ΑρχικήinetMemes με AI: Ο αγαπημένος τρόπος επικοινωνίας στο διαδίκτυο!

Memes με AI: Ο αγαπημένος τρόπος επικοινωνίας στο διαδίκτυο!

memes με AI διαδίκτυο

Τα memes έχουν γίνει ο αγαπημένος τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια. Είναι σχεδιασμένα με τέτοιον τρόπο ώστε να περιγράφουν και να σχολιάζουν διάφορες συνθήκες, ενώ όταν αναφέρονται σε σοβαρές καταστάσεις, όπως η παγκόσμια πανδημία του Κορωνοϊού, τα memes τείνουν να τις διακωμωδούν παρουσιάζοντας στο κοινό μία άλλη οπτική. Έτσι, βοηθούν τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν με έναν διαφορετικό και πιο διασκεδαστικό τρόπο αυτά που συμβαίνουν γύρω τους. Τα memes που έχουν δημιουργηθεί με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (AI), η οποία χρησιμοποιείται σε ολοένα περισσότερους τομείς της καθημερινότητάς μας, πολλές φορές είναι αστεία, ενώ υπάρχουν και φορές που μπορεί να μην βγάζουν καθόλου νόημα. Υπάρχουν memes που μοιάζουν περίεργα αλλά ταυτόχρονα βαθυστόχαστα.

Ένας ιστότοπος που ονομάζεται Imgflip και χρησιμοποιείται για την δημιουργία προσαρμοσμένων memes και GIF’s, έχει αξιοποιήσει την τεχνολογία AI, μέσω της οποίας δημιουργεί αυτόματα λεζάντες για μερικά από τα πιο δημοφιλή memes των τελευταίων χρόνων. Η τεχνολογία AI παράγεται από μηχανικούς, ενώ οι μεγάλοι δημιουργοί της υποστηρίζουν πως έχουν τη δυνατότητα να τη σχεδιάζουν με τρόπους που είναι ευεργετικοί, πρακτικοί και διασκεδαστικοί. Με τρόπους που ενισχύουν και δεν εμποδίζουν τη ζωή ή την πρόοδο των ανθρώπων.

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου δηλώνουν εθισμένοι, καθώς περνούν ατελείωτες ώρες χρησιμοποιώντας τον Imgflip Meme Generator για να δημιουργήσουν τα δικά τους memes με τις λεζάντες της επιλογής τους. Αυτός ο Meme Generator ονομάζεται “This Meme Does Not Exist”. Δημιουργήθηκε το 2019 από τον Dylan Wenzlau και έφτιαχνε deepfakes – ψεύτικα πρόσωπα, ψεύτικες γάτες, ψεύτικους χαρακτήρες anime, ψεύτικα startups, ακόμη και ψεύτικες λίστες Airbnb – όπως έκαναν και άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

Το “This Meme Does Not Exist” και άλλα αντίστοιχα websites φτιάχνουν τις δημιουργίες τους με την βοήθεια της τεχνολογίας AI, χρησιμοποιώντας τεχνητά νευρωνικά δίκτυα, τα οποία εκπαιδεύουν έναν υπολογιστή, έτσι ώστε να μαθαίνει μέσα από μία σειρά δεδομένων, με στόχο την προσομοίωση.

memes-AI-διαδίκτυο

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS