ΑρχικήinetGoogle: Αφαίρεσε από το App Store την εφαρμογή "Remove China Apps"

Google: Αφαίρεσε από το App Store την εφαρμογή “Remove China Apps”

Η Alphabet Inc’s, προχώρησε στη διαγραφή της εφαρμογής “Remove China Apps”, μέσω της οποίας οι χρήστες διέγραφαν Κινέζικες εφαρμογές. Στις 3 Ιουνίου, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι διαγράφηκε από το App Store γιατί παραβίαζε συγκεκριμένες πολιτικές του.

Η εφαρμογή «Remove China Apps», έφτασε στην κορυφή των τάσεων των δωρεάν εφαρμογών στο App Store της Google στην Ινδία. Από τα τέλη Μαΐου μέχρι σήμερα, κατέληξε να έχει περισσότερες από 5 χιλιάδες λήψεις. Η μεγάλη δημοτικότητά της, προκλήθηκε εν μέσω εκκλήσεων για μποϊκοτάζ των κινέζικων εφαρμογών για κινητά στην Ινδία, κατά τη διάρκεια διαμάχης των δύο εθνών για τα σύνορα των Ιμαλαϊων.

Google: Αφαίρεσε από το App Store την εφαρμογή "Remove China Apps"
Η Google αφαίρεσε από το App Store τo Remove China Apps!

Ο εκπρόσωπος της Google, επιβεβαίωσε στο Reuters ότι η εφαρμογή έχει αφαιρεθεί, λόγω της παραβίασης των πολιτικών του Google App Store, αλλά δεν έδωσε παραπάνω πληροφορίες.

Σύμφωνα με πηγή που γνώριζε περισσότερα στοιχεία για το ζήτημα, οι πολιτικές της Google -που παραβίαζε το λογισμικό- απαγορεύουν σε εφαρμογές να εξαπατήσουν τους χρήστες ώστε να διαγράψουν ή να απενεργοποιήσουν εφαρμογές από άλλες πηγές, ή να τροποποιήσουν τα χαρακτηριστικά και τις ρυθμίσεις της συσκευής.

Το Remove China Apps σκανάρει τα κινητά των χρηστών για εφαρμογές όπως το Tik Tok και το UC Browser του Alibaba. Τη στιγμή που τις αφαιρεί, εμφανίζεται ένα αναδυόμενο μήνυμα λέγοντας: «Είστε φοβεροί. Δεν βρέθηκε καμία κινέζικη εφαρμογή».

Η Google αφαίρεσε από το App Store τo Remove China Apps!

Η εταιρεία που κατασκεύασε την εφαρμογή, OneTouch AppLabs, δεν ήθελε να κάνει κάποια δήλωση και δεν απάντησε σε κανένα αίτημα για σχολιασμό του θέματος. Η μόνη αναφορά που έγινε από πλευράς της εταιρείας, ήταν μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους, η οποία επιβεβαίωσε την αφαίρεση του Remοve China Apps από το App Store της Google, και ευχαρίστησε τους χρήστες για την υποστήριξή τους.

Πολλοί Ινδοί και ένας εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού της Ινδίας, Narendra Modi, εξακολουθούν να ζητούν τη διαγραφή των δημοφιλών Κινέζικων εφαρμογών. Στην εκστρατεία τους στα social media έχουν χρησιμοποιήσει το hashtag «#BoycottChineseProducts».

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS