Τρίτη, 26 Μαΐου, 04:06
Αρχική security Προσοχή: ψεύτικες ιστοσελίδες πουλάνε μάσκες για τον κορωνοϊό

Προσοχή: ψεύτικες ιστοσελίδες πουλάνε μάσκες για τον κορωνοϊό

ψεύτικες

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται την κατάσταση που έχει προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού ώστε να πραγματοποιούν επιθέσεις σε οργανισμούς και χρήστες και να διαδίδουν malware, phishing emails και ψεύτικες ειδήσεις.

Ήδη έχουν ανακαλυφθεί πολυάριθμες επιθέσεις, οι οποίες εκμεταλλεύονται την έξαρση του κορωνοϊού και τον φόβο που έχει δημιουργήσει στους ανθρώπους.

Το νέο στέλεχος του κορωνοϊού, το οποίο έχει επηρεάσει μέχρι σήμερα χώρες της Ασίας, της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Ουχάν της Κίνας και είναι γνωστό και ως COVID-19.

Οι επιτιθέμενοι «μεταμφιέζουν» τα ψεύτικα email τους, ώστε να φαίνονται σαν επίσημες ειδοποιήσεις από κέντρα δημόσιας υγείας και περιέχουν συνημμένα που υπόσχονται να παράσχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προληπτικά μέτρα κατά των λοιμώξεων από κορωνοϊό.

Ο αριθμός των καταχωρημένων domains, που είναι σχετικά με τον κορωνοϊό, έχει αυξηθεί κατακόρυφα από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία.

Εκστρατείες παραπληροφόρησης

Οι hackers συνεχίζουν να πραγματοποιούν επιθέσεις σε οργανισμούς κα υπηρεσίες που ασχολούνται με την μελέτη του κορωνοϊου. Η Talos, ανακάλυψε μία νέα εκστρατεία παραπληροφόρησης και απάτης, η οποία εκμεταλλεύεται την πανδημία του COVID-19.

Η ιστοσελίδα διαφήμιζε μάσκες προσώπου για τον κορωνοϊό, ενώ πρόσφερε και δωρεάν έξοδα αποστολής. Τελικά αποδείχτηκε ότι η ιστοσελίδα ήταν μία απάτη.

Οι ερευνητές ασφαλείας έχουν ανακαλύψει μία πληθώρα κακόβουλων εκστρατειών, οι οποίες χρησιμοποιούν τον κορωνοϊό ως δόλωμα για να ξεγελάσουν τους χρήστες ώστε να κάνουν κλικ στα συνημμένα των email.

Οι οργανισμοί πρέπει να αναπτύξουν ισχυρές πολιτικές και οι ομάδες ασφάλειας πρέπει να αναζητήσουν λέξεις-κλειδιά στην πύλη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, δεδομένου ότι τα θύματα είναι εύκολο να δελεαστούν από ψεύτικες ιστοσελίδες.

Είναι μία συνηθισμένη μέθοδος για τους κακόβουλους παράγοντες να εκμεταλλεύονται συναισθήματα όπως ο φόβος, για να ξεγελάσουν τα θύματά τους, ειδικά σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε, όπου ο φόβος έχει ήδη επηρεάσει τους ανθρώπους. Και τώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να δουλεύουν από το σπίτι, έχουν λιγότερη ασφάλεια και οι κακόβουλοι παράγοντες δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Για το λόγο αυτό οι χρήστες θα πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί και συνεχώς να επαγρυπνούν για τυχόν ύποπτες κινήσεις, να μην ανοίγουν email και συνημμένα που δεν είναι σίγουροι για την ταυτότητα του αποστολέα τους και να μην κάνουν κλικ σε συνδέσμους εάν δεν είναι σε κάποια νόμιμη και γνωστή σελίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...

Power Glove: Μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth!

Power Glove: μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth: O Sam Battle, βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει το γάντι της Nintendo, σε «τηλεχειριστήριο» μουσικής,...

PowerToys: Κυκλοφόρησε η έκδοση 0.18 με δύο νέα εργαλεία

Στο συνέδριο Microsoft Build 2020, η Microsoft ανακοίνωσε τα PowerToys 0.18, τα οποία περιέχουν δύο νέα εργαλεία,...

Mozilla, Twitter και Reddit: Απαραίτητη η προστασία του ιστορικού αναζήτησης και περιήγησης των χρηστών

Μια ομάδα επτά εταιρειών Internet δεσμεύεται να υπερασπιστεί το απόρρητο των χρηστών της αυτή την εβδομάδα, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων των...

Το eBay port σαρώνει τα PC για προγράμματα remote access

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο eBay.com, θα τρέχει ένα script που εκτελεί σάρωση τοπικής θύρας του υπολογιστή σας για να εντοπίσει εφαρμογές απομακρυσμένης...

Παραβίαση σε τράπεζα οδήγησε σε διαρροή στοιχείων καρτών πελατών

Οι hackers πίσω από το Maze ransomware δημοσίευσαν δεδομένα καρτών πληρωμής που έκλεψαν από την Τράπεζα της...

Κυκλοφόρησε νέο Unc0ver jailbreak: Επηρεάζει την έκδοση iOS 13.5!

Μια ομάδα από hackers, ερευνητές ασφαλείας και μηχανικούς, η Unc0ver, κυκλοφόρησε ένα νέο jailbreak package για iOS...

Hacker πουλά τις βάσεις δεδομένων των Ledger, Trezor και KeepKey

Ο hacker που παραβίασε το φόρουμ Ethereum.org φέρεται να πουλά τις βάσεις δεδομένων για τα τρία πιο δημοφιλή hard wallets κρυπτογράφησης -...

Πλατφόρμα εκπαίδευσης EduCBA: Επαναφέραμε τα password σας

Ο διαδικτυακός ιστότοπος εκπαίδευσης EduCBA άρχισε να ενημερώνει τους πελάτες ότι επανέφεραν τους κωδικούς πρόσβασης μετά από παραβίαση δεδομένων.

Επιχειρήσεις: “Work From Home” ή “Work From Anywhere”;

Στην εποχή μας, στα περισσότερα επαγγέλματα οι εργαζόμενοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε ένα γραφείο, μπροστά από έναν υπολογιστή....