ΑρχικήReviewsΗ κάμερα του OnePlus 8 Pro βλέπει μέσα από ρούχα και πλαστικό

Η κάμερα του OnePlus 8 Pro βλέπει μέσα από ρούχα και πλαστικό

OnePlus

Πρόσφατα το νέο μοντέλο OnePlus 8 Pro κυκλοφόρησε στην αγορά και δημιουργήθηκε συζήτηση γύρω από το όνομά του, καθώς υπήρξαν ορισμένα προβλήματα με την οθόνη του. Πολλοί από τους αγοραστές μπορεί να πτοήθηκαν από αυτό, ωστόσο ένα νέο χαρακτηριστικό που διαθέτει η συσκευή, μπορεί να τους κάνει να αλλάξουν γνώμη.

Το OnePlus 8 Pro διαθέτει ρύθμιση τετραπλής κάμερας 48MP στο πίσω μέρος με πρωτεύοντα αισθητήρα, τηλεφακό 8MP, φακό ultra-wide 48Ρ και φακό φίλτρου χρώματος. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο φακός φίλτρου χρώματος είναι βασικά ένας φωτοχρωμικός φακός, που μετατρέπει «συνηθισμένες εικόνες σε ένα σουρεαλιστικό τοπίο», σύμφωνα με την OnePlus. Ωστόσο στην πραγματικότητα, είναι ακόμα πιο ξεχωριστός από αυτό.

Ο Ben Geskin, ένας δημοφιλής Tweleb, δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τις εξαιρετικές δυνατότητες του φίλτρου χρώματος του OnePlus 8 Pro. Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο φακός μπορεί να δει μέσα από πλαστικά αντικείμενα.

Δοκίμασε το φίλτρο Photochrom στο Oculus Quest Controller του και μπορούσε να δει τους αισθητήρες που βρίσκονται πίσω από το πλαστικό σώμα της συσκευής.

Δοκίμασε το φίλτρο και στην AppleTV του και το αποτέλεσμα ήταν και πάλι το ίδιο.

Όπως αποδεικνύεται, ο φακός του OnePlus 8 Pro μπορεί να δει μέσα από αντικείμενα που δεν διαθέτουν θωράκιση υπερύθρων. Αυτό είναι παρόμοιο με αυτό που μπορεί να έχετε παρατηρήσει όταν στρέφετε ένα τηλεχειριστήριο σε μια κάμερα και βλέπετε μια λάμψη φωτός όταν πατάτε ένα κουμπί στο τηλεχειριστήριο.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι συντάκτες του Android Pit ανακάλυψαν επίσης ότι η λειτουργία Photochrom έχει τη δυνατότητα να βλέπει και μέσα από ρούχα.

Φυσικά, πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που προφανώς η εταιρεία δεν σκόπευε να δημιουργήσει, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως λειτουργία ψευδο-ακτίνων-Χ στο OnePlus 8 Pro.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι φακοί κάμερας αποτυπώνουν το υπέρυθρο φως. Προηγουμένως, η Sony κυκλοφόρησε κατά λάθος μια βιντεοκάμερα Night Vision που είχε τη δυνατότητα να βλέπει μέσα από τα ρούχα των ανθρώπων. Οι βιντεοκάμερες ανακλήθηκαν σύντομα από την εταιρεία.

Το χαρακτηριστικό X-ray του OnePlus 8 Pro δεν έχει καμία παραγωγική χρήση προς το παρόν, αλλά σίγουρα δεν παύει να είναι ενδιαφέρον.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS