ΑρχικήinetΚι άλλοι σταθμοί 5G πυρπολήθηκαν στην Βρετανία λόγω κορωνοϊού

Κι άλλοι σταθμοί 5G πυρπολήθηκαν στην Βρετανία λόγω κορωνοϊού

σταθμοί

Όπως έγινε γνωστό, πριν από λίγες μέρες κάτοικοι της Μεγάλης Βρετανίας πυρπόλησαν σταθμούς του δικτύου 5G, ως αποτέλεσμα μίας θεωρίας συνομωσίας, η οποία συσχετίζει τη νέα τεχνολογία με την πανδημία του κορωνοϊού. Και τώρα περισσότεροι σταθμοί έχουν την ίδια τύχη.

Υπάρχει κάποια επιστημονική απόδειξη για την εν λόγω θεωρία συνομωσίας;

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία απτή απόδειξη που να υποστηρίζει αυτή τη θεωρία, περισσότεροι σταθμοί 5G καταστράφηκαν. Η θεωρία συνομωσίας εξαπλώθηκε ραγδαία μέσω των social media, αναγκάζοντας τις FEMA και FCC να δηλώσουν κατηγορηματικά ότι η τεχνολογία 5G δεν προκαλεί το νέο κορωνοϊό.

Η θεωρία αυτή είναι αβάσιμη, καθώς υπάρχουν πολλές χώρες, όπως το Ιράν, η Ινδία και η Ιαπωνία, που δεν διαθέτουν την τεχνολογία 5G κι όμως έχουν επηρεαστεί εξίσου από την πανδημία.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Steven Powis, διευθυντή του NHS England, η σύνδεση του 5G με το νέο κορωνοϊό δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα.

Οι θεωρίες συνωμοσίας, ισχυρίζονται ότι ο νέος κορωνοϊός μπορεί να εξαπλωθεί μέσω του δικτύου 5G ή ότι το δίκτυο 5G επηρεάζει το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα. Κανένας από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν είναι αληθής. Κι αυτό γιατί τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα 5G, δεν έχουν επαρκή ισχύ για να βλάψουν τα ανθρώπινα κύτταρα και να διαδώσουν ιούς. Παρόμοια με τα προηγούμενα δίκτυα 4G και 3G, τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που χρησιμοποιούνται στα δίκτυα 5G έχουν μη ιοντίζουσα ακτινοβολία χαμηλής συχνότητας. Σε αντίθεση με πηγές ιονίζουσας ακτινοβολίας όπως ακτίνες Χ, ακτίνες γ και υπεριώδη ακτινοβολία, αυτά τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα βρίσκονται στο αντίθετο άκρο του φάσματος.

Ο Simon Clarke, αναπληρωτής καθηγητής κυτταρικής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Reading, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο BBC: «Η ιδέα ότι τα δίκτυα 5G θα επηρεάσουν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι μη βιώσιμη».

Οι διεθνείς ρυθμιστικές αρχές απορρίπτουν τις θεωρίες συνομωσίας

Οι ρυθμιστικές αρχές, οι επιστήμονες και οι ανεξάρτητες ομάδες έχουν διευκρινίσει σε μεγάλο βαθμό τις ανησυχίες τους σχετικά με τα δίκτυα 5G. Το δίκτυο 5G χρησιμοποιεί ζώνες συχνοτήτων χιλιοστομετρικών κυμάτων για την ανάπτυξή του. Η συχνότητά του είναι επίσης υψηλότερη από αυτή των δικτύων 4G και 3G. Ωστόσο, τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας 5G είναι πολύ χαμηλότερα από τις διεθνείς οδηγίες. Το ICNIRP δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα δίκτυα 5G θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία. Μετά από 7 χρόνια έρευνας, το ICNIRP ενημέρωσε τις κατευθυντήριες γραμμές τον περασμένο μήνα. Ο Eric van Rongen, πρόεδρος του οργανισμού, δήλωσε: «Αν ακολουθήσουμε τις νέες κατευθυντήριες γραμμές, η τεχνολογία 5G δεν θα προκαλέσει κακό».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS