ΑρχικήsecurityΠροσοχή: ψεύτικες ιστοσελίδες πουλάνε μάσκες για τον κορωνοϊό

Προσοχή: ψεύτικες ιστοσελίδες πουλάνε μάσκες για τον κορωνοϊό

ψεύτικες

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται την κατάσταση που έχει προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού ώστε να πραγματοποιούν επιθέσεις σε οργανισμούς και χρήστες και να διαδίδουν malware, phishing emails και ψεύτικες ειδήσεις.

Ήδη έχουν ανακαλυφθεί πολυάριθμες επιθέσεις, οι οποίες εκμεταλλεύονται την έξαρση του κορωνοϊού και τον φόβο που έχει δημιουργήσει στους ανθρώπους.

Το νέο στέλεχος του κορωνοϊού, το οποίο έχει επηρεάσει μέχρι σήμερα χώρες της Ασίας, της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Ουχάν της Κίνας και είναι γνωστό και ως COVID-19.

Οι επιτιθέμενοι «μεταμφιέζουν» τα ψεύτικα email τους, ώστε να φαίνονται σαν επίσημες ειδοποιήσεις από κέντρα δημόσιας υγείας και περιέχουν συνημμένα που υπόσχονται να παράσχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προληπτικά μέτρα κατά των λοιμώξεων από κορωνοϊό.

Ο αριθμός των καταχωρημένων domains, που είναι σχετικά με τον κορωνοϊό, έχει αυξηθεί κατακόρυφα από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία.

Εκστρατείες παραπληροφόρησης

Οι hackers συνεχίζουν να πραγματοποιούν επιθέσεις σε οργανισμούς κα υπηρεσίες που ασχολούνται με την μελέτη του κορωνοϊου. Η Talos, ανακάλυψε μία νέα εκστρατεία παραπληροφόρησης και απάτης, η οποία εκμεταλλεύεται την πανδημία του COVID-19.

Η ιστοσελίδα διαφήμιζε μάσκες προσώπου για τον κορωνοϊό, ενώ πρόσφερε και δωρεάν έξοδα αποστολής. Τελικά αποδείχτηκε ότι η ιστοσελίδα ήταν μία απάτη.

Οι ερευνητές ασφαλείας έχουν ανακαλύψει μία πληθώρα κακόβουλων εκστρατειών, οι οποίες χρησιμοποιούν τον κορωνοϊό ως δόλωμα για να ξεγελάσουν τους χρήστες ώστε να κάνουν κλικ στα συνημμένα των email.

Οι οργανισμοί πρέπει να αναπτύξουν ισχυρές πολιτικές και οι ομάδες ασφάλειας πρέπει να αναζητήσουν λέξεις-κλειδιά στην πύλη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, δεδομένου ότι τα θύματα είναι εύκολο να δελεαστούν από ψεύτικες ιστοσελίδες.

Είναι μία συνηθισμένη μέθοδος για τους κακόβουλους παράγοντες να εκμεταλλεύονται συναισθήματα όπως ο φόβος, για να ξεγελάσουν τα θύματά τους, ειδικά σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε, όπου ο φόβος έχει ήδη επηρεάσει τους ανθρώπους. Και τώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να δουλεύουν από το σπίτι, έχουν λιγότερη ασφάλεια και οι κακόβουλοι παράγοντες δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Για το λόγο αυτό οι χρήστες θα πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί και συνεχώς να επαγρυπνούν για τυχόν ύποπτες κινήσεις, να μην ανοίγουν email και συνημμένα που δεν είναι σίγουροι για την ταυτότητα του αποστολέα τους και να μην κάνουν κλικ σε συνδέσμους εάν δεν είναι σε κάποια νόμιμη και γνωστή σελίδα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS