ΑρχικήsecurityE-commerce website: Τι να κάνετε για να μην διακοπεί η λειτουργία του

E-commerce website: Τι να κάνετε για να μην διακοπεί η λειτουργία του

Εάν είστε ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης e-commerce, δεν θέλουμε να σας στεναχωρήσουμε, αλλά υπάρχουν πολλές πιθανότητες να διακοπεί η λειτουργία του website σας.

Γιατί; Πρώτον, γιατί δεν διαθέτετε και την πιο εξελιγμένη τεχνολογία όπως οι μεγάλες εταιρείες. Πιθανότατα να μην διαθέτετε ούτε μια ομάδα IT. Ούτε και developers για να κάνετε συνεχώς τροποποιήσεις στο website σας.

Στην πραγματικότητα, πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις e-commerce έχουν αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα.

E-commerce

Τι όμως κάνει ευάλωτο το e-commerce site σας;

Μερικές φορές είναι η τεχνολογία σας. Ίσως έχετε επιλέξει έναν website host για το χαμηλό κόστος του, μόνο για να διαπιστώσετε ότι έχει τη συνήθεια να υπερφορτώνει τους servers του. Αυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά την ταχύτητα του website και συχνά οδηγεί σε διακοπή λειτουργίας.

Μερικές φορές είναι η αρχιτεκτονική του website σας. Ας υποθέσουμε ότι έχετε κάποιο «κακό» κώδικα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή λειτουργίας. (Πόσοι άνθρωποι προσπάθησαν να τροποποιήσουν μόνοι τους τον ίδιο τον κώδικα, αντί να πληρώσουν κάποιον για να το κάνει;)

Μερικές φορές είναι η συνολική ασφάλειά σας. Ενδέχεται να έχετε ευπάθειες μέσω της τεχνολογίας που χρησιμοποιείτε. Εάν δεν κάνετε ενημερώσεις όπως απαιτείται, αυτό μπορεί να αφήσει περαιτέρω τρύπες ασφαλείας για να τις εκμεταλλευτούν οι hackers.

Επικίνδυνες συμπεριφορές

Πολλοί από τους κινδύνους σας αφορούν οι συμπεριφορές, είτε μέσω των επιλογών που κάνετε με την τεχνολογία είτε με τις εσωτερικές σας πρακτικές. Για παράδειγμα, εάν δίνετε σε όλους το ίδιο επίπεδο πρόσβασης στο website σας και σε σχετικά εργαλεία, ακόμη και χρησιμοποιώντας τα ίδια στοιχεία σύνδεσης, αφήνετε τον εαυτό σας εκτεθειμένο στην πιθανότητα παρέμβασης από έναν δυσαρεστημένο υπάλληλο. Ή χωρίς να συμβεί κακοπροαίρετα, ένας υπάλληλος μπορεί να αποκαλύψει καταλάθος έναν κωδικό πρόσβασης, δίνοντας σε κάποιον άλλο πρόσβαση.

Πρέπει οι ιδιοκτήτες των e-commerce websites να ενημερώνονται από νωρίς για τους σχετικούς κινδύνους ασφάλειας και να μην βιάζονται να ανοίξουν την επιχείρηση χωρίς να γνωρίζουν όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες.

Πώς μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε το χρόνο διακοπής λειτουργίας;

Δεν μπορείτε πάντα να αποτρέψετε τη διακοπή λειτουργίας του website. Κάτι τέτοιο μπορεί να προκύψει για πολλούς λόγους και μπορεί να έχει ξεφύγει του ελέγχου σας. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες διακοπής λειτουργίας του website.

Γνωρίστε τους κινδύνους

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τους διάφορους κινδύνους που μπορεί να οδηγήσουν σε διακοπή λειτουργίας του ιστότοπου και να σχεδιάσετε να τους ελαχιστοποιήσετε. Για παράδειγμα, τα πρωτόκολλα ασφαλείας σας πρέπει να είναι ισχυρά και είναι σημαντικό να τα εφαρμόσετε νωρίς.

Έχουμε δει πολλές μικρές επιχειρήσεις e-commerce που κάνουν πράγματα όπως κοινή χρήση συνδέσμων για τα εργαλεία που χρησιμοποιούν ή ακόμα και για το backend του website τους. Είναι σημαντικό να επιτρέπετε η πρόσβαση μόνο μέσω μεμονωμένων συνδέσεων. Αυτό περιλαμβάνει τυχόν προγραμματιστές ή σχεδιαστές που προσλαμβάνετε ανεξάρτητα ή βάσει σύμβασης. Μεμονωμένες συνδέσεις σας διευκολύνουν να ελέγχετε το επίπεδο πρόσβασης και να ανακαλείτε τις συνδέσεις όταν δεν χρειάζονται πλέον.

Επιλέξτε σωστούς παρόχους υπηρεσιών

Ένα σφάλμα παρόχου υπηρεσιών μπορεί να είναι εκτός του ελέγχου σας, αλλά μπορείτε να επιλέξετε τους παρόχους σας με σύνεση. Μερικές από τις υπηρεσίες που θα χρησιμοποιήσετε είναι οι ακόλουθες:

  • Μια πλατφόρμα e-commerce.
  • Μια υπηρεσία web hosting.
  • Τρίτου μέρους apps ή plug-ins.

Γενικά, οι πλατφόρμες e-commerce και οι υπηρεσίες web hosting πρέπει να έχουν 99,99% uptime. Πέρα από τον πραγματικό χρόνο λειτουργίας, θα πρέπει να δείτε το αρχείο αξιοπιστίας τους. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως η λειτουργικότητα της υπηρεσίας τους, ο τρόπος με τον οποίο την ενημερώνουν και η ανταπόκρισή τους εάν απαιτείται παρέμβαση. Για παράδειγμα, εάν η πλατφόρμα e-commerce σας λειτουργεί πολύ αργά, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τα έσοδά σας.

Επενδύστε σε ένα καλό software ασφαλείας

Η e-commerce επιχείρησή σας είναι το εισόδημά σας, οπότε αξίζει σίγουρα να προστατευθείτε με αξιοπρεπές security software. Τα e-commerce websites είναι συχνά οι πιο δημοφιλείς στόχοι για τους hackers, απλώς και μόνο επειδή μπορούν να είναι πολύ επικερδείς επιλογές.

Οι πελάτες χρησιμοποιούν τις πιστωτικές τους κάρτες για να κάνουν αγορές και να παρέχουν όλα τα είδη δεδομένων που ένας hacker θα ήθελε να αποκτήσει.

Εκτός από τα δεδομένα των πελατών, το ransomware είναι επίσης ένα δημοφιλές εργαλείο των hacker. Αυτό είναι όπου κακόβουλο λογισμικό μπορεί να καταργήσει ολόκληρο ή μέρος του website σας μέχρι να πληρώσετε στους hackers τα λύτρα που θα σας ζητήσουν.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να επιλέξετε ένα καλό λογισμικό ασφαλείας.

Τέλος, δεν μπορείτε πάντα να αποτρέψετε τη διακοπή λειτουργίας του e-commerce website σας, αλλά μπορείτε να λάβετε μέτρα για την ελαχιστοποίηση της οικονομικής ζημιάς, εάν κάτι τέτοιο συμβεί. Υπάρχουν πολλές επιλογές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που αρχίζουν να διατίθενται στην αγορά.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS