ΑρχικήsecurityΟ εντοπισμός τοποθεσίας μέσω Bluetooth έρχεται και στα laptop

Ο εντοπισμός τοποθεσίας μέσω Bluetooth έρχεται και στα laptop

Είστε από αυτούς που συνεχώς έχουν άγχος μήπως χάσουν το laptop τους; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε ήρθε η στιγμή να ηρεμίσετε. Η Intel σε συνεργασία με την Tile, smart location εταιρεία, θα φέρουν την τεχνολογία tracking και στα laptop.

Ο εντοπισμός τοποθεσίας μέσω Bluetooth έρχεται και στα laptop

Η Tile είναι κορυφαία εταιρεία στον τομέα της, και είναι ευρέως γνωστή για τις συσκευές Bluetooth tracking, τις οποίες τοποθετείς πάνω σε οποιοδήποτε αντικείμενο και σου δίνει τη δυνατότητα να μπορείς να το εντοπίσεις μέσω των εφαρμογών σε iOS και Android χωρίς σύνδεση στο internet.

Αν και αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλές πληροφορίες σχετικά με το πώς θα λειτουργεί η συσκευή εντοπισμού στα laptop, οι δύο εταιρείες συζητούν με αρκετούς κατασκευαστές υπολογιστών για να εξασφαλίσουν την βέλτιστη απόδοση.

Το Bluetooth έχει επιπλέον την ιδιότητα «community find» που χρησιμοποιεί όλο το δίκτυο των εφαρμογών Tile για να εντοπίσουν τις χαμένες συσκευές. Αν αυτό λειτουργήσει και για τους φορητούς υπολογιστές θα κάνει τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη.

Η εταιρεία τόνισε ότι αυτό που θα τους δώσει το πλεονέκτημα είναι ότι η εύρεση της τοποθεσίας θα είναι δυνατή ακόμα και όταν ο υπολογιστής βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί αφού οι περισσότερες δυνατότητες εύρεσης συνήθως βασίζονται στο λογισμικό και χρειάζονται το διαδίκτυο.

Η Tile εκτιμά ότι τα επόμενα 5 χρόνια θα έχει τη δυνατότητα να στοχεύσει πάνω από 30 δισεκατομμύρια συσκευές.

Αν όλα πάνε καλά, αυτή η τεχνολογία θα βρίσκεται στα laptop, που υποστηρίζονται από επεξεργαστές Intel, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS