Τρίτη, 26 Μαΐου, 02:40
Αρχική security Κορωνοϊός: Απατεώνες πωλούν στο Dark Web αίμα και σάλιο από κάποιον επιζώντα

Κορωνοϊός: Απατεώνες πωλούν στο Dark Web αίμα και σάλιο από κάποιον επιζώντα

Η διαφήμιση στο Own Shop, ένα κατάστημα στο Dark Web, ισχυρίζεται ότι ο κάποιος έχει μολυνθεί από κορωνοϊό και τώρα πουλάει το αίμα και το σάλιο του, το οποίο θεωρητικά θα μπορούσε να έχει ανοσία στον ιό και να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία άλλων ασθενών με κορωνοϊό.

«Το κάνω αυτό για να προσφέρω οικονομικά στην οικογένειά μου», αναφέρει το post, κάτω από την τιμή των 1.000 δολαρίων.

Το post αποτελεί μέρος μιας τεράστιας σε έκταση απάτης που σχετίζεται με τον COVID-19 στις dark web αγορές όπου οι εγκληματίες επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τον δημόσιο φόβο προσφέροντας προϊόντα που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως δοκιμές ιών ή εμβόλια.

Άλλα είδη που πωλούνται περιλαμβάνουν τα κιτ τεστ του COVID-19, τους ανιχνευτές θερμοκρασίας και ακόμη και ένα υποτιθέμενο εμβόλιο κορωνοϊού.

“Η περιορισμένη διαθεσιμότητα των τεστ για κορωνοϊό – ειδικά σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες – οδηγεί στη ζήτηση για τέτοια προϊόντα στις dark web αγορές”, ανέφερε έκθεση της  εταιρείας IntSights που δημοσιεύθηκε την Τρίτη το πρωί. “Εν πάση περιπτώσει, αυτά τα” προϊόντα “δεν είναι σε καμία περίπτωση πραγματικά και οι αγοραστές θα εξαπατηθούν χάνοντας τα χρήματα τους.”

Dark Web

Οι hackers, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, οι απατεώνες και οι ομάδες που χρηματοδοτούνται από το κράτος εκμεταλλεύονται πλήρως την παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού για να κερδίσουν έδαφος μέσα σε ασφαλή κυβερνητικά δίκτυα και να εξαπατήσουν τους ανθρώπους να παραδώσουν τα χρήματά τους, να αγοράσουν ψεύτικα αντικείμενα και να αποκαλύψουν προσωπικές πληροφορίες.

Μια από τις πιο δημοφιλείς τακτικές για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου είναι η καταχώρηση website χρησιμοποιώντας ονόματα όπως “corona” ή “covid” για να εξαπατήσουν τα θύματα και να θεωρούν ότι είναι επίσημα domain.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η IntSights, υπήρξε μια εκθετική άνοδος στον αριθμό των domain που καταχωρήθηκαν χρησιμοποιώντας αυτούς τους όρους. Σε όλη την διάρκεια του 2019, καταγράφηκαν μόνο 190 domain που χρησιμοποιούσαν τις λέξεις “corona” και “covid”. Μόνο τον Ιανουάριο του 2020, ο αριθμός αυτός ήταν πάνω από 1400, και κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, αυξήθηκε σε πάνω από 5.000 προτού φτάσει τις 38.000 τον Μάρτιο.

Ενώ ορισμένα από τα sites είναι νόμιμα, πολλά χρησιμοποιούνται από εγκληματίες για να δελεάσουν τα ανυποψίαστα θύματα να παραδώσουν τις προσωπικές τους πληροφορίες ή ακόμα και τα χρήματά τους.

Οι ομάδες Ransomware χρησιμοποιούν επίσης τον κορωνοϊό (coronavirus) για να προσπαθήσουν να εξαναγκάσουν τους ανθρώπους να πληρώσουν χρήματα για να ξεκλειδώσουν τους υπολογιστές τους.

Ένα δείγμα ransomware που παρατηρήθηκε από την IntSights περιλάμβανε ένα έγγραφο ερωτήσεων και απαντήσεων που εξηγούσε τι θα μπορούσαν να κάνουν οι hackers, αν δεν καταβληθούν τα λύτρα.

“Αν θέλω, θα μπορούσα μάλιστα να μολύνω ολόκληρη την οικογένειά σου με τον κορωνοϊό, αποκαλύπτοντας όλα τα μυστικά σου. Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που θα μπορούσα να κάνω”, έγραψε ο hacker.

Ενώ μπορεί να φανεί προφανές στους περισσότερους ανθρώπους ότι αυτή είναι μια απειλή που θα πιάσει σε μερικούς.

“Αυτοί οι τύποι τακτικής φόβου δουλεύουν σε έναν πληθυσμό ανθρώπων που είναι ευάλωτοι κατά τη διάρκεια μιας τρομακτικής πανδημίας”, αναφέρει η έκθεση. “Οι hackers χρησιμοποιούν αυτές τις τακτικές φόβου επειδή δουλεύουν. Παρατηρήσαμε, επίσης, παρόμοιες ψυχολογικές τακτικές που χρησιμοποιούνται στις εξαπατήσεις του sextortion, όπου ο δράστης λέει στο θύμα ότι έχει πρόσβαση στην κάμερα ή τις φωτογραφίες του θύματος με ενδείξεις παραβίασης “.

Οι hackers προσπαθούν επίσης να επωφεληθούν από την επιθυμία των ανθρώπων για ενημέρωση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κρύβοντας κακόβουλο λογισμικό μέσα σε έγγραφα που έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν με επίσημα μέτρα ασφαλείας από όμοιο με το κινεζικό Υπουργείο Υγείας.

Μια άλλη συμμορία διανέμει μια κακόβουλη έκδοση του Map of Coronavirus Johns Hopkins, στην οποία βασίζονται πάρα πολλοί άνθρωποι βασίζονται για ενημερώσεις σχετικά με τους θανάτους και τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο.

Ενώ ορισμένοι hackers στοχεύουν ευάλωτα άτομα στο πλαίσιο των εκστρατειών τους, άλλοι έχουν ως στόχο κρίσιμα ιδρύματα και υποδομές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων και των οργανισμών υγείας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι οι κυβερνοεπιθέσεις  εναντίον της έχουν διπλασιαστεί από τότε που άρχισε η έκρηξη του κορωνοϊού (coronavirus) και δεν είναι η μόνη στην λίστα των στόχων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...

Power Glove: Μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth!

Power Glove: μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth: O Sam Battle, βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει το γάντι της Nintendo, σε «τηλεχειριστήριο» μουσικής,...

PowerToys: Κυκλοφόρησε η έκδοση 0.18 με δύο νέα εργαλεία

Στο συνέδριο Microsoft Build 2020, η Microsoft ανακοίνωσε τα PowerToys 0.18, τα οποία περιέχουν δύο νέα εργαλεία,...

Mozilla, Twitter και Reddit: Απαραίτητη η προστασία του ιστορικού αναζήτησης και περιήγησης των χρηστών

Μια ομάδα επτά εταιρειών Internet δεσμεύεται να υπερασπιστεί το απόρρητο των χρηστών της αυτή την εβδομάδα, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων των...

Το eBay port σαρώνει τα PC για προγράμματα remote access

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο eBay.com, θα τρέχει ένα script που εκτελεί σάρωση τοπικής θύρας του υπολογιστή σας για να εντοπίσει εφαρμογές απομακρυσμένης...

Παραβίαση σε τράπεζα οδήγησε σε διαρροή στοιχείων καρτών πελατών

Οι hackers πίσω από το Maze ransomware δημοσίευσαν δεδομένα καρτών πληρωμής που έκλεψαν από την Τράπεζα της...

Κυκλοφόρησε νέο Unc0ver jailbreak: Επηρεάζει την έκδοση iOS 13.5!

Μια ομάδα από hackers, ερευνητές ασφαλείας και μηχανικούς, η Unc0ver, κυκλοφόρησε ένα νέο jailbreak package για iOS...

Hacker πουλά τις βάσεις δεδομένων των Ledger, Trezor και KeepKey

Ο hacker που παραβίασε το φόρουμ Ethereum.org φέρεται να πουλά τις βάσεις δεδομένων για τα τρία πιο δημοφιλή hard wallets κρυπτογράφησης -...

Πλατφόρμα εκπαίδευσης EduCBA: Επαναφέραμε τα password σας

Ο διαδικτυακός ιστότοπος εκπαίδευσης EduCBA άρχισε να ενημερώνει τους πελάτες ότι επανέφεραν τους κωδικούς πρόσβασης μετά από παραβίαση δεδομένων.

Επιχειρήσεις: “Work From Home” ή “Work From Anywhere”;

Στην εποχή μας, στα περισσότερα επαγγέλματα οι εργαζόμενοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε ένα γραφείο, μπροστά από έναν υπολογιστή....