ΑρχικήUpdatesΗ εφαρμογή Aarogya Setu της Ινδίας γίνεται ανοιχτού κώδικα

Η εφαρμογή Aarogya Setu της Ινδίας γίνεται ανοιχτού κώδικα

Aarogya

Η Ινδία ανακοίνωσε πρόσφατα, ότι θα κυκλοφορήσει τον πηγαίο κώδικα της εφαρμογής παρακολούθησης του κορωνοϊού, γνωστή ως Aarogya Setu.

Η ομάδα NITI Aayog της Ινδίας, δήλωσε ότι θα δημοσιεύσει τον πηγαίο κώδικα της εφαρμογής Aargoya Setu για Android στο GitHub. Επιπλέον, θα υπάρξει ένα πρόγραμμα bug bounty, που θα προσφέρει έως και 1.325 $ για την αναφορά τρωτών σημείων στην εφαρμογή.

Η κυβέρνηση της χώρας έχει παροτρύνει εκατομμύρια πολίτες να κατεβάσουν την εφαρμογή στις συσκευές τους, ώστε να μπορούν να εντοπίζουν άτομα που πάσχουν από τον ιό. Μάλιστα εκτός από την διαφήμιση της εν λόγω εφαρμογής, η Ινδική κυβέρνηση την έχει επιβάλει σε ορισμένους κλάδους. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, επέβαλε ακόμη και πρόστιμα και αυστηρές κυρώσεις σε ανθρώπους που ενώ ήταν υποχρεωμένοι, δεν είχαν εγκαταστήσει την εφαρμογή. Αυτό και η επιρροή της κυβέρνησης Narendra Modi, οδήγησαν πάνω από 114 εκατομμύρια χρήστες να κατεβάσουν την Aarogya Setu σε μόλις 41 ημέρες.

Ακόμα υπήρξαν αναφορές ότι η κυβέρνηση θα απαιτούσε από τους κατασκευαστές να προεγκαθιστούν την εφαρμογή Aarogya Setu στα smartphone που πωλούνται σε ολόκληρη τη χώρα.

Ωστόσο αυτή η επιμονή της κυβέρνησης για εγκατάσταση της εφαρμογής από όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό πολιτών, έκανε πολλούς ειδικούς ασφαλείας και υπερασπιστές της ιδιωτικότητας να ανησυχούν ιδιαίτερα για τα πραγματικά κίνητρα της εφαρμογής.

Δεδομένου ότι η εφαρμογή χρησιμοποιεί δεδομένα τοποθεσίας καθώς και Bluetooth για την παρακολούθηση των επαφών των χρηστών, οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι πώς η κυβέρνηση θα διατηρήσει την ασφάλεια των δεδομένων.

Πριν από λίγες ημέρες, επιβεβαιώθηκε ότι η εφαρμογή Aarogya Setu συλλέγει δεδομένα των χρηστών και αποθηκεύει τις πληροφορίες τοποθεσίας των ασθενών με κορωνοϊό σε κυβερνητικούς server. Από τη μεριά τους, οι ερευνητές του MIT βαθμολόγησαν την εφαρμογή με μόλις ένα αστέρι, λόγω έλλειψης διαφάνειας και ακραίας συλλογής δεδομένων.

Αυτό οδήγησε πολλούς χρήστες να ζητήσουν να γίνει η εφαρμογή ανοιχτού κώδικα. Και τώρα που η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να κυκλοφορήσει τον πηγαίο κώδικα του Aarogya Setu, οι ανησυχίες θα υποχωρήσουν σε ένα βαθμό.

Η κυβέρνηση δήλωσε επίσης ότι ο πηγαίος κώδικας για τις εφαρμογές Aarogya Setu iOS και KaiOS θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες. Ωστόσο, σημείωσε ότι πάνω από το 98% των χρηστών στη χώρα χρησιμοποιούν την έκδοση για Android.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS