ΑρχικήinetYouTube: Απαγορεύει το υλικό που συσχετίζει τον COVID-19 με το 5G

YouTube: Απαγορεύει το υλικό που συσχετίζει τον COVID-19 με το 5G

Τον τελευταίο καιρό, οι αμέτρητες θεωρίες που συνδέουν την πανδημία του COVID-19με το 5G έχουν οδηγήσει σε εμπρησμό ενός 5G πύργου και σε απειλές ενάντια στους μηχανικούς. Για τον λόγο αυτό, το YouTube έχει σκοπό να σταματήσει τη παραπληροφόρηση. Η Υπηρεσία της Google, δήλωσε ότι πλέον θα διαγράφει το υλικό το οποίο συσχετίζει τον COVID-19 με την τεχνολογία 5G, και υλικό το οποίο παρουσιάζει μεθόδους πρόληψης του κοραναϊού που δεν έχουν εγκριθεί από γιατρούς.

Τα μέτρα ασφάλειας που παίρνει η πλατφόρμα για να αποφύγει την παραπληροφόρηση, περιλαμβάνουν ακόμα και μειωμένες συστάσεις του περιεχομένου του καναλιού (recommendations), εξαφάνιση του καναλιού από τα αποτελέσματα αναζήτησης και απενεργοποίηση των εσόδων από διαφημίσεις. Τα μέτρα αυτά έρχονται μετά την συνομιλία η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Oliver Dowden με το Facebook, το Twitter και το YouTube και είχε σκοπό την αφαίρεση του υλικού συνωμοσίας.

Youtube: Απαγορεύει το υλικό που συσχετίζει το COVID-19 με το 5G

Οι αντιδράσεις του YouTube θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόληψη των μελλοντικών επιθέσεων, στην εποχή που οι απομακρυσμένες συνδέσεις είναι πιο σημαντικές από ποτέ. Ωστόσο υπάρχουν και αρκετές ανησυχίες από το κοινό, ότι η πλατφόρμα θα κόβει αρκετό υλικό το οποίο δεν υποστηρίζει κάποια από αυτές τις θεωρίες, ενώ το ακατάλληλο υλικό δεν θα επηρεάζεται. Πάντως, οι θεωρίες συνομωσίας για το 5G δεν έχουν αποδεχθεί μέχρι στιγμής και παραμένουν επιβλαβή, ανεξάρτητα από την πανδημία του COVID-19. Η αντίδραση του YouTube μπορεί να αντιμετωπίσει την άμεση κατάσταση, αλλά δεν αντιμετωπίζει πλήρως τα μακροπρόθεσμα προβλήματα με τις συνωμοσίες έναντι του 5G.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS