ΑρχικήHow ToΠώς να προγραμματίσετε την αποστολή email σε Gmail και Outlook;

Πώς να προγραμματίσετε την αποστολή email σε Gmail και Outlook;

email

Τα emails είναι ένας από τους πιο συχνούς τρόπους επικοινωνίας στις μέρες μας, ειδικά στον επαγγελματικό τομέα. Πολλές φορές, όμως, δεν είμαστε σίγουροι αν πρέπει να στείλουμε ένα email μια συγκεκριμένη ώρα ή αν πρέπει να το κάνουμε αργότερα. Μπορεί να φοβόμαστε ότι αν δεν το στείλουμε τη στιγμή που το σκεφτόμαστε, θα το ξεχάσουμε. Δεν υπάρχει λόγος άγχους! Υπάρχει η δυνατότητα προγραμματισμού της αποστολής των email. Το Gmail και το Outlook σάς δίνουν την επιλογή να προγραμματίσετε τα email σας για κάποια στιγμή μέσα στην ίδια ημέρα, εβδομάδα ή έτος. Δείτε παρακάτω, πώς μπορείτε να το κάνετε:

Πώς να προγραμματίσετε τα emails στο Gmail χρησιμοποιώντας τον browser σας;

Η διαδικασία προγραμματισμού στο Gmail είναι πολύ εύκολη.

  • Αφού συντάξετε το email σας, κάντε κλικ στο βέλος δίπλα στο μπλε κουμπί “Αποστολή”
  • Κάντε κλικ στην επιλογή “Προγραμματισμός αποστολής
Gmail
  • Κάντε κλικ σε μία από τις επιλογές προγραμματισμού (Εάν επιλέξετε το κουμπί “Επιλογή ημερομηνίας και ώρας” στο κάτω μέρος του αναδυόμενου παραθύρου, μπορείτε να ορίσετε οποιαδήποτε ημερομηνία και ώρα θέλετε για να σταλεί το email)
Gmail
email Outlook
  • Τέλος, κάντε κλικ στην επιλογή “Προγραμματισμός αποστολής“.

Πώς να προγραμματίσετε τα emails στο Gmail μέσω του mobile app;

  • Μόλις γράψετε το email σας, πατήστε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία
  • Επιλέξτε “Προγραμματισμός αποστολής” από τις επιλογές στο κάτω μέρος της οθόνης (iOS) ή από το αναπτυσσόμενο μενού (Android). Όπως και στον browser, μπορείτε να επιλέξετε ημερομηνία και ώρας αποστολής.
Outlook
  • Πατήστε “Αποθήκευση” στην επάνω δεξιά γωνία του αναδυόμενου παραθύρου (iOS) ή πατήστε “Προγραμματισμός αποστολής” στην κάτω δεξιά γωνία (Android).

Είτε χρησιμοποιείτε τον browser σας είτε το app, το email θα καταλήξει στο πλαίσιο “Προγραμματισμένα“. Για να το επεξεργαστείτε, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο email και στη συνέχεια να πατήσετε “Ακύρωση αποστολής”. Αυτό θα επαναφέρει το email στα “Πρόχειρα“, ώστε να μπορείτε να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές. Μετά μπορείτε να το προγραμματίσετε ξανά.

Πώς να προγραμματίσετε τα emails στο Outlook;

Για το Outlook, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το desktop app. Δεν μπορείτε να το κάνετε μέσω browser ή mobile app.

  • Μόλις ξεκινήσετε να γράφετε ένα νέο μήνυμα, κάντε κλικ στην καρτέλα “Επιλογές” στο επάνω μέρος της οθόνης
  • Κάντε κλικ στις τρεις κουκκίδες στη γραμμή, στο πάνω μέρος
  • Επιλέξτε “Καθυστέρηση παράδοσης” από το αναπτυσσόμενο μενού
Gmail  email
  • Στην ενότητα “Επιλογές παράδοσης“, βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένο το πλαίσιο δίπλα στο στοιχείο “Να μην γίνει παράδοση πριν“. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές που εμφανίζονται ή απλώς να πληκτρολογήσετε την ημερομηνία και την ώρα που θέλετε να σταλεί το email σας.
  • Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο “Κλείσιμο“.
Outlook email

Το email θα καταλήξει στα “Εξερχόμενα” όπου μπορείτε να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές (ακόμα και να αλλάξετε την ώρα και ημερομηνία της αποστολής).

Το κακό είναι ότι θα πρέπει να έχετε το Outlook app ανοιχτό, για να σταλεί το email την ώρα που πρέπει. Εάν κλείσετε την εφαρμογή, το email θα σταλεί την επόμενη φορά που θα ανοίξετε την εφαρμογή.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS