσης Arm Cortex A76 με συχνότητα 2.6GHz, μέσα στο 8 πυρήνων CPU. Παρέχει απίστευτη απόδοση και ανταπόκριση, μεταξύ της εξελιγμένης τεχνητής νοημοσύνης, της εμπειρίας των φωτογραφιών και του gaming», δήλωσε ο Dr. Yenchi Lee, Bοηθός Γενικός Διευθυντής του τομέα Ασύρματων Επικοινωνιών της Mediatek.

Μεταξύ άλλων το 820 θα παρέχει αρκετά ικανοποιητική κάμερα, ενώ το APU 3.0 της Μediatek (ΑΙ Processing Unit) δίνει τη δυνατότητα για καλύτερη λήψη φωτογραφιών. Το ISP (Imaging Signal Processor), Imagiq 5.0, θα υποστηρίζει 4 φακούς με αισθητήρες έως 80MP, και Multframe 4K Video HDR και αναβαθμισμένο gaming. Σύμφωνα με τη Mediatek θα παρέχει μεγαλύτερες ταχύτητες και συνεχή μεταβίβαση μεταξύ δύο περιοχών σύνδεσης 5G για πιο αξιόπιστη σύνδεση εν κινήσει. Θα υπάρχει επίσης υποστήριξη για Dual Sim κινητά  και διπλή αναμονή.

Αυτό που παραμένει ο πρωταγωνιστής, είναι το δίκτυο 5G, με παγκόσμια υποστήριξη Sub-6GHz 5G σε Ασία, Βόρεια Αμερική και Ευρώπη. Μπορεί να μην είναι τόσο γρήγορο όσο το mmWave 5G, αποτελεί όμως ένα σημαντικό βήμα για την εξέλιξη του 5G.

O Samuel Contreras έγραψε στο Android Central: «Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του Sub – 6 5G είναι το τεράστιο MIMO (πολλαπλή είσοδος και πολλαπλή έξοδος), το οποίο δίνει τη δυνατότητα για πολλές συνδέσεις ταυτόχρονα, καλύτερη σταθερότητα σε πυκνές περιοχές, και πιο δυνατή βάση για εξέλιξη. Όσο περνάει ο καιρός, το mmWave 5G θα καλύπτει αργά πιο πολλούς ανθρώπους και θα μας μεταφέρει σε ένα ασύρματο μέλλον. Για το άμεσο μέλλον, το 5G του Sub – 6 θα κάνει περισσότερα για να φέρει πιο γρήγορες ταχύτητες και μεγαλύτερη σταθερότητα στην κινητή τηλεφωνία, με ξεκάθαρη κατεύθυνση προς ένα 5G πιο γρήγορο και αναπτυγμένο.»

Μπορεί το Dimensity 820 να ακούγεται πολύ εντυπωσιακό, αλλά θα πρέπει να δούμε στην πράξη τη σύγκριση με το Snapdragon 765 και 768 της Qualcomm.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS