ΑρχικήUpdatesWSL2: Νέα δοκιμαστική έκδοση με υποστήριξη για GPUs

WSL2: Νέα δοκιμαστική έκδοση με υποστήριξη για GPUs

WSL2: Νέα δοκιμαστική έκδοση με υποστήριξη για GPUs

Στην εκδήλωση Microsoft Build 2020, η Microsoft ανακοίνωσε μερικά παραδείγματα από Linux GUI εφαρμογές, τα οποία λειτουργούν πάνω στα Windows 10, χάρη στη WSL2 υποστήριξη. Τότε, η εταιρία ανακοίνωσε επίσης, ότι έχει σκοπό να προσθέσει και GPU υποστήριξη στο Windows Subsystem for Linux 2 (WSL2).

Σήμερα, σχεδόν έναν μήνα αργότερα, η Microsoft ανακοίνωσε την πρώτη δοκιμαστική έκδοση με υποστήριξη του GPU σε Linux περιβάλλον μέσω WSL2. Ωστόσο, προς το παρόν, αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο για τους χρήστες στο Windows Insiders πρόγραμμα.

Για να είναι δυνατή η νέα υποστήριξη, η Microsoft αναγκάστηκε να ενσωματώσει το GPU virtualization technology μέσα στο WDDM (Windows Display Driver Model). Με άλλα λόγια, η εταιρία πρόσθεσε το DirectX μέσα στο Linux περιβάλλον του WSL2.

Ωστόσο, επειδή η υποστήριξη του GPU είναι δοκιμαστική, προς το παρόν το WSL2 υποστηρίζει μόνο CUDA-enabled NVIDIA GPUs και DirectML API για όλα DirectX 12 GPUs, ανεξαρτήτως από τον κατασκευαστή. Σύμφωνα με την εταιρία, υποστήριξη για τα υπόλοιπα GPUs θα προστεθεί σε δεύτερη φάση.

Αν και είναι σε αρχικό στάδιο, η υποστήριξη του GPU μέσα στο WSL2 επιτρέπει την χρήση διάφορων εφαρμογών, όπως τα ML tools, διάφορα libraries, καθώς και frameworks, όπως το PyTorch και TensorFlow. Αυτό σημαίνει ότι πλέον θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε το TensorFlow με DirectML πακέτα, μέσα στο Linux περιβάλλον, για διάφορες ενέργειες όπως μηχανική μάθηση.

Πως να χρησιμοποιήσουμε την νέα δυνατότητα του WSL2;

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις νέες υπηρεσίες του WSL2, θα πρέπει πρώτα να είσαστε μέλος του Windows Insider προγράμματος. Σε περίπτωση που δεν είσαστε, θα πρέπει πρώτα να εγγραφείτε, και μετά να εγκαταστήσετε την τελευταία διαθέσιμη Windows Insider διανομή.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το Windows Subsystem for Linux 2, καθώς και μια Linux διανομή πάνω στα Windows 10. Αυτό που μένει να κάνετε τώρα, είναι να ενεργοποιήσετε την νέα υπηρεσία, ακολουθώντας τον επίσημο οδηγό της Microsoft.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS