ΑρχικήinetΠεντάγωνο: Παραίτηση συμβούλου μετά την επίθεση σε διαδηλωτές!

Πεντάγωνο: Παραίτηση συμβούλου μετά την επίθεση σε διαδηλωτές!

Ο Τζέιμς Μίλερ, μέλος του Συμβουλίου Defense Science στο Πεντάγωνο, υπέβαλε παραίτηση μετά τη βίαιη συμπεριφορά του καθεστώτος Τραμπ σε ειρηνικούς διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον, με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες. Στην επιστολή της παραίτησής του, ο Μίλερ ανέφερε ότι ο υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, παραβίασε τον όρκο του αναφορικά με την υπεράσπιση του Συντάγματος, καθώς βρισκόταν στην πρώτη σειρά των κυβερνητικών αξιωματούχων δίπλα στον Τραμπ, όταν αυτός φωτογραφήθηκε μπροστά από εκκλησία κρατώντας την Βίβλο, λίγα μόλις λεπτά μετά τη βίαιη απομάκρυνση των πολιτών που διαδήλωναν ειρηνικά κοντά στον Λευκό Οίκο. Ανέφερε επίσης πως οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν με βίαιο τρόπο, όχι για λόγους ασφαλείας, αλλά για να αδειάσει ο δρόμος, για μια προεδρική φωτογραφία. Στη συνέχεια, ο Έσπερ συνόδευσε τον Πρόεδρο Τραμπ στην βόλτα του από τον Λευκό Οίκο προς την Επισκοπική Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη για αυτήν τη φωτογραφία. Περιέργως, η U.S Park Police κυκλοφόρησε μια ανακοίνωση, στην οποία αρνείται ότι χρησιμοποίησε δακρυγόνα ενάντια σε διαδηλωτές, κάτι που ήταν προφανώς ψευδές, δεδομένου ότι το συμβάν αποκαλύφθηκε σε live μετάδοση στην τηλεόραση. Φαίνεται επίσης ότι Αυστραλοί δημοσιογράφοι δέχτηκαν επίθεση από την αστυνομία, παρόλο που ένας κάμεραμαν κρατούσε φανερά μια τηλεοπτική κάμερα.


Ο Μίλερ, ο οποίος υπηρέτησε επίσης στο Πεντάγωνο υπό τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα από το 2012 έως το 2014 και είναι ο πρώτος υψηλόβαθμος αξιωματούχος που υπέβαλε παραίτηση λόγω του περιστατικού, έδωσε την επιστολή του στην Washington Post, η οποία την δημοσίευσε. Η επιστολή καθιστά σαφές ότι ο Μίλερ ενοχλήθηκε πολύ από την εικόνα του υπουργού Άμυνας να χρησιμοποιείται ως στήριγμα για έναν αυταρχικό πρόεδρο. Επιπλέον, ο Μίλερ έγραψε για τον Έσπερ στην επιστολή της παραίτησής του από το Πεντάγωνο, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Ίσως να μην μπορούσατε να εμποδίσετε τον Πρόεδρο Τραμπ να προβεί σε αυτήν τη φοβερή χρήση βίας, αλλά θα μπορούσατε να επιλέξετε να αντιταχθείτε σε αυτήν. Αντ ‘αυτού, τον υποστηρίξατε φανερά. Όποιος παίρνει τον όρκο της εξουσίας πρέπει να αποφασίζει ποια γραμμή θα ακολουθήσει”.

Ο Τραμπ, ένας λευκός φασιστής, απείλησε να στείλει τον αμερικανικό στρατό στους δρόμους, όπου χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτύρονται για το θάνατο του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ, ενός Αφροαμερικανού που δολοφονήθηκε από έναν λευκό αστυνομικό στη Μινεσότα. Ακόμη, κατηγόρησε τους κυβερνήτες του έθνους σε ένα τηλεφώνημα που διέρρευσε στον Τύπο.

Ο Μίλερ προειδοποίησε στην επιστολή της παραίτησής του από το Πεντάγωνο ότι ο Τραμπ φαινόταν έτοιμος να παραβεί νόμους για να βλάψει ειρηνικούς διαδηλωτές στις ΗΠΑ. Ο Έσπερ, ο οποίος επίσης κάλεσε τους κυβερνήτες, είπε ότι πρέπει να “κυριαρχήσουν στον χώρο της μάχης”, αναφερόμενος σε αμερικανικούς δρόμους σαν μια “ζώνη πολέμου”. “Ως ενδιαφερόμενος πολίτης, και ως πρώην ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας που ενδιαφέρεται βαθιά για τον στρατό, σας καλώ να εξετάσετε προσεκτικά τόσο τις μελλοντικές σας ενέργειες όσο και τα μελλοντικά σας λόγια”, έγραψε ο Μίλερ. “Για παράδειγμα, κάποιοι θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν κυριολεκτικά την πρόταση που κάνατε στους κυβερνήτες του έθνους την Δευτέρα, ότι πρέπει να κυριαρχήσουν στον χώρο μάχης”. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι βλέπετε τις ΗΠΑ ως “μάχη” ή ότι πιστεύετε ότι οι πολίτες μας πρέπει να “κυριαρχούν”. Μια τέτοια έκφραση στέλνει ένα εξαιρετικά επικίνδυνο μήνυμα”. Ο Έσπερ δήλωσε την Τρίτη στο NBC News ότι δεν γνώριζε πού πήγαινε όταν έφυγε από τον Λευκό Οίκο με τον Τραμπ. Ισχυρίστηκε πως δεν είχε ιδέα ότι ο Τραμπ θα χρησιμοποιούσε τον περίπατο ως ευκαιρία για μία προεδρική φωτογραφία. Ανέφερε επίσης πως ο Τραμπ απλώς στάθηκε μπροστά στην εκκλησία, κρατώντας την Βίβλο και δεν είπε τίποτα, παρά μόνο κάλεσε κι άλλα μέλη του καθεστώτος του να φωτογραφηθούν μαζί του μπροστά στις κάμερες του Τύπου. Ο Μίλερ έκλεισε την επιστολή του ρωτώντας τον Έσπερ πόσο μακριά είναι διατεθειμένος να φτάσει, καθώς σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη λήψη “αποφάσεων ζωής και θανάτου” που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στους Αμερικανούς, προσθέτοντας πως η “καθαρότητα” του Συντάγματος των ΗΠΑ και η ζωή των Αμερικανών, μπορεί να εξαρτάται από τις επιλογές τους.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS