ΑρχικήinetΗ ομάδα Formula 1 της Mercedes παρασκευάζει μηχανήματα υποστήριξης αναπνοής για τους...

Η ομάδα Formula 1 της Mercedes παρασκευάζει μηχανήματα υποστήριξης αναπνοής για τους ασθενείς του Κοροναϊού σε λιγότερο από 100 ώρες

Η ομάδα της Formula 1 της Mercedes συνεργάστηκε με γιατρούς και μηχανικούς από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου σε μία προσπάθεια να κατασκευάσουν μηχανήματα υποστήριξης αναπνοής, που μπορούν να παραχθούν γρήγορα, για ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον Κοροναϊό, συμβάλλοντας έτσι σε μια εξέλιξη που θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της ανάγκης για αναπνευστήρες. Πρόκειται για συσκευές που θα παρέχουν απευθείας οξυγόνο στους πνεύμονες χωρίς την συνδρομή αναπνευστήρα. Η συσκευές συνεχούς θετικής πίεσης των αεραγωγών (CPAP), που ανασχεδιάστηκαν από μια υπάρχουσα συσκευή σε λιγότερο από 100 ώρες, έχουν προταθεί για χρήση από τον ρυθμιστικό φορέα του Ηνωμένου Βασιλείου για τα φάρμακα και την υγειονομική περίθαλψη, σύμφωνα με δήλωση του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (UCL), που συμμετέχει στο έργο.

Οι CPAP συσκευές έχουν χρησιμοποιηθεί σε νοσοκομεία της Κίνας και της Ιταλίας για τη θεραπεία λοιμώξεων από τον Κοροναϊό, ενώ σύμφωνα με αναφορές, περίπου το 50% των ασθενών στους οποίους έχει δοθεί CPAP απέφυγαν την ανάγκη για παρεμβατική μηχανική αναπνευστική υποστήριξη, η οποία περιλαμβάνει νάρκωση των ασθενών, απελευθερώνοντας έτσι αναπνευστήρες για εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη αναπνευστήρων σε μεγάλο αριθμό χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, οι οποίες αντιμετωπίζουν καθημερινά κρούσματα της πανδημίας.
Ο σύμβουλος κρίσιμης φροντίδας του UCLH, καθηγητής Mervyn Singer, ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση του ότι τα συγκεκριμένα μηχανήματα θα βοηθήσουν να σωθούν ζωές διασφαλίζοντας ότι οι αναπνευστήρες, ένα περιορισμένο μέσο, θα χρησιμοποιούνται μόνο για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις ασθενών.

Οι CPAP συσκευές βοηθούν να διατηρούνται ανοιχτοί οι αεραγωγοί των ασθενών και να αυξάνεται η ποσότητα οξυγόνου που εισέρχεται στους πνεύμονες, πιέζοντας τον αέρα και το οξυγόνο στο στόμα και τη μύτη με συνεχή ρυθμό. Σύμφωνα με αναφορές, 100 από τις νεοδημιουργηθείσες συσκευές θα χρησιμοποιηθούν σε κλινικές δοκιμές στο UCLH, με ταχεία ανάπτυξη στα νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα, προτού προλάβουν να αυξηθούν οι εισαγωγές κρουσμάτων Κοροναϊού στα νοσοκομεία, όπως προβλέπεται. Ο καθηγητής του UCLH, Tim Baker, δήλωσε ότι μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει χρόνια έχει μειωθεί σε λίγες μόλις μέρες, εξηγώντας ότι η ομάδα εργάστηκε σκληρά για να αποσυναρμολογήσει και να αναλύσει μια ήδη υπάρχουσα συσκευή. Τέλος, ο Andy Cowell, διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-AMG High Performance Powertrains, δήλωσε ότι είναι υπερήφανος που η ομάδα της Formula 1 μπόρεσε να κατασκευάσει μηχανήματα υποστήριξης αναπνοής σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS