ΑρχικήyoutubeΤο iOS 14 καταφτάνει: Μάθετε για τα νέα features του

Το iOS 14 καταφτάνει: Μάθετε για τα νέα features του

Η Apple είναι έτοιμη να παρουσιάσει την νέα έκδοση του πολυαναμενόμενου λειτουργικού συστήματος iOS 14. Ο τεχνολογικός γίγαντας αναμένεται να φιλοξενήσει μια διαδικτυακή εκδήλωση προγραμματιστών τον Ιούνιο, όπου θα επισημάνει τις λειτουργίες του iOS 14 που θα ενσωματωθούν στα επερχόμενα iPhone 12 και iPhone 9 / iPhone SE2.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν αρκετές φήμες σχετικά με τις νέες λειτουργίες του iOS 14. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως η φετινή ενημέρωση του iOS θα φέρει μερικές πρωτοφανείς λειτουργίες.

Ακολουθεί μια συλλογή από ειδήσεις και πιθανά σενάρια για τις λειτουργίες που θα δούμε στο iOS 14.

Λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας (AR)

Ένα τμήμα κώδικα που διέρρευσε πρόσφατα έδειξε ότι η Apple σχεδιάζει να φέρει μια σειρά από χαρακτηριστικά επαυξημένης πραγματικότητας φέτος. Μια εφαρμογή AR με το όνομα “Gobi” βρίσκεται στα πλάνα της εταιρείας και σύμφωνα με τον κώδικα, θα βοηθήσει τους χρήστες να “λάβουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κόσμο γύρω τους”.

Υπάρχουν φήμες ότι η εφαρμογή AR της Apple θα ενσωματωθεί στα Apple Stores και στα Starbucks. Η εφαρμογή θα επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ένα προϊόν σε ένα Apple Store, στοχεύοντας το με την κάμερα του τηλεφώνου.

Επιπλέον, η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει τα Apple AR Glasses κάποια στιγμή το επόμενο έτος.

Νέα οθόνη προβολής εφαρμογών

Μία ακόμη αναφορά που βασίζεται στο κώδικα που διέρρευσε δείχνει ότι η Apple σχεδιάζει να παρουσιάσει μια νέα οθόνη όπου οι εφαρμογές θα εμφανίζονται αλφαβητικά. Το νέο feature List-View του iOS 14 θα παρέχει επίσης στους χρήστες τη δυνατότητα να ταξινομούν εφαρμογές με διαφορετικές επιλογές. Για παράδειγμα, μπορείτε να ταξινομήσετε εφαρμογές σύμφωνα με την συχνότητα χρήσης ή εφαρμογές για τις οποίες έχετε μη αναγνωσμένες ειδοποιήσεις και άλλα.

Η Apple θα ενσωματώσει επίσης τα suggestions της Siri σε αυτήν την οθόνη προβολής για να διευκολύνει την πρόσβαση των χρηστών σε εφαρμογές. Για παράδειγμα, η Siri θα μπορεί να προτείνει να ανοίξετε την εφαρμογή Starbucks όταν εισέρχεστε στο Starbucks Store ή την εφαρμογή Μουσική όταν φτάσετε στο γυμναστήριο σας.

iOS 14

Ενσωματωμένη δυνατότητα εγγραφής κλήσεων

Σε μια πρόσφατη αναφορά έγινε γνωστό ότι το iOS 14 μπορεί να περιλαμβάνει μια ενσωματωμένη δυνατότητα εγγραφής κλήσεων που υπάρχει ήδη σε πολλά Android skins όπως το OxygenOS. Ωστόσο, αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι η δυνατότητα εγγραφής κλήσεων προορίζεται για εσωτερική διόρθωση σφαλμάτων και ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμη στους χρήστες.

Δυνατότητα χρήσης εφαρμογών χωρίς λήψη

Μια πρώιμη έκδοση του iOS 14 αποκάλυψε μια λειτουργία με την ονομασία “Clips” που δεν απαιτεί από εσάς να κατεβάσετε μια εφαρμογή για να τη χρησιμοποιήσετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα YouTube βίντεο χωρίς να κάνετε λήψη της εφαρμογής με τη λειτουργία “Clips”.

Λειτουργία Apple Pencil

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple σχεδιάζει να εισάγει ένα νέο PencilKit που θα επιτρέπει στους χρήστες να συμπληρώνουν πεδία κειμένου χρησιμοποιώντας το Apple Pencil. Φανταστείτε να γράφετε ένα μήνυμα χρησιμοποιώντας το Apple Pencil και να το στέλνετε σαν ένα κανονικό μήνυμα κειμένου.

Δυνατότητα προσθήκης third-party εφαρμογών ως προεπιλεγμένες

Στο iOS 14 αναφέρεται πως θα ηπάρχει η δυνατότητα προσθήκης third-party εφαρμογών ως προεπιλεγμένες. Με αυτήν τη δυνατότητα, μπορείτε να ορίσετε το Google Chrome ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας και το Gmail ως την προεπιλεγμένη εφαρμογή email στο iPhone σας.

Αυτή η απόφαση πιθανότατα είναι αποτέλεσμα καταγγελιών που υποβλήθηκαν εναντίον της εταιρείας για παροχή αθέμιτου πλεονεκτήματος στις εγγενείς εφαρμογές της.

Υποστήριξη σε ταπετσαρίες τρίτων

Εάν είστε οπαδός της προσαρμοσμένης ταπετσαρίας, αυτή μπορεί να είναι μια από τις καλύτερες δυνατότητες του iOS 14 για εσάς. Η Apple σκοπεύει να επιτρέψει πακέτα με ταπετσαρίες τρίτων στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου.

Νέες δυνατότητες προσβασιμότητας

Η Apple ενδέχεται να προσθέσει νέες δυνατότητες προσβασιμότητας, όπως αναγνώριση ήχου για κουδούνι, συναγερμό πυρκαγιάς και πολλά άλλα για χρήστες με προβλήματα ακοής. Επιπλέον, η Apple εικάζεται οτι θα προσθέσει μια δυνατότητα όπου η κάμερα θα μπορεί να ανιχνεύσει κινήσεις κάνοντας ανάλογες συστάσεις σε άτομα με προβλήματα όρασης.

Νέες δυνατότητες iMessage

Η Apple σχεδιάζει την εισαγωγή μιας σειράς χαρακτηριστικών στο iMessage για να το κάνει πιο φιλικό προς τον χρήστη. Μπορείτε να δείτε τις ακόλουθες νέες δυνατότητες iMessage του iOS 14:

Αναφέρετε τις επαφές σας

Το iOS 14 θα φέρει ένα σύστημα αναφοράς παρόμοιο με του Slack για την προσθήκη ετικετών στις επαφές σας σε μηνύματα. Χρησιμοποιώντας αυτήν τη δυνατότητα μπορείτε να απευθύνετε ένα μήνυμα σε ένα άτομο σε μια ομαδική συνομιλία. Επίσης, εάν κάποιος σας αναφέρει, θα λάβετε μια ειδοποίηση για το μήνυμα ακόμα και αν έχετε θέσει σε σίγαση τη συζήτηση.

Επισήμανση ως μη αναγνωσμένo μήνυμα

Με το iOS 14, θα μπορείτε να επισημάνετε το iMessage ως μη αναγνωσμένο, να θυμάστε σημαντικά μηνύματα και να τα επισημάνετε. Θα είναι παρόμοιο με τα χαρακτηριστικά που είναι διαθέσιμα στο Gmail και το WhatsApp.

Διαγραφή απεσταλμένου iMessage

Αυτό ίσως είναι ένα από τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά του iOS 14 για το iMessage. Η Apple θα προσφέρει μια δυνατότητα για ανάκληση του απεσταλμένου iMessage. Ωστόσο, το γεγονός ότι έχετε διαγράψει ένα μήνυμα θα είναι ορατό τόσο στον αποστολέα όσο και στον παραλήπτη της συνομιλίας.

iOS 14

Βελτιώσεις εγγενών εφαρμογών

Όπως συμβαίνει κάθε δύο χρόνια, η Apple θα φέρει πολλές βελτιώσεις στις εγγενείς εφαρμογές της. Οι φήμες αναφέρουν ότι η εταιρεία σκοπεύει να φέρει αναβαθμίσεις στην εφαρμογή Health με μια νέα δυνατότητα παρακολούθησης του ύπνου που θα είναι διαθέσιμη στο Apple Watch της επόμενης γενιάς.

Επιπλέον, θα μπορούσαμε να δούμε κάποιες νέες δυνατότητες στους Χάρτες Apple, το HomeKit και το Find My apps.

Υποστήριξη mouse cursor σε όλο το σύστημα

Η Apple παρουσίασε ένα επανασχεδιασμένο σύστημα για την χρήση ποντικιού στο iPad Pro που κυκλοφόρησε πρόσφατα για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ ενός iPad και ενός υπολογιστή. Σε παρόμοιες γραμμές, θα μπορούσαμε να δούμε το iOS 14 να παρέχει υποστήριξη σε όλο το σύστημα για τον δρομέα του ποντικιού. Στο iOS 13, η Apple πρόσθεσε υποστήριξη για έναν δρομέα, αλλά ήταν κρυμμένη στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας.

iPhone συμβατά με το iOS 14

Πέρυσι, η Apple εξέπληξε τους πάντες καθιστώντας το iOS 13 συμβατό με συσκευές τόσο παλιές όσο το iPhone SE, το οποίο κυκλοφόρησε το 2016. Φέτος αναμένουμε από την Apple να κάνει το iOS 14 συμβατό με τα ακόλουθα iPhone:

iPhone 7

iPhone 7 Plus

iPhone 8

iPhone 8 Plus

iPhone X

iPhone XR

iPhone XS

iPhone XS Max

iPhone 11

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro Max

Ημερομηνία κυκλοφορίας iOS 14

Η Apple έχει ήδη ανακοινώσει την ημερομηνία για το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών. Το WWDC 2020 θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου και θα είναι μια διαδικτυακή εκδήλωση φέτος λόγω του Covid-19. Αναμένουμε από την εταιρεία να κυκλοφορήσει το iOS 14 beta τις αμέσως επόμενες ημέρες μετά το WWDC 2020.

Είναι πιθανό να δούμε το iOS 14 public Beta να κυκλοφορεί κάποια στιγμή τον Αύγουστο. Το iOS 14 θα λανσαριστεί επίσημα το φθινόπωρο στο καθιερωμένο event της Apple, όπου αναμένεται να κυκλοφορήσει το iPhone 12-series.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS